SUMATRA by Eun Jin

gonzo-garage

Потребител
добре, за шока, макар че може да се поспори.
съгласен съм, че изразен шок имат гладкоцевните, при въздушното по-скоро дълбочината на самите нарези изпълнява подобна функция.
ами стъпката на нарезите?
или и това не е така?
стъпката е видна дори с просто око
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
по принцип нарезите са със градация на завъртането (затягането), как обръщате цевта като при това положение се получава "развинтване" на нарезите?
Сигурен ли си че са с прогресивни нареизи малко ме съмнява, но не казвам че и не е така ;) Някъде все пак прочел ли си че са такива, защото ако са със постоянна стъпка и нямат шок все тая как е цевта ;)
 

bateelmo

Потребител
Не ми се вярва да са с прогресивна стъпка, на всякъде пише на колко инча прави оборот, пък и какъв ще е тоя инструмент дето прави прогресивна стъпка. Това дето се вижда с просто око художниците маи му викаха перспектива.
 

didarai

Редовен Потребител
То за инструмента не е проблем.Машините по-скоро са.Но кое оръжие е с такиви(не бях чувал до сега) нарези,пък и от къв зор ???
 

gonzo-garage

Потребител
идеята се заключава в плавното създаване на въртеливо движение с определена ъглова скорост на проектила до напускането на цевта.
оръжейниците смятат за проектил (снаряд) с определено тегло каква ъглова скорост трябва да му се създаде за постигане на стабилен полет на дадена дистанция, иначе хвърчат просто накъдето им скимне...от тук и каква да бъде дължината на цевта и каква стъпка на канлите и т.н. и т.н.
самата дълбочина на каналите също варира - от минимална при входа, към максимална в изхода на цевта.
има оръжейници, нека те да дадат по-научна и достоверна информация, кое, как е.
иначе поне аз така съм чел...
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравей колега, Гонзо-гараж! Четеш ли това, което съм написал или четеш между редовете ? Когато четеш, се опитвай поне малко и да мислиш. Аз ли не съм могъл да обясня или ти не си разбрал. Много ясно и точно съм описал движението на проектила от хода на цевта до нейния изход - дулния срез. Много ясно и точно съм обяснил, че на 6 см от дулния срез чашката внезапно пропада, т.е. цевта няма шок , или както ти го наричащ "полушок". Т.е. цевта напред се разширява. Нарезите в никакъв случай не са прогресивни. Стъпката е постоянна, т.е. цевта е цилиндрична. Прогресивните нарези са изключително трудни за изработка и доколкото си спомням бяха приложени на немски оръдейни цеви, като в същото време цевите бяха конусовидни. Това нещо вече почти никой не го практикува поради неговата сложност и спорни характеристики. Ти мислиш ли, че аз ще набутам проектила в шока и ще използвам шока на цевта за неин вход. От прочетеното дотук , публикувано от мен , с това впечатление ли си останал, че съм абсолютен гьон в материята, която обсъждаме. След обръщането на цевта, изстрелите вече се групират в кръг от два сантиметра на 40 м. разстояние при положение, че аз много отдавна вече не съм стрелец поради здравословни причини. Обръщането на цев при мен въобще не е сефте. Обръщал съм всички възможни цеви, които можеш да си представиш. Може да се каже, че дори съм си правил гаргара с тях. Имал съм възможност да притежавам ОГРОМНО количество цеви от различни марки, така че експериментите, които съм правил и продължавам да правя, са в положителна посока. Не правя експерименти, за да влоша характеристиките на оръжието, а напротив - след всеки експеримент резултатите са шокиращо отлични. Поздрави!
 

gonzo-garage

Потребител
здравей цилиндър,
извинявам ти се, ако съм те засегнал с рзмишленията ми. не само, че не те мисля за "гьон", ами дори според мен си един от компетентните хора, от които може само нещо да научи човек. постовете ти ги чета много внимателно точно поради тази причина.
признавам обаче, че за първи път чух от теб за обръщане на цев.
ценя много начина, по който работиш и харесвам каквото правиш.
с уважение
гонзо-гараж
 

vanko

Редовен Потребител
За цевите най добре може да каже ivodoc ! Имаше мн хубава и обширна статия за производството им, но за съжаление не мога да я намеря в блога му.
 

traun

Потребител
и така!от днес я имам.6.35.и Много ми е кеф.и ми направи впечатление че спуська е Много лек,за разлика от постове че бил твьрд.в магазина ми обясниха че подлежи на реглаж.ще пострелям пьк тогава ще пипам.и те така!
 

traun

Потребител
интересно че в книжката пише sumatra 500.и на самата пушка.и другото което видях,цитирам точно "high quality german threaded barrel".
 

skokot

Потребител
здравеите на всички!искам да попитам някои ползва ли бутилка от цо2 пожарогасител за пълнене на суматрата че нямам бутилка а ми изпадна еди пожарогасител.гледам в нета че ги дават на 216 бара работно налягане но тази е произведена 1968 и незнам дали е същата.Стената е доста дебела а бутилката е 6.8л.Ако някой знае нещо и ме посъветва ще сам много благодарен
 
A

Anonymous

Гост
От 68 до сега са си доста години, не бих я пълнил тая бутилка дори с СО2 :eek: Няма да искат да ти я зареждат с нищо, 40 г. им дават максимум, без значение водни проби...

Замислих се и друго - суматрата стреля с въздух, за да си прехвърляш около 200 бара към пушката, бутилката трябва да е заредена доста над работното и налягане, което не можеш да си го позволиш, предвид възрастта и.
 

vanko

Редовен Потребител
skokot написа:
здравеите на всички!искам да попитам някои ползва ли бутилка от цо2 пожарогасител за пълнене на суматрата че нямам бутилка а ми изпадна еди пожарогасител.гледам в нета че ги дават на 216 бара работно налягане

skokot, теб такава бутилки на 216 бара работно не ти трябват! На теб стартовото ти ще е на 200+ и за нула бройки ще трябва пак да пълниш бутилката.Тази фирма http://www.vistamarltd.com/bg/information-%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-6.html ги продават нови (китайки) със сертификат,а ако искаш изчакай и следи темата,появяват се и на сносни цени на 300работно.
 

lynx

Редовен Потребител
Доколкото знам, пожарогасителите на СО2 се зареждат максимум на 150 бара.
Това 216 може и да е тестово, едва ли ще е работно.
Такива високи барове и СО2, нещо не пасва работата.
Може и да има такова нещо, но аз не съм виждал.
 
Нагоре