METEOR AR-1000 MAGNUМ, QB и т.н.

Grifcom

Потребител
Егаси :eek: наистина ли Б-2 + Б-1 = Бам 21 :confused: :eek: :crazy:
А в тази тема обичаме метеорите :yahoo:
 

Attachments

  • AR - 1000.JPG
    AR - 1000.JPG
    1.4 MB · Прегледи: 209
  • QB - 57.JPG
    QB - 57.JPG
    1.4 MB · Прегледи: 202

Boyan_Ivanov

Новодошъл
Имам Метеор АР 1000 Магнум и искам да си сменя пружината с газово бутало препоръчайте ми газово бутало! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! :) :) :)
 

lynx

Редовен Потребител
Какво да ти препоръчаме? На практика избор няма.
Заводски ГП за Метеора не се продават, а колегите които ги произвеждат вече не са много.
Разпитай на Л.С. Митака-101, ако се навие да ти направи и монтира ще е ОК.
Ако не, си стреляй с телената докато изкара и така.
Нова телена пружина едва ли ще намериш из магазините, дори и в чужбина не се намират.
Колегите са пробвали да подменят оригиналната телена с такава от друга пушка и резултатите са незадоволителни.
Засега това е основния проблем на METEOR AR-1000, но ти като си купувал пушката вероятно си се запознал с това.
 

didk0

Потребител
с тел от диана става,за газова мисля че няма да имаш проблеми с митака101.Успех :cheers:
 

Boyan_Ivanov

Новодошъл
Един приятел има АР 1000 Магнум и стопера за оптиката му прави постоянно проблеми като пада. Нов стопер или направо моноблок ?
 

didarai

Редовен Потребител
Кат видя заглавие "помощ" , винаги си мисля , че на пишещия му остават минути живот .
По въпроса .... пробий отвор в цилиндъра и в него навий стопера на монтажа.
 

st_beer

Редовен Потребител
Boyan_Ivanov написа:
Един приятел има АР 1000 Магнум и стопера за оптиката му прави постоянно проблеми като пада. Нов стопер или направо моноблок ?

Когато имах такъв модел пушка преди време бях с такъв стопер зад оптиката(заводски). Изтеглих го накрая на релсата на пушката да няма повече накъде да мърда след като е стегнат. После според стопера си нагласих задната стойка на оптика и самата оптика да ми е удобна за стрелба.Прострелях и докато имах пушката никога нямах проблем нито със стопера нито с оптиката. Дано съм бил полезен със света.
http://www.guns.bg/products/?action=details&catParentId=14&categoryId=95&productId=4219&searchKey=&priceOrder=A&latestOrder=&manufacturerId=&caliber=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=
 

st_beer

Редовен Потребител
Boyan_Ivanov написа:
абсолютно същия стопер и е изтеглен на края на пушката но пада след 5-10 изстрела :confused:
Явно стопера му има нещо и не стяга добре или стойките за оптиката не се стягат добре за релсата за да се скапва всичко за 5-10 изстрела. За другото не ми се предсказва че то е най-лошия вариант. Скапан маншет и яко блъскане при изстрел,който може да скапе и оптиката.
 

didarai

Редовен Потребител
Не съм го смятал до милиметър , но гледайки размерите на ГП за Метеора и за ЦФХ-са публикувани във форума , и знаейки размерите на фабричната ГП на норика (както и че става без проблем за ЦФХ) предполагам :exclaim: ,че би трябвало да стане и за метеора.Който е заинтересуван да си ги сметне до милиметър , но ако става ще е доста атрактивна опция , особено като се има в предвид , че пружини за метеора няма ,а ГП за тази цена идва и с маншет и резервен винт.
На Нориката:
Диаметър на тялото и :ф 18 мм.
Диаметър на петата : ф 25,5 мм.
Дължина на стеблото : 120 мм.
Дължина на останалото : 145 мм.

На метеора и най-долу на цфх.

 

Attachments

  • 43653_838.PNG.jpg
    43653_838.PNG.jpg
    47.1 KB · Прегледи: 82

mitaka101

Потребител
Не е точно така защото:
1) ГП на Нориката се центрира от отвора на болта, който държи маншета към буталото,а в Гамото отвора е глух;
2) ГП на Нориката е напомпана на 80кг - днес го мерих - това е много за Гамо, а според мен и за Норика и за Метеор. Отката е осезаем, въпреки дървения приклад;
По логиката на размерите може и Хацанска ГП да се сложи на почти всяка пушка, плюс това Хацанските поне могат да се регулират. Ще следя с интерес някой да направи такава иновация :)
 

didarai

Редовен Потребител
За да влезе нориковата ГП в цфх-са , само махнах стърчащият пред стеблото (на челото) пин .(предполагам за него казваш че се центрова във винта.) и намалих на диаметър задната тапа с толкова , че да влезе в цилиндъра на гамото. Нориковата ГП наистина е много силна и с осезаема откат.Т.е. за прецизна стрелба не е подходяща и точно заради това я махнах и аз , но за колеги привлечени от скорост и мощ ще е "радост" .Въпреки отката и направих група с нея от 18 мм. на 25 м. Ако стане като размер за метеора , мисля ще му подхожда по мощност на теглото (Все пак е правена и за Голд).
За хасанските ..........лично аз се колебаех дали да не пробвам една за страйкър 1000 в цфх-са и да я намаля до 16 дж. , но прочетох в руски сайт (тоя път реших да им повярвам) , че стеблото и било с голяма грапавост и ще износело бързо "К" маншета , та за тва се хвърлих да си правя сам.
Още веднъж........ГП-то на норика наистина неподходящо силно за прецизна стрелба. :exclaim:
 

perf

Новодошъл
Здравейте! От къде може да се закупи о-ринг пръстенче за цевта на Метеор Магнум 5.5 ?
 

fishermaniac

Потребител
Някой махал ли е цевта от т.нар цевна кутия на метеор 1000?Мерси на споделилите опит,евентуално ако има такива.
 

Marin

Новодошъл
Здравейте,
Спрял съм се на няколко модела за първа въздушна пушка, за неангажираща стрелба по мишени. Знам, че евтините са боклуци и тн., но съм решил да не давам много пари.
До 100 лева се бях спрял на QB 57 и B 3-3. Определено клоня повече към QB 57 и ми харесва, че е компактна - http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_172&products_id=809 75лв.
Също така мога да прежаля за Meteor AR-1000, ако наистина си заслужава толкова повече от QB-то - http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_172&products_id=507 174лв.
За момента не мисля да правя (и не знам как :D ) никакви модификации. Коя от двете пушки ще ми препоръчате в такъв случай и за коя се намират по-лесно части (видях за липсата на пружини при AR 1000)?
 
Нагоре