Baikal MP-651 K

6tangata

Редовен Потребител
Кратко ревю.
Пистолета го взех с огромно чувство, че е буклук, ама пусто Руско качество съвременно :)
Гледах клипове на места да дава начална скорост с чашки около 70 м/с, което за мен е трагедия :)
http://6tangata.snimka.bg/details/haenel.460385.38747202
ОТК 2011 г. Тестовете са направени с H&N 0,56 FTT 4,5 мм. Не съм стрелял с BB сачми, защото мисля, че с чашки е по-интересно, поне за мен.
Това са три групи, описани на снимките.
http://6tangata.snimka.bg/details/haenel.460385.38747203
Започваме. Хроното от митака показа около 100 м/с със споменатите чашки, като интересното е, че бутилката издържа поне 60 нормални изстрела. Барабана превърта всеки път без засечки и неизтреляна чашка. Спусъка на сингъл екшън е доста твърд, даже май на дабъл екшън се стреля по-лесно. Симетрия цев-мерни прибори за мен е ОК. Цевта отвътре е пак вид полигонална, което определя за мен и добрата начална скорост. Цената намерен в БГ е 1/2 от тази показана в Krale с доставката в БГ.
Извод: За мен кефещо въздушно оръжие за развлечение, с кореспонденция с цената, произвдено в Русия :)
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Наскоро и аз си купих същия пистолет от Старфорс на Халите и май беше поседния.Замерих му скоростите с жсб 0.547 и даде между 90 и 100м/с.Сложих му под бойната пружина един месингов водач и вдигна към 115.След това го разглобих на съставни части и по идея от руските клипове му разширих проходните отвори на трансферпорта и клапана със свредло 3.9 мм и скоростта се вдигна на 150-160.Направи към 20-ина изстрела мисля,не съм ги броил.Останалите към 10 бяха със скорост около 90-95,100м/с.Фиксирах и клапана да не се върти наляво надясно със стоперно болтче Ф4 и така да се запази съосието клапан и цевСега съм решил да му сложа малко по-дълга цев към 17 см с резба за модер и да му направя цилиндър на въздух ,който се монтира на мястото на ЦО бутилката.
 
Последна промяна:

cilindura

Редовен Потребител
Колега, PUNISHERvw, пистолетът (то май е револвер), който си си купил е разкошен за тунинг. Когато поставяш дълга цев, опитай се да направиш модератор с цангово окачване или с допълнителна втулка,
избягвайки направата на резба в участъка преди дулния срез. Ще забележиш, че при това окачване на модератора, без променяне на външния контур на цевта, точността се качва изключително много. Това е най осезаемо при калибър 4,5 мм и 5 мм. Пистолетчето носи страшно много на тунинг, като мой познат преди години беше правил многозарядни бутилчици, които ги помпеше ПЦП помпа. Спомням си, че пистолетът (револвер) стана изключително точен. Идеята беше по-малко да се влияе от температурата на въздуха.

Поздрави и наздраве!
 
Нагоре