Artemis snowpeak

todeto

Новодошъл
Здравейте,насочил съм се към покупка на Artemis/snowpeak P15. По точно на този с регулатора на " huma ". Моля за съвет кой калибър да избера .22 или.25 за дистанция 80-100 м. Какви плюсове и минуси имат двата калибъра?
 

Amfo

Редовен Потребител
Доста трябва да се пише за да се отговори на зададения въпрос . Мое лично мнение е 5.5 е достатъчно за пневматично оръжие. Има достатъчно леки и тежки проектили в този калибър. Въпроса е да ги засилиш с правилната скорост . А от там разход на въздух и колко изстрела ще имаш е друг въпрос. Така ,че освен 80-100 метра дистанция трябва да си отговориш за какво ще използваш пушката. Излизаш два три изстрела или двеста това е от огромно значение при избор на пушка .
 

Niki

Редовен Потребител
Каква е тая Р15 дето излиза с редуктор на Хума? Имал съм в 5.5мм,сега в 6.35мм.Първата беше 44-46дж,продадох я от глупост, втората е 49дж,някакъв скопена вариант, дават я иначе 60дж.Този булпап е най лекият, достатъчен къс и удобен, много грамотно направен, лесен за обслужване
 

todeto

Новодошъл
В момента имам комета феникс 400 с газово бутало,излизам почти всеки ден след работа и стрелям на дистанция 30-50. Не съм стрелял до сега с pcp това ще ми е първото.
 

Amfo

Редовен Потребител
В момента имам комета феникс 400 с газово бутало,излизам почти всеки ден след работа и стрелям на дистанция 30-50. Не съм стрелял до сега с pcp това ще ми е първото.
Ако си се запалил наистина не бързай с покупка на пушка . Изчакай събери пари и тогава купувай . Знам ,че не трябва да се съди за хората по нас самите. Обаче в това хоби грешките са едни и същи . Накрая с един куп неща ,които не се ползват. Винаги купувай най-скъпото, което може да си позволиш . Без значение пушка ,оптика ,стойка за стрелба или други аксесоари.
 

todeto

Новодошъл
Здравете, благодаря на всички които писаха,знам че трябва да ви ориентирам с повече информация,но бях на работа и просто писах на бързо. При мен нещата стоят така,по време на ковида си направихме маршрут за разходка по край реката и открих едно страхотно местенце за стрелбище и ходихме да стреляме там семейно. Бях взел една стара Комета 220 от чичо ми и след това купих Комета феникс 400 с газово бутало. В последствие маршрута остана само за мен, но кометата тежи доста и с оптика още повече а минавам 2.5км. в едната псока и то след работен ден,така аз си релаксирам. Въпросният Артемис ме впечатли най- много с ниското тегло и малкия размер. Питам за калибъра защото от много четене и гледане ввче се загубих из нета и някъде бях прочел,че цевта на един от двата калибъра не е много добра. Поставил съм си за предизвикателство по-далечни дистанции а не толкова точни групи. Моля хората които притежават или са стреляли с P15 да споделят мнение, какво да очаквам от него след отваряне на кутията. Знам ,че .25 -ти се влиае по- малко от вятър а аз все пак ще стрелям на открито до река и там винаги подухва. И последно някой пазарувал ли е от Хума-Аер да сподели
мнение . Благодаря ви предварително!!!!
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Ня въпросната пушка регулатора работи достатъчно добре(не е нужно да е хума). Фабрично пушката в 5.5 от 250 бара прави над 70 изстрела с 42-44 джаула. Дали ще са ти достатъчни........ при плежинката имаш независимост от въздух. Тук ще ти трябва поне помпа(още пари и тегло за носене). Пушката е финна и не знам колко е удачно да я блъскаш редовно до 250 бара. Така, че имаш доста да избистряш.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Може и спокойно да се вдигне до 48 - 52 джаула, ако иска да стреля с HN Baracuda 1,37 гр., или JSB 1,175 гр.
 

todeto

Новодошъл
Това означава,че .22 е напълно достатачно и хубавото е ,че с оригиналния регулатор е има в съседна Гърция и 500евро с безплатна доставка.
 

todeto

Новодошъл
При мен важо е теглото,помпата няма да е нося. Правя разходка до стрелбището,стрелям и обратно. Това го правя и сега с кометата .
 

Amfo

Редовен Потребител
Според вас .22 ще се справя ли на 100м. ?
Да .22 ще се справя на 100 метра . Някои твърдят ,че и .177 също се справя .

Very lightweight and accurate.
My 2nd AGT purchase and the most impressive. Out of the bag, scoped with Vortex Diamondback Tactical 4x14-44 FFP zeroed at 30 yards. Then hit again at 60, 80 and 100 yards using H&N FTT 9.56 in .177 caliber. Reading of 904 FPS at 21,
54 joules, 4 cm spread at 100 yards, 3,2 cm spread at 80 yards, 60 yards the grouping is 15 shot under a €1.

Very lightweight, excellent shot count from the 300 bar fill. One to consider if you're not an FX fanboy. Definitely shortlisted for a keeper.Ако искаш хубава пушка ,лека и лесна за носене погледни това . Има я в две варианта .

По-скъпа но пък ще получиш всичко ,което искаш . Във форума има кой да ти е докара , поне така си мисля .
 

todeto

Новодошъл
Определено ще е Р15 ,но дилемата е .22или .6.35
В .22 ме притеснява това,че търся далечна дистанция и по леката пелета се влияе повече от вятър.
В.25 ме притеснява,че по други форуми пишат за боклук цеви.
Ако може някой собственик на .25 да сподели как е при него.
 

Amfo

Редовен Потребител
Двойно по скъа е.
Да така е . Но се замисли . Аз почнах с гамо после взех Р10 и след това купих ФХ . Ако бях взел направо ФХ-а ми се струва, че щеше да съм дал по-малко пари . Затова и ти писах хубаво да си прецениш дали наистина ще стреляш ,защото може да се разочароваш и тази пушка да те откаже от хобито. И да кажа ,че гамото си го харесвам не съм зависим от въздух и така нататък. Лично мое мнение е ,че 5.5 е достатъчно като калибър за пневматично оръжие. Ако искаш да къртиш тухли си вземи Хилти. Това в кръга на шегата. И да допълня . Така наречените чашки вятъра ги издухва направо при дистанция над 60 метра но със слъга не е така . Ами приятни стрелби с избраната от теб пушка .
 

todeto

Новодошъл
Благодаря ти Amfo ,че ми помагаш. Със сигурност ще е .22 . Fx са страхотни,но за съжаление немога да си го позволя.
 
Нагоре