Crosman Nitro Venom

Jethro

Редовен Потребител
ФТКС
Здравейте,
Имам Crosman Nitro Venom Dusk 5.5 (.22) от около 2 месеца. Пипнах спусъка и тук и там.
Докарал съм пушката до положение, което се вижда на картинката.
Оптиката си е нейната - Center Point 3-9x32 без АО.
Трябва ли да търся още точност или да си налягам вече парцалите ?
Нямам възможност да стрелям на по-голяма дистанция от 10 метра (поне зимата).
Още нещо ... енергията и падна средно от 24 на 22 Joules. Стрелял съм общо около 1000-1200 пъти.
За подобни резултати цевта трябва да се чисти на всеки ... да кажем 50-100 изстрела.
Оставиш ли я на самотек - групите са кошмарни, и се появяват чести флайери.IMG_0178.JPG IMG_0181.JPG

Благодаря на всеки с мнение !
Дени
София
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
Заради късата дистанция, плоскоглавите RWS чашки летят,и правят най добра груба. По-принцип в 4.5мм точно на 10м в зала се използват
точно такива чашки. Гледам и с Гамото ти е добре групите, ама това си е на 10м,ако ги пробваш на повече примерно 25-30м ще летят като мухи.
Изненадваме ЖСБ-то само то не групира както трябва на тая дистанция.
Цевта ти се цапа толкова бързо защото,стреляш с различни чашки,и когато стреляш за група, си чистиш цевта от предишните чашки,на различните фирми
е с различно олово.Някой имат повече калай,други по-малко,та заради това ти са кошмарни групите,защото нарезите са затлачени с друг вид олово.
Винаги ще стреляш само с един вид чашка.Ако ги сменяш чистиш цевта,прекарваш около 30-на чашки,и почваш да стреляш примерно за група.
 

Jethro

Редовен Потребител
ФТКС
Миро,
Подозирам, че на Crosman (made in china) пушката, калибъра й е малко над 5.5.
GAMO PRO MAGNUM влиза в цевта човешки. На RWS Hobbby пък полата е по-широка. Мисля, че това е причината за по-добрите резултати с тези пелети.
Останалите пелети малко или много хлопат
Ако е така, ще моля Митака да смени цевта с хатсанска някоя -само да каже каква да купя.
За сравнение ... в малкия хатсан 25 всички пелети влизат стегнато !!!

Поздрави!
Дени
 

lu-bo

Редовен Потребител
Колега Jethro да смениш цев "Кросман" с цев "Хатсан" е бесмислено начинание има смисъл ако сложиш някоя много качественна цев,по принцип всяка цев е различна дори и от един и същи модел и сама си избира проектилите /пелетите/ трябват още тестове и които чашки хареса цевта стреляи само с тях.
 

Jethro

Редовен Потребител
ФТКС
Благодаря ти Любо,
Като датския принц Хамлет съм последните няколко дни ... дали да сменя цевта или да оставя пушката на мира :)
Трябваше ми мнение, което да наклони нанякъде.
Сега го имам вече :)

Поздрави!
Дени
 

Jethro

Редовен Потребител
ФТКС
Да сте живи и здрави всички пичове от форума !!!
След като си поиграх още малко със стяжките и разни омекотители, рекох си да спра да се боря с тоя Кросман - каквото е - такова.
Ясно е на всички, че сърбежа си продължава ... и воден от извода/подозренията по-горе, че вероятно иска мааааалко по-широки пелети, взех че купих днес 5.52, 0.9 грама - три модела - плосък, конусен/заострен и dome(сферична глава) ... и пробвах.

Не бях виждал такава любов от пръв поглед :)

С пресно почистена цев, Кросмана от 5 изстрела с плоските - 5 в една дупка (10м дистанция). Олелелеее :)
После същото с острите и след това пробвах със заобления връх - тук първия се отклони, но следващите 10-на почти в една дупка.
Рекох си ... не е истина, та взех мишената в ръка и турнах и очилата - няма лъжа, няма измама !
Извод: Кросмана си е много готина пушка, само докато намеря правилното тегло и "калибър" (5.52) ми побеляха косите, даже я бях пуснал да я продавам - кой колкото даде.
Да, и сега я продавам, само че за около 58000 евро :) :) :) :) :)

Специални благодарности на Миро(anibis) за съветите дадени от него по-горе!
Специални благодарности на Митакa101 за едно изречение/извод на лични !
Специални благодарности на Любо, че ме отказа да сменям цевта !
Специални антиблагодарности на тъпаците от Кросман, че цевта им е леееееко по-широка :)

Весела Нова Година !
Дени (Jethro)
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Браво,аз лично островърхи чашки никога не съм имал добри резултати.
Форма JSB Diabolo май са масово харесвани.
Плоскоглавите на къси дистанции.
Весели Празници
 

Jethro

Редовен Потребител
ФТКС
Alucad, изглежда че за10м дистанция формата на пелета няма особено значение ;)

Честита Новата 2016 ... пък да видим какви пушки ще ни донесе Дядо Мраз :)
Или само пелети :)
 

svetlin

Потребител
Здравейте колеги,ето малко инфо и за Crosman Benjamin NP,която взех от колега от форума.Като цяло мога да кажа ,че пушката според мен изглежда страхотно,добре балансирана,лесно зареждане и добра изработка.Пушката която взех е като нова,аз лично неможах да намеря никакви забележки.Сега неприятната част:спусъкът е ужасен,ако съществува термин мускулна треска на пръст е то аз го имам за около 100 изтрела,но гледах клипчета в тубата и ще го оправя доколко мога.Скоростта е 175м.с,като варира с 1-2м.с това е JSB 1,03,имах също и 0,93 където скоростта отива 184м.с. Като цяло очаквах поне 240м.с., според калкулатора е почти 16J.Като точност съм доволен за момента предвид гадния спусък,стрелях на 20м,50м и 75м.На 20 метра групата е колкото монета от 1 лв ето и снимка на 75м ,нека по опитните да кажат дали е добре като се има предвид,че досега имам опит около 5кутийки с чашки 20170308_155502.jpg 20170308_155502.jpg
 

didarai

Редовен Потребител
За 75 м. е много добре . На 20 м. би трябвало да е доста по-свита (освен ако не е на механичен ) . Скоростта наистина е малка . Добре би било да е около 210-20 м/с . На 240 може да ти се влоши точността от отката .
 

MTR-77

Потребител
Здравейте колеги,ето малко инфо и за Crosman Benjamin NP,която взех от колега от форума.Като цяло мога да кажа ,че пушката според мен изглежда страхотно,добре балансирана,лесно зареждане и добра изработка.Пушката която взех е като нова,аз лично неможах да намеря никакви забележки.Сега неприятната част:спусъкът е ужасен,ако съществува термин мускулна треска на пръст е то аз го имам за около 100 изтрела,но гледах клипчета в тубата и ще го оправя доколко мога.Скоростта е 175м.с,като варира с 1-2м.с това е JSB 1,03,имах също и 0,93 където скоростта отива 184м.с. Като цяло очаквах поне 240м.с., според калкулатора е почти 16J.Като точност съм доволен за момента предвид гадния спусък,стрелях на 20м,50м и 75м.На 20 метра групата е колкото монета от 1 лв ето и снимка на 75м ,нека по опитните да кажат дали е добре като се има предвид,че досега имам опит около 5кутийки с чашки View attachment 64138 View attachment 64138
А беше 300 м/с.Щом на 20 м.групата влиза в лев,значи си добър стрелец.Това все пак е пушка взета от кутията,без да е махнат тоя калпав спусък.GRT 3 TRIGGER е спусъкът за тези пушки.Но струва 48 евро.Само скоростта е много ниска.И аз очаквах поне 240м/с.
 

svetlin

Потребител
Спусъкът вече го оправих,махнах пина с прожинката което опъва скусъка и сложих пластмасова втулка на другия пин,по това което гледах в тубата ,там слагат лагерче ,но аз мисля че стана много добре и така .Вече е страшно мек и предвидим,много добре стана според мен.Утре пак ще пострелям и ще видя дали има разлика в групите.
 

andi

Редовен Потребител
Абсолютно нереално е да се очаква от малкия Бенджамин "поне 240" с един грам . Имал съм и него и големия . Нови .
 

MTR-77

Потребител
Абсолютно нереално е да се очаква от малкия Бенджамин "поне 240" с един грам . Имал съм и него и големия . Нови .
Колегата от Хасково явно е от групата на "Сюрреалистите" в Париж от която е бил и самият Салвадор ДАЛИ,щом като гарантираше 300 м/с.Най-вероятно и той ще става "интернет-търговец";):D
 

svetlin

Потребител
В интерес на истината, аз по никакъв начин не упреквам колегата от който я взех,може да не я е мерил,на кутията пише 950fps,което е почти толкова .Друг е въпроса ,че производителите мерят с много леки проектили,но каде са 290(950fps),каде са 175м.с.
 

MTR-77

Потребител
В интерес на истината, аз по никакъв начин не упреквам колегата от който я взех,може да не я е мерил,на кутията пише 950fps,което е почти толкова .Друг е въпроса ,че производителите мерят с много леки проектили,но каде са 290(950fps),каде са 175м.с.
Ами щом големият модел прави 275 м/с.,значи а тази 175 звучи "реално".От чисто математическа гледна точка.Така явно са замисляли "пружините"проектантите на Кросман.Големият около 275,малкият 175.И послъгват по-малко та ейгоо на 300 м/с.:D:D:lol:
 

andi

Редовен Потребител
Според теб Andi това ли трябва да е скоростта?
Големия беше катър с 36дж(мерени) и затова отдавна се продаде. Малкия го продадох съвсем скоро , и на колегата му направих замерване с протокол за дулна енергия във ВИПа. Рових се дали съм го снимал , но май не съм . По спомен беше малко над 200 мс .
Това са реалностите които излизат на хроното , а не в нета и в ютуб .
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Днес замерих на колегата пушката Кросман NP ,която взе от Анди с чашки JSB 5.5 1.03 и 0.93 и скоростите бяха между 188- 195 м/с. Въпроса ми е с каква пружина и от какво може да се замени ГП за да се вдигне скоростта и ? Също ще с е смени и уплътнението на цевта.Пушката ще се отваря и профилактира.Искам да питам също как се фиксира прострелката на оптиката защото врътките се въртят свободно на оригиналната и оптика Центер Пойнт?
 
Последна промяна:
Нагоре