KalibrGun

st_beer

Редовен Потребител
I_P написа:
От фaбрикaтa е нaй-добрaтa ценa и пушките пристигaт зa 5 рaботни дни.Вече няколко колеги се екипирaхa диретно от изворa.
За цената си прав ,че от фабриката е най-добрата. Ние се комбинирахме 4 човека и си ги взехме направо от там. Другото обаче за тия 5 дни не е много истина и чакането е доста повече от тия 5 дни. Приведохме парите на 4.12.2013 и получихме пратката на 21.12.2013,което е няколко по 5 дни :cheers:

dberov написа:
Биха ли споделили колегите които взеха от фабриката как стои въпроса с гаранционното обслужване, има ли такова? До колкото разбрах не дават гаранция!
Това за гаранцията от къде го разбра и какво те кара да помислиш,че нямат гаранция когато са поръчани от фабриката. Имат си същата гаранция каквато има и твоята с тая разлика,че ако се случи нещо не плачем на Пеко ами се оправяме сами с чехите.
 

Tayson

Потребител
С тази цена която дават Чехите ти остават пари и за Среден Клас оптика и за калъф,ако си заделил едни 2000лв.
Голяма част от проблемните звена на пушката са отстранени и са си взели поуки.Ако човек не го сърбят много ръцете...едва ли тази гаранция ще се наложи да бъде използвана скоро.Пушката се държи много добре на 60+ метра и ми върши перфектна работа.Освен пушките и пълнителите са на половин цена в сравнение с това което предлагат всичките им дилъри.Ако се организирате като нас няколко души и си поръчате Колибритата ще спестите и от транспортни разходи. :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
Цитат на: dberov в Днес в 11:28:26

Биха ли споделили колегите които взеха от фабриката как стои въпроса с гаранционното обслужване, има ли такова? До колкото разбрах не дават гаранция!

Това за гаранцията от къде го разбра и какво те кара да помислиш,че нямат гаранция когато са поръчани от фабриката. Имат си същата гаранция каквато има и твоята с тая разлика,че ако се случи нещо не плачем на Пеко ами се оправяме сами с чехите.

Още като пристигнаха пушките ви разговарях мисля че с Вктор и попитах за гаранцията. Тогава момчето не можа да ми даде отговор и останах с впечатлението че нямат такава, затова и помолих да споделите "как стои въпроса с гаранционното обслужване" и сега разбирам от теб че има гаранция. А кой от къде ще си купува и как ще се оправя ако стане нещо всеки сам избира и лошо няма. Който владеее езици се оправя, който не, избира тукашния вариант.
 

Dominus

Редовен Потребител
Колеги, търся схема /чертеж/ на предната тапа на чехкинята, че трябва да правя нещо подобно.
 

Беселин

Потребител
peko написа:
Намират му доста кусури засега. Например, много добра идея е лоста за взвеждане отпред, но пък като е от лявата страна, е удобен само за левичари?

Това не е недостатък.Пръста винаги е на спусъка и автоматът или пушката стоят в позиция за стрелба.Няма нужда да губиш целта от поглед, да сменяш ръцете за да зареждаш и държиш оръжието.С дясната натискаш спусъка, с лявата презареждаш.H&K на много от моделите си слагат лоста на затворната рама и предпазителя, и селектора за стрелба от лявата страна.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Това е недостатък, защото е останало от дизайна на полуавтомата, където зареждаш само първия път. Много по-удобно е да държиш пушката с лявата ръка за ложата(цилиндъра в случая) и да зареждаш с дясната. Така пръста не ти е на спусъка и няма да има фалове. А като се опитваш да презаредиш с лявата ръка а с дясната не удържаш всеки път силния тласък, който е необходим за да презаредиш - лоста е само с постъпателно движение и повярвай иска се рязко и силно дръпване за да сработи. Това са личните ми впечатления и не само мои. Не става без разприкладване, ако се опитваш да презаредиш без да си опрял някъде ложата. А когато лоста е отдясно, държиш стабилно и балансирано с лявата ръка пушката и можеш да дръпнеш без да сваляш поглед от целта. Но това само за десняци, а в този вариант е супер за левичари.
 

andi

Редовен Потребител
При огнестрелните булпапи лоста за зареждане е отляво отпред, или отгоре отпред. Органите за управление са отляво , или двустранни .
Центъра на тежестта е м/у пистолетната ръкохватка и задтилъка , и булпапа се удържа с една ръка . Другата се протяга напред и презарежда - така има много сила дърпайки назад , а опората е рамото на стрелеца .
 

Niki

Редовен Потребител
Това клипче съм го гледал доста пъти.,,Колибрито ,,на мен ми харесва повече,и като ,че ли цялата сглобка е по надеждна,презареждането става по бързо!
 

leopardars

Потребител
Актуално ли е това за колибри:
- ствол CZ, 12мм L-400 мм,
- магазин на 14 камор,
- вес 2,4 кг с ложе,
- баллон 170 кубов, 300 бар.
- длина 600мм,
- высота 138мм
Намерих го в руски форум. Колко кубика е резервоара на Крикета?

ПП: Намерих обема на Крикета.
 

Pan4o_

Потребител
280 кубика. За сега Колибрито дава дефекти при зареждането. Когато ги изпипат ще се оборудвам и аз с него.
 

Pan4o_

Потребител
P.S. Забелязахте ли на клипа защо притиска лоста за зареждане с палец. Там му е проблема на Колибрито. Ако не се държи се връща малко на зад и прави проблем.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Писах и преди, че още преди доста време можеше да "тествам" Колибри, но бях посъветван да не го правя, за да не се ядосвам излишно. Във Чехия знаят много добре , че у нас сме "в час" с пневматиката и не искаха да се вкарват излишни напрежения, достатъчна им е широката Рус за тестови полигон. И наистина, когато го пробвах, не можа да покрие очакванията ми. Ако искате, послушайте съвета ми -за момента Щуреца е по-доброто и балансирано изделие. Вярно, Колибрито хваща окото, лежи в ръката, но не на всеки ще му пасне. Не забравяйте, че все пак това е компромисен вариант на нереализирания полуавтомат (дано само засега).
Не случайно, както сте чули от пресния клип(и разбрали предполагам) за Английския пазар ползват "Плъха" за предварителен тест, отсяване и до настройки на изделията за тамошните еъргънери. Обръщат сериозно внимание на това изделията да се предлага над средното качество.
:cheers: На радостните собственици, е и не само на тях де. :cheers:
 

andi

Редовен Потребител
Последния път като стрелях с Крикета коментирахме , че аз го зареждам по-бързо и по-удобно защото стрелям от ляво рамо и дясната ръка ми е свободна .
 

FreeMan

Редовен Потребител
От днес - проба кое се държи по-добре 1.03 или 1.175
От малкото стрелба няма видимо преимущество... оставам си на тежкото. :sniper2:
 

Attachments

  • Cricket.60m.1.03vs1.175.jpg
    Cricket.60m.1.03vs1.175.jpg
    65.3 KB · Прегледи: 201

st_beer

Редовен Потребител
Регионален отбор по тенис на форума или хор ''ШУРЦИТЕ"



Днес просто си изкарах един страхотен ден. :cheers: :cheers:
 
Нагоре