HATSAN - всички модели пружинни пушки на фирмата.

Карлсон

Потребител
Доктора каза: "Всичко яж и чакай..." Дай още малко по темата - с какви чашки стреляш, оптика има ли монтирана, правил ли си някаква доработка на пушката, от къде си... И такива ми ти работи... Тоз Ник що си го турна, като не можеш лист хартия да умериш...
 

streliamto4no

Потребител
Хахахааххаха, уместна забележка, очаквах я. Стрелям точно няма майтап. Не се хваля, направих хубав истрел на 45-50 метра днеска. С тая пушка обаче има и известна доза късмет. Когато иска стреля, но когато не е в настроение ми идея да я шибва в дувара. Пушката не е пипана. Нищо не и е правено. Вчера зех едни сръбски съчми и има коренна разлика. Днес ще пробвам с гамо про хънтър, човека от когото я взех ми ги препоръча. Интересно нещо забелязах, че формата на сръбските и гамото е една и съща. Още не съм пробвал, но очаквам да стреля добре с тях. Ако кажете някой майстор с радост ще я дам да и направи подобрения. Иначе най-добри попадения съм правил със Славия 630. Ама и тя вече е за изхвърляне. Счупи и се приклада и болтовете които го държат са пред счупване. Не искам да се разделям обаче с нея, така че може да споделите инфото за майсторите. Карантията-не съм я отварял скоро и не знам ко се случва. Ае плача за нова.
 

DeadShot

Редовен Потребител
Вземи си хубави съчми-JSB EXACT 1.03 . Нито сръбските,нито гамо-то могат да се доближат до тях като качество и точност!
 

ssn

Потребител
Като ти харесва Славията - оправи я. Скоро имаше приклад да се продава, че беше и от 631. Става без проблем, но няма силата на Асаня.
 

mnankov

Новодошъл
Привет!
Преди време си взех Hatsan 90. Многон съм доволен от пушкалото, като се има в предвид, че го ползвам за развлечение и стрелба по мишени, а и помага да се отървавам от досадни косери и плъхове....
След изстреляни около 3000 чашки реших да я разглобя и почистя и да сменя маншета. Оказа се, че буталото не е закалено и по него има деформации.
Въпросът е: някой пробвал ли е да термообработи такова бутало? Да пробвам ли да го термообработвам или направо да си поръчам ново или да си изработя сам?IMAG3063.jpg IMAG3063.jpg IMAG3064.jpg IMAG3069.jpg
 

mitaka101

Потребител
Търпи закалка, давай смело. Аз съм закалявал няколко. Само в задния край - отпред няма нужда, а е и по-лесно. Само го заглади преди това и действай.
 

mnankov

Новодошъл
Благодаря за информацията за закалкаляване на буталото!
Цилиндъра на пушката не е надран. Има едва забелижими следи в задната част, но в участъка където трие манжета е идеален и много добре отполиран. Манжета беше леко износен (това е след около 2000 чашки, в горният пост написах 3000, но мисля че са по-малко....)
Пружината е с много лоши краища и е надрала утежнителя и двете шайби в задната част.
Мисля да направя следното: ще закаля буталото в задната част и ще сложа пластмасова втулка и ще сменя пружината на газова или на нова стоманена но мисля да променя оригиналната.
Поздрави!
 

ssn

Потребител
Изпиляваш до нула краищата на пружината, нагряваш последната витка за да се откали и както е нагрята притискаш плътно за да се слегне и изравни. Така и двата края. След това ги шкуриш по-финно и това е. Става и на газов котлон, с горелка става по-бързо.
 

methaa

Редовен Потребител
Откачена работа :eek: Следвашия модел ще изстрелва сателити в ниска орбита.
Оптиката дали не е за украса :no:

 

andrei_84

Новодошъл
Колеги, тази пушка / Хатсан модел 30 в калибър 7.62 /, предлага ли се в България? зада не повтарям линка от ,,тубата" вИ ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ НА ПРЕДХОДНОТО МНЕНИЕ..В САЩ турците внасят тоя нов модел пружиннна въздухарк в калибър .30.....Не знаех, че е възцмможжно толкова голям / като за въздущшно оръжие / калибър да има при пружинна превматика....Каква ли ще е балистиката на тая пушка?
 

andrei_84

Новодошъл
Да Линкс, аз също мисля така...Просто, чисто физически закони...не знам, какъв работен обем да има цилиндъра и какъв полезен ход следва да има буталото, за да изстреля изобщо извън цевта проектил с калибър 7.62......Това ще бъде проектил с маса 4-4.5, дори близо 5 грама...
Не знам...Интересно е, че в сайта на ,,Хатсан арм", не фигурира подобна приженна пневматична карабина в калибър .30...
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Проектилът е с маса 2.9 грама. Възможно е да бъде изстрелян добре. Просто газовата пружина трябва да е добре изчислена. Най-вероятно са го направили щом гонят американския пазар. Естествено и други неща трябва да са бутнати - дросел на отвора за въздух, утежнен приклад и др.
 

c_hristozov

Новодошъл
Здравейте,изчел съм почти целия форум и ще приложа две снимки за да ми дадете мнение ако е възможно за Hatsan Grizzly 125 22cal. Пушката е една от първите,които внасяха в България през 2005г.(не знам колко са били легални). Търговецът,който ги предлагаше от един бус имаше няколко бройки.Всички бяха визуално еднакви с и изключение на една бройка на която пишеше Beretta Grizzly 125 и нейното качество беше перфектно(цевта беше абсолютно огледална,без никакви деруги и шупли по нарезите)Цената и беше доста по висока от останалите Хатсани и тази въпросната Берета била от американска поръчка,като от частите второ качество правели Хатсаните.И наистина от останалите три броя Хатсани си избрах моя с най-добре изглеждаща цев и при стрелба на около 100 с гърмящи съчми в бетонна стена звуково(по реакцията изстрел и гърмеж)се доближаваше до въпросната Берета с идея по-малко.След няколко месеца стрелба петата на патерицата за зареждане започна да изкача от улея на буталото,оказа се много тънка и подложих един пръстен от стоманена тел 1мм и досега си стреля така.Въпреки че бях предупреден като я купувах да не я смазвам в цилиндъра,като другите въздухарки с кожени маншети,понеже имах руски ИЖ 38 и една китайска след 5000 изстрела,като Тома неверни направих тази грешка и естествено смених маншета след това :bravo:.Стария беше жълто-розов на цвят и доста твърд.Новият маншет ,който купих 2008 беше бял и доста по мек.От цялата тази пред история пружината на пушката си е старата на вече 10000 изстрела(до 40-стата кутийка от съчми ги събирах в една торба за статистика и после спрях) почти няма разлика в силата и точността на пушката от далечните ми спомени.Преди дни показах на колеги от 13-14м с съчми Umarex Cobra по мишена с център 10мм как от два изстрела и двата бяха вътре.Има ли вариант пушката да се тунингова с ГП?20160329_200845.jpg 20160329_200831.jpg
 

Demi

Потребител
Здравейте,искам да си взема въздушно оръжие.Имам една китайска от доста време съм с нея и вече искам да си взема нешто от по виския клас първо се бях спрял на crisman 1377 , но се отказах и реших да си взема hatsan.Искам да е нешто по силно и за около 200лв.Каква е разликата между hatsan 80,85 и90
 
Нагоре