10 метра, Прав, 4.5мм-5.5мм, всякакви мерни прибори.

Ще има ли интерес при такава дисциплина?


  • Total voters
    10

Евгений Б.

Редовен Потребител
Днес докато си "тренирах" ме човъркаше, че нямам интересна цел за подобряване и съревнование с други по някакъв критерий. Пък и останових, че не е по-лесно да стреляш с оптика, мерника пак се върти, човек пак си трепка и тн. Ако има желаещи, може да си спретваме пак едномесечни турнирчета с по-хлабави критерии от към пушки и мерни прибори. Така и хората с ФТ пушки и такива с 5.5мм ще могат да се включат. Току що сравних дупка от плоскоглава 4.5мм и обла 5.5мм, почти са еднакви, ако пък тези с ФТ пушки не искат да си цапат цевите с плоскоглави, то тяхните дупчици ще са по-малки. Мишените, точкуването и броя изстрели ще си останат старите.
Вие сте на ход.
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Днес изтупах прахта на Хайнела и Кометата за тест. Без да искам с Хайнела направих резултат, който правя кажи-речи с Fwb-то, страшна пушчица. После направих един бърз резултат с FT Steyr и накрая се качих да сложа оптика на Кометата, прострелях е на дотове от седнало положение, ама като се изправих нещата се промениха, та за това 1вите три не ги броя :) Бях забравил колко яка машинка е и тя.

Та, теста беше най-вече за различните видове чашки и тяхните дупчици и точкуването. Сравнени с плосклоглавите 4.5, дупчиците от 5.5 обли са дори една идея по-малки, а тези от 4.5 обли са още по-малки (логично). Така че хората с Фт пушки и тези с 5.5 (дори пружинки) спокойно могат да се съревновават със спортните за 10м, човек ако може да си целка 9ки и 10ки по никакъв начин няма да го бъркат "няколко" микрона разлика в дупките :)

IMG_20221225_162713.jpg
 
Нагоре