SUMATRA by Eun Jin

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
По горе съм написал с какво се занимава,ако не ти е ясно какво означава щанцови инструмент и шприц форма,ще ти кажа,че със сигурност не е въздушно оръжие.
Това са просто инструменти, а не способности и опит.И не се засягай...Взел си си пушка за лов а не за спортна стрелба,не я мъчи с този гъши пух:
то е 1.175 5.52 а rws-a е 1.03 5.51.
 
Последна промяна:

Kris_p

Потребител
Тук си прав,но според колегите,пушката могла повече.
А за чашките и проектилите съм писал по горе,с по тежки чашки eun jin и jsb,резултатите са все така не задоволителни и съм сигурен,че проблема не е в мен,защото имам доста опит(стрелба) с огнестрелно и въздушно оръжие.
 

ToHKa

Редовен Потребител
Остави хапещите коментари, щом работиш на такива машинки си имаш представа от цилиндри,болтове , лостови системи и пружинка с ударник ??? , за 10 минути си разглобил всичко с доза предпазливост. ЗАДУЛЖИТЕЛНО изпусни въздуха от цилиндъра! Оглеждаи се за коментарите и съветите на cilindura , мога да кажа "експерт" с тези пушки.
Виж за осенаци на пътя на въздуха и наистина прекарай чашка през цевта като я буташ бавно и равномерно, НЕ трябва да усещаш затрудняване или някакво изменение докато избутваш чашката. Успех :)

96ee91ddc224.jpg

DSCF0166_zps29510121.jpg
indexarmremove.jpg
 

Kris_p

Потребител
Благодаря за информацията колега ToHKa,ще внимавам.А за затруднение при вкарване на чашките,с дългите eun jin понякога се усеща тъкова при зареждане.
 

ToHKa

Редовен Потребител
При зареждането не е важно ,полата на чашката е над калибрена и се врязва така или иначе, има си леко усилие,но след това бъди "кутуу котка" (но огледай и входа дали няма осенаци разбира се) .
 

Kris_p

Потребител
Ето как изглежда входната фаска на цевта и няколко чашки прекарани през нея.
 

Attachments

  • 2015-04-14 10.35.34.jpg
    2015-04-14 10.35.34.jpg
    344.2 KB · Прегледи: 211

Kris_p

Потребител
Също проверих дали цевта има изкривяване спрямо външния диаметър на трасажна маса и не видях проблеми.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравей, колега Kris_p!
Ти почти нямаш входна фаска. Направи такава с 90 градусов зенкер след което шлайфай образувалият се конус така че да се отстрани резкия преход от конус в цилиндър.
После постави цевта в цевната кутия, фиксирай я посредством стопорния винт, който я притиска към трансферпорта. Вкарай проектил като за целта използваш дотиквача и зареждащия лост. Не е зле за експеримента да поставиш и барабан. След тази манипулация демонтирай цевта и виж до къде е стигнал проектила. На голяма част от новите партиди Суматри нарезите на цевта започват на 12 - 13 мм от отвора на трансферпорта, което ще рече, че проектилът излита от разширен участък без дотиквачът да успее да го вкара в канала на цевта. Ако пък се окоже, че проектилът е навлязъл в нарязаният участък, то добре би било този участък да бъде зачистен от нарези, дотолкова, че да не превишава като диаметър 6,36 мм. Аз например цевите съм си ги обработил така че проектилът стартира в изчистен от нарези участък и постепенно преминава в нарязаната част на цевта тоест получава се един гладък конус, лишен от всякакви прагове и перпендикулярни на осканалната линия засечки, постепенно преминаващ в нарезна цев. Нещо подобно корейците са се опитали да направят на АР 6, но са забравили да отстранят резкия праг разделящ гладкия участък на цевта от нарезната й част. Обърни внимание на изходната фаска, защото това, което е на снимките на нищо не прилича.
 

Kris_p

Потребител
Колега Cilindura,благодаря за подробната информация.Днес при прекарване на чашките усетих този участък свободен от нарези и след това рязко започват нарезите и оловото трудно навлиза.
Имам въпрос за изходната фаска,как да процедирам с нея,както с входната или по друг начи,защото четох за преработване райбери за фаските?
 
Последна промяна:

andi

Редовен Потребител
Който иска някаква рез част за суматра да ми потвърди днес . До няколко дена тръгват от Корея . Ще заявя само това което ми е поръчано . От колеги които не познавам с капаро .
 

edinak

Потребител
Нали не си ме забравил че искам НОВА СУМАТРА 6,35 от дългите, ако трябва да дам капаро пиши ми на ЛС как да го направим.
 

andi

Редовен Потребител
От вчера Суматрите и оригиналните резервни части са в БГ .
Който каквото е заявил да ми напомни на ЛС и даде адрес за пращане .
Крайните цени ще са ясни понеделник като се обработи пратката . От долните части има по 1-2 свободни бройки :
Ориентировъчна цена на свободните :
Манометър - 85-90 лв
Пружина за ударника - 17-20лв
От тези има малко повече свободни :
Резервен барабан 5,5мм и 6,35мм - 25-30 лв
Щуцер за зареждане - 25- 28 лв
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Само да споделя,че подмяната на манометъра на Суматрата с Wika не е много сложно,а в същия момент тези на Вика са в пъти по-добри.
Поздрави.
 

andi

Редовен Потребител
Манометър - 87 лв
Пружина за ударника - 19лв
От тези има малко повече свободни :
Резервен барабан 5,5мм и 6,35мм - 25 лв
Щуцер за зареждане - 25 лв
 

andi

Редовен Потребител
Говорих с колегите поръчали повече бройки пружини , да им пратя по 1 , за да има за повече хора писали ми на ЛС . Остана 1 - първия на лс я взема .
 

edinak

Потребител
Днес си получих новата СУМАТРА 6.35, която дойде с новата поръчка. Благодарение на andi всичко се случи така както го исках, като уговореното дойде на 100 % до последния детайл. Радостно е , че все още има колеги на които можеш да се довериш и които да направят живота ти по-хубав. Отново специални благодарности на andi и на другите от екипа сбъднали мечтата ми. Адмирации за лоялността и коректността на тези хора, за които от личен опит знам че държат на думата си. Наздраве :cheers:
 
Нагоре