SUMATRA by Eun Jin

Вячеслав

Потребител
С 30 стотинки на пръстен надали ще направиш оборот на някоя фирма. Не ми се вярва модовете да го сметнат за реклама. Помагай с каквото можеш . Всеки си прави сметката. ;)
 
A

Anonymous

Гост
Номера е 0886930800 фирмата Микромакс пича се нави без проблем да ги прати по куриер с наложен полатеж 11 лева доставка и 20 о-пръстена 5 лева някъде :)
 
A

Anonymous

Гост
Спииди толкова дерът. Видях си фактурката като дойдоха.
Да се изфукам и тук, това е най доброто което успях да докарам днес със Суматрата на 74 метра с JBS.
заедно със тестването на заглушителя собственоръчно сметнат и изпълнен от приятел.
Ще трябва още да се понапъна тъй като явно практиката ми куца. Успях да прострелям оптиката чак на 30 - 40 изстрел. Но съм адски доволен от заглушителчето и ми събира групата (демек малко пооправя моите недъзи в стрелянето :) )
http://picasaweb.google.bg/Yanev.M/Pell ... 4741066882
Установих че като останат около 100- 90 бара, С пълна мощност се правят около 10 тина перфектни изстрела. Но 10 или 11 направо пада пред теб, промяната е много рязка.
 

st_beer

Редовен Потребител
Аз също се отказах от спиди точно поради тази причина. Поръчаш си диоди за хроното преди време и направо откачих като дойдоха. Диодите цената им беше 0.40 ст а с доставка 11 лв направо ме разкъртиха ;) ;) ;) ;). От тогава тази фирма за мен не съществува вече.
 
A

Anonymous

Гост
Мда големи са ............. аре да не казвам какво. Но понякога се налага. :(
 
A

Anonymous

Гост
Ми така се получи :))))) направих няколко опита със и без. Определно със резултатите са доста по-добри. Това не влизаше в плановете но ....... получи се нещо като бонус. ???
 

caspar

Потребител
Абсолютно съм съгласен че правилно направения заглушител свива доста групата на суматрата и примен с jsb 1.17 5.5 при стотина и 10 20 бара има няколко наистина много добри изстрела,групата ти на 75 м. си е доста добра но според мен суматрата може още доста да събере групата с яко трениране :rambo: аиде :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Определено може още, НО, първо трябва малко по-често да пострелвам че последните години нещо се позанемарих. И второ установих че ми трябва бутилка. С помпа си независим но ако искам да поддържам определено налягане (270-200 бара) с помпа е меко казано куцо. Днес съм помпил 4 пъти, ако някой ми каже че може да стреля точно след като е помпил от 80 до 250 бара, без да почине поне 10-15 минути, няма да му повярвам. :))))
 

vanko

Редовен Потребител
caspar написа:
Абсолютно съм съгласен че правилно направения заглушител свива доста групата на суматрата

Моят е изработен перфектно и я заглушава много добре.А със заглушител или без,групите ми са без разлика.
 

Беселин

Потребител
Той и моя работи добре (в смисъл, че заглушава добре)ама...мести много в ляво.Това както и да е ще го правя нещо или ще купя друг.Я кажете колеги Вие стреляли ли сте с Баракуда от тази новата партида с новите етикети?Ето този етикет:
http://www.hn-sport.de/produkte/luftgew ... acuda.html
Аз днес ги пробвах и направо се отчаях.На 40м със Суматрата неможах подпрян да направя такава група каквато съм правил с Хънтър1250. :(Някои сачми изпадаха от барабана когато зареждах.
 

lynx

Редовен Потребител
kalikanzar , недей да мъчиш пушката с тия 250 бара.
Тя не е изчислявана за такова налягане, а и скороста при това налягане е доста по-различна.
 
A

Anonymous

Гост
Нещо не разбрах. Че какво им е на 250 бара????
То и без това на 250 бара ми чашки до 2 грама ми летят като оси където си искат.
По тежките са кът.
А ако искам да стрелям цял ден и да поддържам 350-300 бара, първо ще заприличам на Дан Колов, второ за 3 дена ще скапя помпата и трябва да си нося ЗИП за ремонт на Хатсанска помпа (да не говорим че тя помпа до 250 макс.)
 
A

Anonymous

Гост
Тука вече ме изненада................. аз я блъскам с 200-250 редовно. манометъра е до 350.
По някакъв руски форум бях гледал тестове на резервоарите на 600.
Нещо изпаднах в недоумение...... откъде имаш таз информация ???
 

lynx

Редовен Потребител
По принцип повечето ПЦП се пълнят максимум до 200-210 бара.
Само някои са направени за 230 или дори до 300 бара, но това е обозначено изрично.
Със Суматрата не ти ли дадоха инструкция? Там трябва да пише препоръчителното налягане при зареждане.
Нека и собствениците на Суматра да се изкажат по въпроса.
 
A

Anonymous

Гост
За налягането никъде нищо не пише. Нито дори препоръчително. Изрично прочетох доста внимателно всички писания в бумагите. А я блъскам на 250, защото до 200 е обозначено в зелено а до 350 в червено. Като сметнах че всичко се прави с допуски поне +200 бара реших че 250 е екстра.
Абе колеги я кажете, на колко си зареждате суматрите. Че нещо се ошашавих. ???
 

Grimit

Потребител
200 е препоръчително и желателно ! Но и аз също доста често отивам нагоре , но никога повече от 250 , по здравословно е ;)
 

caspar

Потребител
Значи в упътването на суматрата е написано работно налягане 3000 psi.(210 бар.) и да се зарежда бавно докато достигне това налягане,също така че е тествана на 9000 psi.(600 бар.).Аз лично не съм помпил повече от 205 бар. и не мисля да се мъча да я помпя :cheers:
 
Нагоре