Haenel 312 , 311

Да, значи се потвърждава твърдението за надкалибрени чашки за Хенела 312. Има едни измислени чашки на някаква сръбска фирма, които минават за тотални боклуци, но поради това, че са 4,52 мм, дават много прилични резултати като точност.
Аз също само с диоптрични прибори стрелям, но на закрито и до 8 метра.
Започвам да се чудя, дали все пак да не опитам полимерния маншет, който имам, да видя дали ще има осезаемо подобрение на групите, но ако това е валидно за по-големи дистанции, може да не се забележи, понеже стрелям на малко разстояние.

Последна промяна:
Имам го, но не съм го пробвал. Не ми изглежда никак убедително. Даже май го бях пускал за продажба, но без никакъв интерес.
За мен видимо ще има много мъртъв обем.
Тези дни покрай коментари от колегията, че едва ли не прави чудеса, се замислих да го монтирам с цел тест.
Моята 312-ка е за мен достатъчно прецизна и до сега не съм имал нужда да подобрявам нещо.
Вероятно за много издухани пушки, би имало някакъв положителен ефект, но не мога кажа със сигурност.
Доста 312-ки видях в последно време, но при стрелба не съм бил отчаян от резултатите и не съм стигал до ситуация да търся решение с полимерен маншет.
Още повече има и нови гьонени, а една пушка в оригинално състояние е винаги предпочитана пред "тунингована".

Последна промяна:

Здравей те, имам Хаймел 312, който не съм ползвал доста години, сега като стрелям, пушката работи но е доста по слаба в сравнение с някога. Има ли някой, който може да я от ремонтира срещу заплащане, аз съм от Пернишка област. Благодаря предварително!

Lynx добре го е казал, но искам да уточня, че от маса, на 10 метра дистанция ... 1 стотинка е много, твърде много за добре стрелящ 312.
Аз имам 3 Хайнела 312. И трите от маса на 10м с класни чашки правят една дупка макс около 7мм.
Едната от пушките я направих безоткатна - тя прави са дупка в дупка ... до 5мм.
Тъй като Хайнел 312 я познавам 100% ... мога да поясня за зъба, който вероятно саундмакс има предвид.
Този зъб е двоен и е на края на зареждащата щанга. При мен на едната пушка се строши си направих нов детайл от бронз и ... готово.
Ако пушката зарежда, стреля и прищраква рейката по време на зареждане - значи по буталото и спусъчния блок няма проблем.
Ако не прищраква от зъбите на рейката - може един друг зъб да е фалирал (може и това да има предвид саундмакс) ... не взимай такава пушка - не се намира тоя чарк, а е от закалена стомана и не се прави лесно, особено в домашни условия!
Не говорим за криви цеви и груби повреди - те са видими.
Заедно с pellet разработихме полиуретанов и кожен маншет, и с двата пушките ни стрелят перфектно.
Казвам го, защото рядко оригиналния кожен маншет е читав.
Няма как да се погледне подвижния цилиндър за дерюги, а е важно да няма такива ... както и да е - това се полира лесно.
Ако буталната група с маншета и пружината са ок - очакваме 7.2 до 8.2 Джаула. Всичко останало е или пресилена пушка (и няма да е точна) или слаба пружина и/или калпав маншет.
С pellet сме установили и пружини от кои разпространени пушки стават и как и колко се реже и дали.
С една дума - стреля ли пушката - взимай я, после ако се наложи ще я направим отличничка !
Дано да съм бил полезен !
Здрасти, може ли контакт с теб, имам нужда някой да прегледа един хайнел?

Здрасти, аз съм от Перник, но времето ми е в сериозен дефицит. Бих предложил да премерим скорости, за разглобяване не обещавам.
Най-вероятно е изсъхнал кожения маншет на пушката и не прави добра компресия. С накисване в масло се оправя.

Здрасти, аз съм от Перник, но времето ми е в сериозен дефицит. Бих предложил да премерим скорости, за разглобяване не обещавам.
Най-вероятно е изсъхнал кожения маншет на пушката и не прави добра компресия. С накисване в масло се оправя.
Здрасти може ли телефон за връзка с теб?

Здравей те, имам Хаймел 312, който не съм ползвал доста години, сега като стрелям, пушката работи но е доста по слаба в сравнение с някога. Има ли някой, който може да я от ремонтира срещу заплащане, аз съм от Пернишка област. Благодаря предварително!

Здрасти, може ли контакт с теб, имам нужда някой да прегледа един хайнел?
Капни няколко капки тънко масло в цилиндъра и ще се оправи.

Back
Нагоре