Anschutz 380

Дискусия в 'Пружинна Пневматика' започната от добри, 1 Ноември 2019.

 1. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  99
  Уважаеми колеги, времето се развали за стрелби. Ще напиша нещичко за Anschutz 380 в рамките на 2-3 поста. Започвам с историята:

  „Нашият живот е спорт“, казва Йохан Аншуц, 44-годишен ръководител на концерна Anschutz, говорейки за настоящата стратегия на неговото начинание. За разлика от много други големи оръжейни компании, Anschutz се фокусира върху разработването и производството само на спортни оръжия. Тази философия донася феноменален успех на компанията Ulmian: 80% от стрелците от най-високо ниво използват въздушни и малокалибрени пушки Anshutz. По-осезаемо от постиженията на компанията в биатлона, повече от 95% от „стрелящите скиори“ използват оръжия от тази марка.
  Раждане и развитие
  Раждането на компанията "Anschutz" е традиционно за всички оръжейни предприятия на Тюрингия в средата на XIX век. През 1856 г. Юлиус Готфрид Аншуц, син на оръжейника Йохан Хайнрих Готлиб Аншуц от село Мелис, основава семейната компания JG Anschutz въз основа на работилницата на баща си. Той и съпругата му Луиз стават първите собственици на новата компания с първоначален капитал от 1000 талера. Продуктите й са обичайният асортимент от оръжия, ловни пушки, пистолети Флобер, джобни пистолети, "тестинг" (оръжия с малък калибър, при които куршумът се изхвърля от цевта само чрез запалване на капсулата) и пистолети "Мунка" на Ланкастър. „Anschutz“ отначало се занимава с ремонт на оръжия. Десет години по-късно семейната компания придобива собствена фабрика, а персоналът й нараства до 76 души.
  През 1901 г., след смъртта на основателя на компанията Юлиус Готфрид Аншуц, семейният бизнес се ръководи от синовете му Ото и Фриц. От този момент запазената марка на компанията се променя и става известна като JGA Germania Waffenwerk Mehlis (германска фабрика за оръжие Julius Gottfried Anschutz от Мелис), а изображението на женска фигура, представляваща Германия, се появи на логото на компанията. Новата емблема символизира единството и свободата на Германия, с които братята Аншуц, като повечето германски предприемачи от онова време, възлагат надеждите си за индустриализацията на страната и развитието на частния бизнес.
  Anschutz-Германия произвежда оръжия по собствен дизайн, както и на други компании. Освен това Anschutz продава оръжия не само в рамките на Германия, но и за износ. Братята Аншуц се превръщат в един от най-уважаваните хора в града. С развитието на семейния бизнес Anschutz град Зела-Мелис (както става известно след обединението на Zella St. Blasia и Mellis) с право придобиват известност като един от най-важните оръжейни центрове в Германия. Zella-Mellis е дом на редица други известни германски оръжейни компании като Карл Уолтър и Херман Вайро. Между другото, Zella-Mellis е известна и като люлката на германската автомобилна индустрия: от тук известните автомобилни концерни Mercedes-Benz, BMW и MAN водят своята генеалогия.
  От 1930 г. асортиментът на продуктите на Anshutz се разширява, освен пушки, започва производството на самозареждащи се пистолети и пневматични пистолети с калибър 4,5 мм. Компанията също така произвежда бездимни револвери тип булдог със сгъваем спусък под 6,35 мм касета Браунинг.
  Четвъртото поколение на "фабриката на занаятчиите"
  С края на 1968 г. Рудолф и Макс Аншуц дават юздите на компанията в ръцете на Дитер Аншуц от четвъртото поколение на известната династия. По този повод Германското стрелково дружество награждава братята, които са ръководили семейния бизнес в продължение на 45 години, с медал за чест на D&A за техните специални заслуги в развитието на стрелковите спортове. През тази година оборотът на компанията възлиза на значителна сума от 12 милиона марки, докато около 60% от продукцията е изнесена. В същото време Anshutz започва работа с чуждестранни компании като Savage и Smith-Wesson (САЩ), Miroku (Япония) и Marochchi (Италия).
  От 60-те години успехът на оръжията Anschutz се е превърнал в правило на олимпийските и световните първенства. На олимпийските игри от 1964, 1968 и 1972 г. всички медали в стрелба с малки пушки е спечелена от Anschutz. Базираната в Улм компания записва в своя сметка 20 световни рекорда, поставени от техните оръжия. През 1972 г. мотото на компанията е Die Meister Macher, което може да се преведе като "фабрика на шампионите". Това мото остава актуално и днес.
  Поредицата от победи в биатлон на международно ниво от Anschutz е открита през 1984 г. от Питър Анжерер, който печели първо място с немската пушка на Олимпиадата в Сараево. От този момент Anschutz е лидер на световния пазар на оръжия за биатлонисти.
  Със съкращения по материяли от :http://weaponland.ru/publ/fenomenalnyj_anshutc/11-1-0-1785
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 1 Ноември 2019
  cres, Ludjev77, Licho and 10 others like this.
 2. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  99
  Anschütz Match Model 380 е последната и вероятно най-модерната пушка за спортна стрелба, която действа с пружина. Очевидно, че конструктивните решения по пушката би трябвало да са такива, че да превъзхождат всички досегашни пружинни модели. За сравнение може да се посочат останалите две: FWB 150/300 и Diana 75. Не познавам Diana 75 и не мога да я коментирам.Противооткатните системи на FWB 300 и Anschütz 380 са коренно различни. Погасяването на отката при 380 се осъществява, като цевта заедно със спусковия механизъм се плъзга по два синтетични лагера набити в кожух, който на външен вид прилича на същинска цев. Спусковият механизъм със скрития палец при отката се мести заедно с пушката. Видимият палец остава закрепен за приклада чрез спусковата скоба. Разделеният спусък се събира в едно при зареждането на пушката в положение готовност за стрелба. Че пушката е заредена се вижда, когато дулата на фалшивата цев и истинската се изравнят. Този белег намирам за важен, относно безопасност при боравене с оръжието. При FWB 300 не можеш да познаеш от пръв поглед кога пушката е заредена. В материалите за 380 прочетох, че това лагеруване има един недостатък. В случай на стрелба при ниски температури може да се очаква влошена точност. Не намирам това за тревожно, защото едва ли ще има състезания в Сибир по никое време. Учудват ме обаче конструктивните особености за подготовка за точна стрелба. Градуирана е и е цифрирана релсата на ложата. Това дава възможност на стрелеца да избира нагласата на баланса и съответно да го „помни”. Изключително прецизен диоптрик с невероятни възможности за нагласа. За моя жалост това е удобство за хора с добро зрение, а не като моето.

  При първото поемане на пушката в ръце имаш усещането, че тя е тежка. Това обаче е предимство при спортната стрелба. Нейното тегло е прецизирано, което е видно от приклада от вътре. Има фрезовани кухини, които отнемат от общото тегло на пушката и предполагам, че техния размер е функция на материала/дървесината от която е направен. Дължината на приклада се регулира с подложни накладки от пластмаса с различна дебелина. Това се отнася и до набузника. Набузникът е направен от пластмаса, което в началото не ми хареса. Но като се замислих се оказа по-добрия вариант, защото е по-лек и най-важното не е уязвим от потта. За ергономичния приклад писах в предишния пост. Тази част от спусъка(палецът), който остава към приклада е направен от фибростъкло. В литературата този детайл е критикуван, защото много често тези палци се чупят, независимо от това, че причината е определено в стрелеца. При реновиране на приклада на моята пушка установих, че е направен от орех, дървесина извадена от добро място на талпата. Трите приклада, които реновирах на моите FWB 300 бяха от орех, но изваден от калпаво място. Относно пушката са използвани три вида метал. Лостът за зареждане е направен от алуминий в който е набита желязна тресчотка. Корпусът на спусковия механизъм е от ЦАМ(предполагам). Направляващата на малката пружина е от някаква много твърда пластмаса, която преборих и счупих, защото за момент отимах две леви ръце. Важно преимущество на противооткатната система е, че оптиката, диоптриката и стрелеца не усещат отката. При сборката на оръжието има следните регулировки. Спусък-свободен ход, работен ход и твърдост. Противооткатна система-момент на заключване. Сила на притискане на уплътнителните елементи, чрез регулиране на лоста на зареждане. При монтажа на приклада-регулиране на силата на притягане на тарелчатите пружини.

  Предстои ми едно разглобяване и сглобяване на пушката и в отделен пост ще коментирам, нейното реновиране. Препоръчвам, желаещите да научат нещо повече, да се запознаят с написаното от наш колега, известен в руските форуми с ник „gnom”(джудже). Има собствена страница и е известен в моите очи като Гуруто на пневматиката от Украйна до Аляска. Чета с удоволствие неговите материали. http://gnom256.narod.ru/obzori/ans380.html.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 2 Ноември 2019
  cres, Ludjev77, Kifa and 8 others like this.
 3. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  99
  Купих пушката. Надявах се, че каквото и да и има, ще я направя. Носех хроното със себе си. С полуграмова чашка показа скорост 89 м/с./!!!/ Оксидацията беше 9 от 10. Прикладът беше за реновиране. Липсваше спусковият палец. Когато се прибрах в къщи установих - няма демфер, уплътнение на въздушния отвор и двете пружини бяха счупени. На снимката се вижда известно износване на сегмента, но благодарение на това, че фугата е чрез г-застъпване, в последствие се оказа, че има още живот в него. Купих частите от Gotha. Реновирах приклада по начин, за който ще пиша за Feinwerkbau 300. Спусковият палец направих от щекер на щепсел. В последствие ще направя нов с претенции за по-хубав от оригиналния. При сглобяването пушката се изплесна в страни и се счупи пластмасовата направляваща. Изработих я от месинг. Резбата е М 7х1. Размерите на пружините нови са:

  - голяма - дължина 24,5 см, брой витки 36, диаметър външен 18,1, дебелина на телта 2,5 мм

  - малка - дължина 25,5 см, брой витки 51, диаметър външен 10, дебелина на телта 1,5 мм

  Свалих размерите на демфера и уплътнението, така че Дени може да ги направи. След като събрах пушката и я прострелях, резултатите са: 198 м/с с чашки JSB 0.51 г -10 дж. Не мести групите при различни чашки. Точност-този термин трябва да отпадне в бъдещите коментари.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 6 Ноември 2019
 4. njatanasow

  njatanasow Редовен Потребител

  Публикации:
  1,628
  от:
  Бургас тел 0897871938
  Браво Добри!Добра работа!
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена