EDGUN

vanko

Редовен Потребител
anibis написа:
И 300 "Едгъни" и "Крикети" да си купите и да пълните темите,пак няма да разберете какво е класна пушка ;)
Ванкич,щом казваш така да е!
Ти имаш най класната пушка, и всичко най класното.
Ако обичаш не ми използвай името без да ме познаваш! /КЛАСИКА!!! ;)

пс А аз къде пиша това си е моя работа не твоя/пиша в темата за.../и ако не ти харасва пич недей чети,има лесно.

Абе Анибус,е като казваш че не те познавам,какво искаш да кажеш,че си някакъв велик или нещо друго! А ти мене познаваш ли ме? Или като си от по голям град си хванал Господ за оная работа!!! Аз наистина съм от малък град но съм сигурен че възможностите ми са мн по големи от твоите!!! От визията ти от снимките,става ясно че си "импозантен" тип което не ме притеснява никак,ама уверявам те....никак! За това аз нямам никакво намерение да те познавам а и да се запознавам с теб ! Каква "Корелация" в областа на пневматиката правя с теб. Ами никаква !!! Ти просто си едно момченце с повечко парички и купувайки най различни пушки,всячески се опитваш да ни докажеш че си големия капацитет във форума. Ами да ама не, драги ми Анибус. Ако искаш(защото уверявам те другите нямат смелостта) да ти го кажат,въпреки че го виждат. Бъди малко по скромен,по диференциран,и с повече постулати...човек! Ще ти бъде от полза ;)
 

5ko

Потребител
Да стана място където МОЙТА пушка така АЗ така Това ще си купя...............Вместо да се радваме на хобита си лекуваме недъзите и комплексите. Замислете се Много хора вече не пишат защото са омерзени.
 

st_beer

Редовен Потребител
Случайно като ровичках попаднах на един клип за двете пушки за които се дърлят и спорят във тия теми. За съжаление нищо не разбирам от това което се казва ама има доста нагледни нещата. Ако някой разбира какво се казва да сподели.
Matador VS Cricket . P1 مقارنه الجزء الاول
 

dberov

Редовен Потребител
st_beer написа:
Случайно като ровичках попаднах на един клип за двете пушки за които се дърлят и спорят във тия теми. За съжаление нищо не разбирам от това което се казва ама има доста нагледни нещата. Ако някой разбира какво се казва да сподели.
Matador VS Cricket . P1 مقارنه الجزء الاول

Първо искам да споделя че разбрах от Петко/peco че тоя Арабин е купил и има на склад 500 Крикета!

Викнах едно татарче което ми е комшия да ми каже какво говори тоя. Не можа да ми направи дословен превод но от това което разбра и ми обясни с общи думи ми е достатъчно.
В началото на клипа се съпоставят двете пушки като казва че и двете са много добри и са почти идентични. Едгън-а който е изложил обаче е еднозаряден вариант и тук се започва деликатна реклама на Крикет (разбираемо защо). Обяснява че Крикет е с барабан който се зарежда със „съъъъчми” и при стрелба само се дърпа лоста, презарежда и се стреля, подчертава магазините за барабаните в приклада а при Едгън трябвало да се вкарват съъъчмите една по една ;). После сравнява двата приклада и казва че Крикет е по добре замислен за стреляне от ръка защото при прикладване на Едгън китката му опирала в скосената част зад ръкохватката/дръжката и му е неудобна и ако тази част е била по изтънена тогава ръката му щяла да е в по правилна позиция но това е било лично негово мнение, също приклада на Крикет бил много по добре закрепен към железарията а на Едгън има луфт и демонстрира това с дърпане (обърнете внимание че Крикета го дърпа след цевната кутия а Едгън-а за самата цевна кутия). После показва колко лесно на ръка се маха модера на Крикет който е едно цяло спрямо този на Едгън който се състои от предна част СМ и тръбата която облича цевта и натъртва че за демонтирането е нужен инструмент. Когато показва железариите на двете пушки на масата обяснява че на Крикет настройките се правят много лесно от задната тапа без дори да е нужно да се сваля приклада а при Едгън приклада трябва да се свали, да се развие стопорния болт който фиксира болта за настройките и едва тогава може се настройва като после следва обратната процедура.
Накрая с един шестограм и една отверка разхвърля Крикета за една минута и казва че за да направи същото с Едгън е „ХАМАЛОГИЯ” и обяснява като показва колко болта трябва да се развият за демонтиране на зарядния клапан с манометъра, за махане на задната тапа, трябвало да се демонтира спусъковия механизъм за да може да се извадят останалите чаркалаци от цилиндъра и т.н. Щеше да е интересно ако беше разглобил и Едгън-а за да видим за какво иде реч…..

В тоя клип Арабина си направи една хубава реклама на марката която продава но тук има и анти реклама което е не етично. За тези които не са запознати с двете пушки везните ще клонят към Крикет защото се показаха само видните на пръв поглед предимства но се премълчаха плюсовете на Едгъна. Пресен пример е модера на Крикет който отвори Павел и сравнен с този на Едгън мнооого да ме извинява бай Арабин.
 

Dominus

Редовен Потребител
Имах възможност да разгледам прословутия крикет и не разбрах кое му е гениалното :eek:
Железарията е захваната също с един болт и то на осмицата.
Може и да прозвучи нескромно, но аз за тая пушка пари не бих дал. Не и толкова за колкото я продават.
Единствения плюс благодарение на който продадоха толкова пушки от калибр...... е че е булпап, който се оказва има доста фенове.

Едгунчето не съм го мяркал и не мога да кажа нищо за него.
 

anibis

Редовен Потребител
Eто едни снимки от днес,Едгън Матадор 5.5мм 50м жсб-1.175гр.по 5 изстрела в група, стреляно е от маса със задна опора. ;)
Стреляно е с оптика Хоук 6.5-20х42

svww.jpg



d5i6.jpg



Първата мишена е прострелката на оптиката/горе в ляво/



fub4.jpg



933b.jpg
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Вторият лист мишени с една и съща настройка на оптиката ли е стрелян?
 

anibis

Редовен Потребител
shstanchev написа:
Вторият лист мишени с една и съща настройка на оптиката ли е стрелян?
Не втората мишена направи някаква си негова корекция,вижда се на двете снимки/на пушката/ че вариото му на оптиката му е доста отвито.
Седнах да стрелям ама то нищо не се виждаше :eek: пълна мъгла че му го завих докрай,и че след това си намести пак той оптиката.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
anibis написа:
Не втората мишена направи някаква си негова корекция,вижда се на двете снимки/на пушката/ че вариото му на оптиката му е доста отвито.
Седнах да стрелям ама то нищо не се виждаше :eek: пълна мъгла че му го завих докрай,и че след това си намести пак той оптиката.

Ей тук ти изтървах мисълта ???

Според мен при условие че не е пипана корекцията на оптиката...
Много ясно се вижда къде е проблема.
За да съм по-ясен говорим за вторият лист.
Първа мишена - идеален център :exclaim:
Втора мишена - рязко дърпане на групата нагоре (плюс гаден-мазен флаер в четири часа).
Трета мишена - плавен спад надолу.
Четвърта мишена - леко колебание в ляво от център.
Пета мишена - отново почти идеален център.
Шеста мишена -оооотново рязко дърпане нагоре :wall:

Това ми се е случвало многократно (ежестрелно) с бюджетните пушки на БАЙ Хатсан.

Или се бъзикате че е стреляно с Едгън или тя толкова си може :(

Тук проблема не е в чашките, оптиката или задприкладното.
Тук имаме местене на група от цев.
 

vitvor

Новодошъл
Относно групите.... Мишени са обърнати на снимка, оптика не беше престреляна (задния двор 15 метра седнал на земя без упор) затова правих корекция, там където попада в център корекция направена един или два клик в дясну и 5 клика нагоре, и на двата листа има групи след корекция.
Втория път в живота стрелям от маса, иначе пушка ми първа ако не броим хатсан 44 със който стрелях малко, повече престрелки правих и скорости мерих и като наи##ах с него решил да си взема нещо който стреля от кутия, а не хвърля време без брой и пак пари на тюнинг.
Иначе булпапа ми стандарт 5.5 със шок. За тези който искат да стрелят с монстри трябва поръчват без шок. И най вече за маниаци ##### има :rambo: лонг 6.35 без шок без редуктор.
Едуард все пак казал че монстри и ребитъ не му летели добре дори и без шок.
Спрял съм на едгана след като прочел топика за крикета от този форум..... :crazy:
:cheers:
 

Dominus

Редовен Потребител
За този калибър 105 дж са малко.
Все едно да кажеш че в .22 cal. 40J са внушителни ;)
 
Нагоре