BigMax 7.62mm,Нужда от малко съвети!

Ivanov_bg

Новодошъл
Здравейте,след дълго четене във форума закупих въпросната пушка :
Kral Arms Puncher BigMax 7.62mm.
Много съм нов в това начинание и имам нужда от малко информация.
Каква оптика да купя,ако може нещо бюджетно?
Мога ли да ползвам помпа за въздух и каква?
Ако трябва компресор ,може ли съвет за бюджетен вариант,нещо до около 500лв?
С какви съчми е най-добре да се ползва?
Във форума виждам,че хората, които закупуват тази пушка ,я тунинговат,може ли да се ползва без тунинг?
Благодаря предварително!

IMG-80130f67a4f045b91908ed43f811dbfb-V.jpg

Последна промяна:

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Здрасти колега, оптика бюджетна е широко понятие (200-500 кинта), според дистанция на стрелба и възможности. Виж няколко оптики на живо и добий първи впечатления. Помпа за въздух - абсурд, 200 бара и 900 цц + вместимост, ще се озориш от помпане, търси бутилка 9 литра поне и да бъде 300 барова. За компресор се обърни към Калоян - Laferrari, той ги внася в България. За слъговете въпрос на тестове, настройки на пушката и прочие.
Да, без тунинг може да стреля, въпроса е как ще стреля, кога ще се скапе бойния клапан, и т. н.
Дано да съм полезен с инфото :)

Ivanov_bg

Новодошъл
Много благодаря колега за отговора!
Ще те послушам за оптиката и ще разгледам на място.
Днес купих помпа ,някаква китайска за 120лв.
За 40мин с две почивки напомпах до 240бара.
Определено видях зор ,но съм жилав и упорит.
Ще се купува компресор определено.
А дали има някой в Пловдив ,който се занимава с тунинговане на тези пушки?

Ivanov_bg

Новодошъл
Ще съм ти благодарен ,ако можеш да ми изпратиш на лично , телефон или координати на този човек от Ямбол.
Ако не успея да намеря човек в Пловдив,да се свържа с него.

Gadnqra

Редовен Потребител
Здравейте,след дълго четене във форума закупих въпросната пушка :
Kral Arms Puncher BigMax 7.62mm.
Много съм нов в това начинание и имам нужда от малко информация.
Каква оптика да купя,ако може нещо бюджетно?
Мога ли да ползвам помпа за въздух и каква?
Ако трябва компресор ,може ли съвет за бюджетен вариант,нещо до около 500лв?
С какви съчми е най-добре да се ползва?
Във форума виждам,че хората, които закупуват тази пушка ,я тунинговат,може ли да се ползва без тунинг?
Благодаря предварително!

View attachment 111510
Здрасти и от мен, колега. Всички пушки на Крал Армс, страдат от няколко проблема. Най-сериозният е бойният клапан. Фабричните клапани, не стават за нищо, защото са от много мек и некачествен полиамид. След кратка употреба, започват да се разпадат, мощността пада и изпускат въздух. Новият клапан, от качествен полиамид, е задължителната част на тунинга. Пружината на ударника омеква, след около 200 - 300 изстрела и също е добре да се смени с качествена. Например щанцова - синя серия. За тази цел, пък трябва да се разшири и отворът на ударника. Полира се входът на цевта, разширяват се отворите на клапанното тяло и трансферпорта, пружината на клапана също се сменя и т.н. Едно от най-важните неща, е да се смени и задната бутилка с 250 барова. От завода, пушката идва с 200 барова бутилка, която на всичкото отгоре е и винаги наранена, от стопорния болт на приклада.
Добре се представя със слъгове JSB Knockout 2,2 грама и HN 36 и 38 грейна/2,33 и 2,46 грама.
Не ти препоръчвам да ползваш помпа, поради няколко причини.
Пушката може да се ползва и без тунинг, докато не се скапе клапанът, но няма плато (това са близките по скорост изстрели), а така няма добра точност.
Пушката е добра, но като почти всяка, турска пушка, идва, като заготовка и иска да и се обърне внимание. Реално, без доработките и подобренията, този модел е на 40% от възможностите си.

Последна промяна:

Ivanov_bg

Новодошъл
Свързах се с Николай(Gadnqra),наистина се оказа много точен!
Ще напиша първите ми впечатления ,като пристигне пушката при мен(за всички начинаещи ,като мен ,които търсят при кой да направят тунинга)!

Нагоре