AEA оръжия

• Автор на темата Автор на темата Lighthammer
  • Начална Дата Начална Дата
Има ли някакво развитие за АЕА зеус 2.0 95ти калибър? Бяха казали че ще я пускат края на годината

Има ли някакво развитие за АЕА зеус 2.0 95ти калибър? Бяха казали че ще я пускат края на годината
А.. нещата с новите продукти не стават бързо :(
Пример - преди 2 години видях на изложението в Нюрнберг новия модел на Huglu - още не е в производство.
Моите хора от Airgun technology също бяха обявили Netvor и Manul година и нещо преди да ги пуснат.

Скъп...
И неадекватен.
Пистолет ли е??? Само го наричат така. Дълъг, тежък, направен априори да стреля с приклад.
Автоматичен??? 2-3 секунди и резервоара и барабана са изфукани. Няма и удоволствие от такава стрелба.

Един нов модел AEA HP Max MK2:

Готиното е, че може да го ползваш както SS, така и с болтов затвор. На техните модели без редуктор, не ми харесва липсата на плато, а има просто една падаща крива, това може ли да се поправи и ще загуби ли мощност, ако влезе в плато?

Когато пушката е нацепена на максимум, няма плато. За да дойде платото, винаги трябва да се свали надолу мощността. Тогава пушката започва да работи в най-добрия си режим. Колкото повече еднакви изстрели се търсят - толкова повече трябва да се отнеме от мощността. Важно е и от какво налягане ще се търси мощност и плато.

Когато пушката е нацепена на максимум, няма плато. За да дойде платото, винаги трябва да се свали надолу мощността...
Да, разбирам го това. Имаш ли си опит с марката и по конкретно с този модел, HP Max? Заглеждам се по моделите в 9мм и 45-ти калибър има ги в сайта на Шамана. Наясно съм, че 45-ти, ще е близо два пъти по-мощен, но има 4-5 изстрела, докато в 9 мм. си мисля, че ще са поне 10-на. Отделно цената на проектилите в 9-ти, е доста по-приемлива. Иска ми се компактна мощна пушка за забавление, с доволна мощност и си мисля, че това е най-добрия вариант, както конструктивно, така и като размер.

Последна промяна:
Един нов модел AEA HP Max MK2:

Готиното е, че може да го ползваш както SS, така и с болтов затвор. На техните модели без редуктор, не ми харесва липсата на плато, а има просто една падаща крива, това може ли да се поправи и ще загуби ли мощност, ако влезе в плато?

При моята HP Max 9mm от кутията /Холандия/ ,вероятно поради слаба пружина във високите налягания има десетина изстрела със
скорост около 160 м.с и нисък разход.Надолу скоростите растат до към 210 м.с,без да достигат обявените и разхода се вдига
пропорционално.Иначе, добра изработка , халтав сгъваем приклад.Оръжие ориентирано към тясна целева група-
развлекателна и другото.

Иначе, добра изработка , халтав сгъваем приклад....
Погледни това, за приклада: Снимка
@shaman при теб всички HP Max ли са без регулатор и има ли допълнителни части и аксесоари за този модел - тапа на цилиндъра с регулатор, тапа с резба M18x1,5 за стандартна бутилка (казвам тапа, имайки предвид това, което влиза в цевната кутия, вместо клапанно тяло).

Да, разбирам го това. Имаш ли си опит с марката и по конкретно с този модел, HP Max? Заглеждам се по моделите в 9мм и 45-ти калибър има ги в сайта на Шамана. Наясно съм, че 45-ти, ще е близо два пъти по-мощен, но има 4-5 изстрела, докато в 9 мм. си мисля, че ще са поне 10-на. Отделно цената на проектилите в 9-ти, е доста по-приемлива. Иска ми се компактна мощна пушка за забавление, с доволна мощност и си мисля, че това е най-добрия вариант, както конструктивно, така и като размер.
Нямам опит, конкретно с този модел, но не е нищо сложно.

Вчера не можах да пропусна хубавото време и избягах от работа да пострелям с AEA Challenger в 5.5мм.
Понагласих го да стреля малко по-силно и успя да направи с 40 грейна (2.6 грама) около 275м/с, което е малко под 100J. С тези настройки прави около 20 изстрела с едно зареждане.
Стрелях от колата на 50 и 100 метра и мисля, че като за толкова евтина мощна пушка се представи прилично:
(за съжаление съм забравил да включа камерата до мишената на 100 метра така, че резултата се вижда чак на края)

Ревю на булпапа,ще има ли?Настойка на регулатор,групи с проектил и слъг ако е възможно.Скорости и джаули както в по горното видео.В размисъл съм между булпапа или чалънджър про.До сега съм имал само .22 като калибър и се чудя за 7.62.Двете пушки за коренно различни като концепция.Чалънджъра се представя добре и с двата вида,чашка и слъг.

Back
Нагоре