HATSAN - всички модели пружинни пушки на фирмата.

MyaHue

Новодошъл
Хатсан striker 1000x с новия quatro спусак ли е или не. И ако някои знае коя година на производство е или за всяка партида пушки си е индивидуално ?
 

Plamenf26

Потребител
Hatsan Striker 1000 няма Quattro Trigger. Това е бюджетен модел и са се отказали от този спусък в името на по-ниската цена.
 

qtex

Потребител
Колеги, бърз и тъп въпрос, лесно ли излизат щифтовете (или болта и щифта), които крепят цевта при Хатсаните с чушеща цев (в случая 135-ца от старите, без quattro спусък) или трябва да се разпробиват и да се правят нови?

-не си вярвам на самостоятелните технически способности и трябва да планирам дейността, когато имам старши сътрудник по техническото изпълнение :D
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравей колега, щифта на шарнирната система на Хатсан 135 е набит отляво надясно или поне така трябва да бъде. От лявата страна на щифта има заработени шлици, които възпрепятстват неговото самоволно изпадане. Така че приготви си шпилка с диаметър по-малък от щифта, която да ти служи за избивач и с помощта на нея удряй щифта от дясната страна на пушката. За лява страна на пушката се приема тази част, от която е изработена бузата на приклада. Ще ти предложа един евтин и елементарен метод - намираш дървено трупче, в което пробиваш отвоф с Ф 9 - 10 мм, пречупваш пушката, слагаш я така върху трупчето, че щифта да съвпадне с този отвор и налагаш от дясната страна на щифта. Не забравяй при тази операция да изкормиш карантиите на Хатсана, трябва да си махнал пружината, за да може свободно да боравиш с цевта и цилиндъра.
Поздрави!
 

qtex

Потребител
Много благодаря за изчерпателния отговор. Операцията ще остане най-рано за края на другата седмица. Щом ще трябва да я разглабям ще трябва да сме двама заради "злобната" пружина на оръдието. Тъкмо ще огледам вътрешно как е. Дано всичко мине нормално. Ако не стане пак ще търся помощ :cheers:
 

mitaka101

Потребител
Да допълня, че щифта на тапата е перфектен избивач за щифта на цевта. Освен това сглобката при цевната кутия трябва да е обилно и надеждно гресирана, а заводски не е. Като я гресираш повече пробем с избиването няма да имаш.
 

гена67

Новодошъл
Колеги моля помогнете да определя състоянието на маншета на моя Хатсан 150.Цилиндъра е полиран,поставям на мястото на уплътнението пред дюзата друго не пробито уплътнение и заключвам цевта.След това с отверка рязко дърпам буталото надолу и рязко махам отверката създава се вакуум който връща буталото около2-3 см.Чудя се дали това е достатъчно показателно или вакуума трябва да е по силен ?Маншета е на 200 -300 изтрела и понеже сега пушката съм я разглобил че буталото малко задра макар че има полиамиден пръстен искам да проверя и маншета .Имаше тема по въпроса преди време но не я намерих . :sos: :wall:Моля знаещите да помогнат
 

Nikolay_Andreev

Новодошъл
Здравейте!
От вчера станах собственик на Striker 1000x за мое сажаление в 5.5, Почистих го преди първия изстрел и днес реших да пострелям. Разпечатах няколко мишени и ги сложих на 14.8 метра. Стрелях на открито седнал от ръка лакета подпрян на кръка. Имаше вятър на пориви перпендиколярно на посоката на стрелба (макар че на такава близка дистанция не знам дали дава кой знае какви отклонения) мишената е инчова център един инч и тъка на всеки инч окръжност. От 5 мишени с по пет изстрела имам три на които всичките са в двата инча и две на които има поедин в четворката. Друго което ми направи впечатление е на две от мишените три от попаденията се застъпват и другите две също но на два сантиметра от тях почти по хоризонтала. Чашките с които стрелях са гамо про магнум и H&N field target, като с вторите нямаше четворки :) .
Как смятате в реда на нормалното ли е това?
Също изкам да помоля някой, ако има размер на ГП за такава пушка да сподели за да не откривам топлата вода :cheers:
 

flippy

Новодошъл
Здравейте става въпрос за първата ми и в момента единствена Хатсан мод 70 с ГП имам няколко въпроса.
1.Прострелях я с чашки Gamo Pro Magnum 5,5mm 1 гр. на 18-20 метра до постигане на желаният от мен резултат :yahoo: .В последствие реших да пробвам други чашки те бяха по-тежки Predator Big Boy 1.85 гр. от същата дистанция 18-20 метра.И сега като сложа по-лека чашка проектила бие на горе! А не мога да сваля по на долу
Adjustable_open_sight_rear_element_with_green_fibre_optic_contrast_ehancements.jpg
мерника хубавото е че с по-тежката чашка е доста точна...С оригиналните мерни прибори е пушката.
2.ГП-то го е поставил Т.Бонев когато си получих пушката с поставената ГП ми каза че за зареждане ще е нужен 70 кг натиск.След 500 чашки стана по-лесно и не е мръднала от тогава вече 1500 горе долу.Има ли за какво да се притеснявам или това нещо е нормално като това не се е отразило на мощността поне така мисля.
Мерси ако някой може да помогне или е имал подобен проблем да сподели.
 

СмерШ

Новодошъл
Привет на всички!Току що се регистрирах тук,предстои ми да закупя първата си Пушка!Виждам че тук има много приятни и отзивчиви хора което за съжаление в днешно време е рядкост,но нейсе.Та:Имам един главен въпрос.След солидно изчетена информация,коментари и прочие се спрях на Hatsan Striker 1000s 5.5 Намерението ми е да си пуцам по шишета,мишени и кутийки на средни и дълги дистанции,като под средни имам впредвид 30-40 метра,а дълги 70-80.Удачен ли ми е избора,като се има впредвид и паричния фактор?Благодаря предварително на всеки и Успех!
 

СмерШ

Новодошъл
Мерси много.Натам върват нещата,всъщност и на нея се бях нагледал.А какво ще кажеш за 125 Sniper?Освен козметичните промени какви основни разлики има като изключим,че е със стотак и отгоре по скъпа?От изгледаните клипчета в туба,дава много добри резултати дори на дистанции 80-100 метра,все пак нямам впредвид групи изтрели а стрелба по шишета,туби и пр.,просто за фън?А и също да те питам за Bam 30,добър избор ли е за мойте претенции?
 

petkof

Редовен Потребител
Според мен БАМ 30 е по-добра и по-подходяща за начинаещ, пушка.Стига да е в добро състояние и да е с размери на цилиндъра като Дианите.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Недей гледа клипчетата в нета - повечето са манипулирани. Почти всички от форума смятаме така, защото когато изпробваме пушка като в някой клип резултатите се разминават драстично. Бам-30 също е хубава пушка. 125-та обаче е по-евтина и по-силна, а има и възможност за поставяне на газова пружина. И двете пушки ще уцелват шишета на 80 метра. Ако ще взимаш 125 - взимай обикновената. Нямат никакви разлики със Снайпера. Ако ще е с газова пружина, задължително от Митака 101. Турските изпускат. И задължително с куатро спусък - много е добър.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
СмерШ - всичко можем да ти разправяме, ама преди всичко запомни, че не всичко е само до избора на модел !
В голям процент си е късмет да уцелиш на сполучлива бройка (дали ще е БАМ 30, Хатсан 125 или други ) това не винаги го разбираш веднага, ако си нямал опит със стрелбата особено с по-силни пружинки. Трябва си и доста стрелба за да почнеш да стреляш на далече точно и преди всичко да си намерил подходящите чашки с които цевта ти стреля най-добре ! Като почнеш да събираш групата на по-близки дистанции тогава се мятай да стреляш на далече инак с тези пушки може да се стреля и уцелва разбира се по шишета на 100 метра, но след горе изброеното!
За това заплювай си една и я взимай пък каквото ти е писано ! Само не забравяй да си почистиш пушката от смазки в цилиндъра преди първата стрелба !
Успех :cheers:
 

СмерШ

Новодошъл
Ееее Мерси много момчета!Страшни сте!125-Сигурен съм!Тва ще да е мойто бебче ;) Е,със сигурност усещането няма да е като стрелба с АК-47 7.62,с който е последният ми опит като стрелец от далечната 95,когато службата бе все още задължителна.Но се надявам да бъде едно добро начало..просто ум не ми побира как съм пропуснал толкова години,но нейсе.По добре късно отколкото никога!Още едно Благодаря! :cheers:
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Добър избор. Наистина това, което ти каза колегата предния пост е най-важното - ПРЕДИ ДА СТРЕЛЯШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЧИСТИ ЦИЛИНДЪРА ОТВЪТРЕ ОТ СМАЗКАТА! Пушката отвътре трябва да е абсолютно суха. Също така никога не стреляй без чашка в цевта.
 

СмерШ

Новодошъл
Ок,макар че в момента и идея си нямам как точно става,устройството ми е напълно непознато,но да дойде момента.Естествено ще се допитам до вас.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Свържи се с Благоевградската група - те ще ти помогнат при разглобяването и почистването.
 
Нагоре