FX CROWN MK2 CONTINUUM

Ivan_days

Новодошъл
Здравейте колеги. Папълно начинаещ съм. Закупих първата си пушка FXCrown mk2 continuum 5.5 мм с оптика Hawke 8-32x56. Преди няколко дни ходих да я прострелям. Времето беше студено около 5 градуса. Напълних я на 250 бара, както е указано от производителя. Мишени на 50 метра. Изстрелях около 100 проектила на jsb 1.65 gr и Н М rabbit magnum power 1.64 gr. Не успях да направя група. Целих се в център и попаденията все се изместват. Ту нагоре, ту надоло. Местих кликовете и нищо. Не успях да я прострелям тая оптика. Пушката е с два манометъра. Може ли съвети? Студенота време ли е пробрема? Мошността на пушката (по описание е 72 джаула) ли е малко за проектилите? Необходимо е регулиране на налягането или всичко до тук? Има ли колеги от София които да я погледнат?
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Според мен първо пробвай с JSB,как ще са нещата и тогава търси да натамъниш скоростта.
Оп пропуснал съм,че и тях си пробвал,опитай и други субкалибри.Би трябвало да дават задоволителни резултати уж FX работят с тях.
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Пробвайс различни скорости. Намали малко пушката. Чашките за разлика от слъговете не харесват прекалено големи скорости.
 

hristoss

Редовен Потребител
ФТКС
Н М rabbit magnum power 1.64 gr.
Тези ги изхвърли,не стават със никакви скорости.
Като за начало ползвай само jsb за проби и намери начин да я замериш как е като скорост,защото само на реклама на пушката не е хубаво да се вярва,без да знаеш скорости ще е трудно
Ако не намериш кой да ти помогне в София и ти се разхожда,заповядай в Пловдив събота или неделя ще я видим и замерим.
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Аз бих те те посъветвал, като за първоначална прострелка да я направиш на 25 метра и впоследствие премести мишената на 50+ метра.
Направи я за начало с чашките на JSB и като всичко си дойде на място, тогава направи промените, слъгове и по-далечни дистанции.
Силно пожелателно е да имаш хронограф под ръка, за да разбереш какво се случва.
Както ти казаха колегите, някои проектили не обичат прекалено високи скорости, особено на далечни дистанции.
 
Нагоре