SUMATRA by Eun Jin

rosento

Потребител
Yasho написа:
ами ти си си купил пушка втора употреба без барабанче,да аз съм ти казал че ще ти доставя,но явно има някакъв проблем с доставките,който нямам намерение да коментирам с теб,колкото до това дали съм бизнесмен или не невиждам какво те засяга тебе ти така или иначе не си си купил от мен нищо.

спирам извинявам се за спама в темата
Да така си е ,но обявата за пушката я беше пуснал ти с уговорката да взема само пушката на твоя приятел ,а останалото ще се погрижиш ти(беше без документи,барабанчета и щуцер за зареждане).Цялата работа е че си искал да продадеш на мой приятел пушка преди няколко дни за 1050лв.,даже си му обещал да му я занесеш на крака.Пишеш във форума че нямаш стока ,на мен казваш че стоката е на пристанишето .На коя от всичките лъжи да вярвам ми кажи.
Ето и това съобщение - една от лъжите!!!
Yasho написа:
сори че те замотах така ама такъф номер ми спретнаха на митницата че не ми се говори и още няма яснота ще си взема ли стоката която не е за малко пари.
но ако нещата тръгнат на зле ще ти поръчам по самолет да ти пуснат отделна пратка
 

Yasho

Потребител
ами значи към дадена доставка си имал одговор за проблем
не разбирам какво се опитваш да ми кажеш,а аз имам продадени над 500 суматри които се обслужват,и да от близо година и половина не е правен внос,поради проблеми най разнообразни,а това че на някой съм казал,че в момента мога да му занеса суматра на крака нещо явно си сънувал,или приятела ти е сънувал.суматри и резервни части ще има най рано февруари,ако нещата се развият както ми се иска,ако не няма да внасям ясно и точно.
а това че ти си си купил суматра втора употреба от мой познат и аз не само че не печеля нищо!ами съм се занимавал да ти пращам документи да си я регистрираш и съм поел ангажимент да ти търся барабанчета но явно е имало спънки да си ги получиш,няма за какво да плюеш и да храниш.
поздрави и със здраве
 

rosento

Потребител
Yasho написа:
ако не няма да внасям ясно и точно.
Спирам да пиша ,само знаеш да се оправдаваш.Не те плюя ,а ти казвам истината в очите.Мислиш ,че не знам кой е ''Яшо'' ?Един жокер ще ти дам - ''От кога ти се занимаваш с вноса на Суматри ?''
Да не изпадаме в подробности предлагам да спреш да пишеш глупости повече...
И аз пращам поздрави !
 

Yasho

Потребител
пак не разбрах каква ти е идеята кой бил яшо от кога се занимавал с вноса????
както и да е,ако наистина е имало внос нямам причини да не ти пратя въпросното барабанче,нищо не ми пречи.
и само ще добавя,че поради проблеми с вноса има още 3 ма човека който чакат части,ама това е положението.отстрани изглежда лесно и безпроблемно но не е точно така


п.п модератора може да разчисти когато реши,извинявам се че трябваше да решаваме недоразумения в раздел,не предвиден за това

поздрави
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Малко спам и от мен:В действиелност има проблем с частите за Суматра,явно доста са в обращение а вече започват да остаряват и който и да е бил или в момента е вносител ще е коректно да зареди части от първа необходимост.Не ми се ходи като идиот по стругари,гумари тем подобни.... :wall:, :)
 

lynx

Редовен Потребител
Щото за другите ПЦП-та се е заринало с резервни части из магазините и се чудят на кой да ги продадат. :no:
Който има въздухарка, винаги ще обикаля по стругари за това и онова.
 

rosento

Потребител
На суматра на първо и основно място слагам пружината на ударника .Оригиналната е доста некачествена - за по малко от половин година променя дължината си и моята е като макарон нагъната ,като се има в предвид че никога не е държана заредена. Пружината се заменя с друга (пъргава)закалена такава. Тествана 24 часа сгъната на менгеме не променя нито милиметър от дължината си. На второ място клапан - полиамида не е от най добрите материали, а щока на клапана е по мек от изработен такъв.Нямах проблеми с оригиналния клапан но сега съм с полиамид с памет (хигроскопичен), а щока е хром ванадий на практика е вечен .Барабанчета са по 25-28лв. бройката направо без пари ,като се има в предвид че нашия бизнесмен и главен представител ги продаваше за по 50лв.Зарядния клапан също проблем , но замяната със същия не оправя проблема. Заменя се с вида супер елементарно благодарение на колеги от форума , и изработката на клапана на практика вечен от много уважаван човек от мен във форума .Супер елементарна поддръжка има тая пушка.

Kifa като казваш гумари да нямаш проблем с полиуретана който стои на гайката на щока и там има решение което е вечно.


Yasho написа:
п.п модератора може да разчисти когато реши,извинявам се че трябваше да решаваме недоразумения в раздел,не предвиден за това

поздрави
Yasho - искаш модератора да поразчисти това недоразумение ли ?Притесняваш ли се нещо? Че някой ти вади кирливите ризи?Тука няма недоразумения майка ,отдавна ти следя игричките във форума. Яворе - ти си един посредствен работник , не мога да разбера ,защо се вживяваш толкова и се правиш че нищо не се случва. Някой ако не те познава ще каже че баща ти е Тодор Живков.
 

andi

Редовен Потребител
Защо модераторите пазят Яшо и не дават прах да падне на именцето му ?
Или като " служител на търговец" се ползва от платените привилегии модератор да чисти вонята останала след него !
Що не оставихте "огледалото на душичката му'' да четат новите колеги и да си правят изводите ?
 

bili hlapeto

Потребител
колеги то човек като чете му минава мерака, аз имам суматра и искам да науча нещо ново ама то темата стана малко като криминале в крайна сметка ще можели да се разчита на помощ ,като доставки,цени и ремонт или спасение по единично :wall:
 

rosento

Потребител
lynx написа:
И какво хубаво има в това, Суматрата ти да стреля с 450 м/сек. с тия леки чашки?
Същите резултати се постигат и с 300 м/сек. с тая разлика, че не зареждаш резервоара през няколко изстрела.
Продават се достатъчно мощни пушки в по-голям калибър и със сигурност ще се справят по-добре във всяко отношение.
Кеф ти Дейстейт, ФХ, Биг Бор ако щеш....
Вярно е, че цената им е по-висока, но нямат база за сравнение с наточена Суматра.
С тези скорости 412 м/с с леката чашка стрелям понякога и то е само за кеф .А кефа е оглушителен трясък и гърмежа на чашката от надзвуковата скорост.Като стрелям в поле се чува едно ехо от чашката , нещо като постъпателен гърмеж.С тази скорост ние направихме тест на JSB /1,6грама за точност на 50 метра и теста се оказа супер положителен - 25мм група.Иначе JSBто си го стрелям на минимум с около 290м/с за по добра точност.С 3,4 грама на макс мощност стрелях на 100 метра по стъклена бирена бутилка не знам с каква скорост е минал куршума ,защото шишето не падна - и каво да видя дупка от двете страни.За хронографа няма проблем , то докато има невярващи тестовете ще се правят както си му е реда.Както стана и с пропадането на куршумите на 100тния метър нали имаше пак невярващи та трябваше и свидетели да водя с мен. :)
 

bili hlapeto

Потребител
колега които не вярва има само един начин да провери.... :rambo: аз също имам суматра и виждам какви възможности има това пушле и то без тунинг само на метан като я тунинговам ще пиша за подобренията ;)
 

lynx

Редовен Потребител
Говорим за 450 м/сек. с чашки 5.5 на JSB, на въздух естествено.
Аз повдигнах въпроса, защото само с въздух съм експериментирал и не достигнах 450, точно това искам да видя.
За метан сигурно ще надскочи всичко, любопитното е на въздух, както го твърдяха по клиповете и написаното във форума.
 

cilindura

Редовен Потребител
Колега Линкс, къде ги чу тия 450 м/сек. в калибър 5,5 мм? Гледай внимателно клипа и чети по-напред в темата какво са писали колегите. Тук става въпрос за Суматра калибър 6,35 мм, работеща на метан и скорост при студено време 410 м с проектил 1,645 г.
Скоростите, които могат да се постигнат са в порядъка на 410 - 425 м/сек. А на колегата Луфтвафе ще му кажа, че и аз някога стрелях с Дейстейт кал. 6,35 мм с голямата колба отпред, което според мен не е по-малък бетонен стълб от Суматрата.
 

rosento

Потребител
Клиповете са със Суматра .25 на метан и тези скорости се променят в зависимост от температурата.С тежките стрелям на макс с 312м/с а лятото скороста е около 318 м/с. но това чак толкова не ме интересува.Само да отбележа че преди тунинга на метан с налягане 200 бара първия изстрел беше със скорост около 280 м/с и следващите осезаемо започнаха да спадат .Тези данни са по спомен - miteto77bv имаше Суматра и я замерихме на хронографа на julioano защото нашите бяха барнати.Разликата в момента е доста голяма на макс с тежките имаме 14 изстрела със скорост до 300м/с. и налягане 140бара.Звука от изстрела стана рязък и отсечен все едно си с огнестрелно , а преди се чуваше едино дрънчене.Но както казва един мой човек тунинга продължава да се развива!
 

bili hlapeto

Потребител
прав си колега технологията напредва по бързо от очакваното и тунинга не е тайна за никои аз също правя експерименти с моята суматра и за сега съм доволен :yes:
 

vlado76

Новодошъл
От вчъра и аз съм със суматра. Благодаря на Петко за коректното отношение ,и хубавата пушка.Истрелях 12 барабанчета пушката е уникална. Петко :cheers:
 

rosento

Потребител
Днес пострелях със суматра 6.35 от тавана на колата на дистанция 49 метра мерено с далекомер . Проектили JSB KING , със скорост 275 м/с настроена на минимум.Две мишени с по шест изстрела във всяка
 

Attachments

  • 20140504_120819.jpg
    20140504_120819.jpg
    562.5 KB · Прегледи: 154
  • 20140504_101400.jpg
    20140504_101400.jpg
    608.5 KB · Прегледи: 141

ToHKa

Редовен Потребител
Rosento,тази с която си стрелял,заводска ли е ? ( наличие на тунинг)
 
Нагоре