Хронографи и софтуер за тях.

ivofox

Редовен Потребител
^-^ :yahoo: :cheers:Хиляди благодарности на МИТАКА-от Пловдив,направими хроното .Сега рабори без грешка и ми даде ценен съвет как да си го направя за да не счупя диода пак.За което съм му много благодарен :cheers:

Ето как свети диода,снимано е с Телефон! :cheers:
 

Attachments

  • HHH.jpg
    HHH.jpg
    154.8 KB · Прегледи: 140
  • 2011-11-30 14.42.45.jpg
    2011-11-30 14.42.45.jpg
    204.2 KB · Прегледи: 152
A

Anonymous

Гост
Цветът на корпуса не дава информация дали елементът е диод или транзистор. Помисли върху предния ми съвет - да смениш тръбата с по-дебелостенна. Ще си спестиш бъдещи неприятности.
 

ivofox

Редовен Потребител
Dejmos написа:
Цветът на корпуса не дава информация дали елементът е диод или транзистор. Помисли върху предния ми съвет - да смениш тръбата с по-дебелостенна. Ще си спестиш бъдещи неприятности.

Благодаря,колега прав си за тръбата,но сега е направих с един профил и всичко е в центъра и няма опастност от изместване :cheers:И си купих по 6-бройки от транзисторите и диодите,вече знам кое е транзистор и диод и мога да си ги сменям ;)
 

apapazov

Редовен Потребител
колеги направих хронографа точно по схемата но като настроя чуствителноста на 120 направо полудява почва да отчита някви изванземни скорости дори без да стрелям а като намаля сензорите примерно на 100 и не отчита нищо.ползвам софтуера който е дал МИТАКА на 1ва страница на тази тема.молбата ми е някои да обясни стапка по стапка настройките на програмата.Весела коледа на всички
 

Runi

Новодошъл
Колега, трябва да включиш долу в ляво на програмата отметките за показване и спиране при изстрел. Ще видиш, че и в покой сигнала от хроното е с леки трептения. При настройка на чувствителността правата трябва да се приближи без да докосва тези трептения. Ако имаш бустер на аудиото го включи. Пускайки нещо през тръбата ще видиш 2 отчетливи сигнала от левия и десен канал. Тези импулси само трябва да пресичат правата. При всяко пускане сигнала ще спира и тези импулси ще се виждат ясно. Може да се наложи да корегираш и силата на сигнала от входа на микрофона.Успех и честита коледа и от мен на всички.
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Попадал ли е някой на ел. схема на рогатия хронограф. По точно ме интересува приемната част със фототранзистора.
 
A

Anonymous

Гост
Преди време се мъчих с един - безуспешно. Проблем точно в единия приемник. Не съм свалял схемата, защото обозначението на интегралната схема беше заличено и нямаше смисъл. Но покрай всичкото мерене открих, че приемниците са генератори - вместо импулс при преминаване на чашката започват да генерират сравнително висока честота (не замерих колко точно). Мога да предположа, че фототранзисторът е в обратната връзка на генератора.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Искам да попитам, дали и колко желаещи ще има за РС кабели за Combro?
Аз ще ги направя, но не знам каква цена ще излезе (просто нямам спомен за цената на частите). Това зависи и от кабелите, които ще използвам.
На снимката по-долу може да видите моя кабел. Използван е саморазвиващ/навиващ кабел и се захранва директно от USB порта на лаптопа. Може да се изработи и такъв, който не иска външно захранване, а се захранва от батериите в устройството.
Цената с обикновен линеен кабел съответно ще е по-ниска.

Моля, да ми пращате заявки и въпроси на ЛС.

При достатъчен брой желаещи, ще калкулирам цена и ще я обявя тук в темата.
Срока на изработка ще зависи от това, дали ще намеря (при желание на колегите) саморазвиващ/навиващ кабел.
 

Attachments

  • PC cable Combro-625.JPG
    PC cable Combro-625.JPG
    163.1 KB · Прегледи: 77

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз мога да си направя, но нямам време, така че ако правиш съм по-склонен да взема готов. Сериен ще бъде нали? :cheers:
 

TeXHo

Потребител
Аз искам да е с вграден USB конвертор. Съвместим с Win 7. Има ли такъв в каталога?
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
CaMyPau написа:
Сериен ще бъде нали? :cheers:

Стандартно е със сериен интерфейс.


TeXHo написа:
Аз искам да е с вграден USB конвертор. Съвместим с Win 7. Има ли такъв в каталога?

Този преходник работи под ХР. Просто ще стане грозно, да се направи в едно тяло серийния интерфейс и после прехода RS232 към USB.

Дайте повече инфо за кабелите, които искате да се сложат. Линеен или самонавиващ се? Предпочитана дължина? Да се захранва ли от USB или от външен източник (батерии)? Колко да е разстоянието (дължината на кабелите между двата порта, на които ще се включат в РС-то) между буксите?
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Тия самонавиващите от напъна се скапват по-бързо. Стандартен лентов кабел с нужната дължина мисля че ще е добре. Аз предпочитам кабела да стои свободно а не да "дърпа" защото ако не съм затегнал Комброто хубаво ще стане пакост :)

http://www.tpetrov.com/search.php?maincat=%D0%9A%D0%90%D0%91%D0%95%D0%9B%D0%98&subcat=%D0%9A%D0%90%D0%91%D0%95%D0%9B%D0%98&cat=%D0%9A%D0%90%D0%91%D0%95%D0%9B%D0%98+%D0%9B%D0%95%D0%9D%D0%A2%D0%9E%D0%92%D0%98&p=0
 

DANNY

Редовен Потребител
Аз съм ЗА!
Но е хубаво да има и външно захранване. Даже имам подходящата кутийка, за да не търсиш. http://forum.airguns.bg/index.php?topic=46.225
Дължината на кабела не по-малка от 2 метра а дължината м/у лаптопа и захранването 0,5м
Точните цифри както прецените.
Моята идея е като на Самурая- да има свобода. Без да "дърпа".
 

M_I_T_A_K_A

Потребител
Ако имаш в предвид нещо такова като на снимката,
аз го направих и работи, но не са довършени тестовете поради лошото време.
 

Attachments

  • 3234523.jpg
    3234523.jpg
    122.1 KB · Прегледи: 180

DANNY

Редовен Потребител
Светльо бе взел такъв от латвийците.
После май и го върна.
...или поне със сигурност искаше да и го връща
Даваше грешка от над 10м/с
Питайте него!
 
Нагоре