FX- внимание

radosten

Потребител
Внимавайте със зареждането, пушката няма система за предотвратяване, на вкарването на втори проектил....и трети и така. Ще берете ядове, почти всеки с такава пушка се е опарил.
 

radosten

Потребител
Не съм си задръствал цевите никога.
Ако цевта не е със шок - нямаш грижи и три да заредиш.
С шок е...

Грешка в избора...Крикет или Асан :) ,FXа е рекламиран,като ловно ВО,пълен абсурд,пушка за стрелба от маса и то по възможност в къщи на топло!
Ти колко опит имаш с подобна пушка, че даваш изявления. Тука драскачите са повече от разбирачите ми се струва....
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Колега повече от твоя,бъди сигурен...Краун,Роял и Импакт,верно първо и второ поколения...опит от кутия,съдя за дрехата как е скроена а не как може да се прекрои!
 

Hidden

Редовен Потребител
Сигурен съм,покажи ни стрелба.
Той доста е показвал ...
Иначе и на мен не ми се е случвало да заредя две чашки нито в Крал, нито в FX. А FX-a сме го смазали от стрелби. С него само веднъж се случи на един колега. Влязоха две чашки, но при следващия изстрел си излязоха без проблеми.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
radosten конфликт ли търсиш,имаш голяма еволюция в мисленето от първите ти постове и това ме радва(не са много хората,които си признават грешките),помисли малко и ще разбереш какво имам в предвид относно критиката към ФХ,като ловна пушка,...на който повече му е дадено,повече се и изисква...нали!
Не ме е срам да ти се обяснявам...за мен ВО не е просто хоби свързано с мишени и т.н.,зрението ми се влошава прогресивно,от яд ми идва да раздам всичко !
 

Amfo

Редовен Потребител
Аз не виждам проблем . Вярно е ,че е хубаво да има защита от двойно зареждане. И аз е сърбах попарата . Но пък части има колкото си искаш поне на този етап . Но колегата е прав като каза за изграждане на система на стрелба . Даже това си е един вид дисциплина по отношение на боравенето с оръжието. Нека приемем ядовете като опит . И да не започваме коя марка е по-добра или най-добра . Аз мога да споделя ,че имам шомпол в куфара и ако имам съмнение свалям цевта веднага, проверявам и е слагам обратно. Това поне при ФХ е лесно . След като сърбах попарата след това не съм правил такава грешка но пък на жена ми и се случва.
 

Павката

Редовен Потребител
Май са единици тези, на които не им се е случвало да вкарат два или повече проектила в цевта..Нямам вашият опит,но съм го правил и с Ураган 1 ,а сега и Вулкан 3. Нося си алуминиев шомпол в багажа,а ми се е налагало да ползвам и
клечки за шишчета...
 

lynx

Редовен Потребител
На повечето хора се е случвало и почти винаги намираме изход от ситуацията, без трайни последствия по въздухарките.
Проблемът не е само при този или онзи модел пушка, човешко е да допуснем грешка и да набутаме 2 или повече проектила в цевта.
Преди години имаше и спорове, при мераци за по-добра група на пушката да се стрелят едновременно 2 чашки, които попадаха доста близо една до друга в мишената.
Признавам си, че и аз съм го пробвал. С 4.5 на 25 метра беше ОК. При 5.5 калибър на 50+ метра не ми се получи и прекратих експериментите.
 
Нагоре