Уреди и оборудване за нощно виждане

Дискусия в 'Муниции и Аксесоари' започната от barbaron, 8 Декември 2017.

 1. barbaron

  barbaron Редовен Потребител

  Публикации:
  687
  от:
  Русе
  Започнах да залитам по подобни апаратури и ще ми е интересно да срещна съмишленици.  Тази тема явно не е интерсна на никого, щом няма коментари. Нощните разходки стават по-интересни, когато ние виждаме, а нас не ни виждат. Лошото е, че в повечето случаи мисълта за подобни разходки са свързани с "движение по наклонена повърхност", клоняща към бракониерство, а това не е желателно.
  От скромния опит с подобни техники, мога да кажа, че колкото е по-скъпо - толкова нещата стават по-истински, НО НИКОГА "нощната" оптика не може да превърне нощта в ден!
   
  Последна промяна от модератор: 24 Февруари 2018
  llcoolj and andi like this.
 2. Горския

  Горския Новодошъл

  Публикации:
  9
  Ето един бюджетен вариант ,удобен е за през деня спокойно може да се прави видео запис .Колкото е по голям цифровият зум ,толкова повече се разпъва картината ,за предпочитане оптика от 4 нагоре .Идеята е колкото по голям обектив толкова повече светлина да минава през него.Съответно по добро качество на картината.Който има цифров апарат спокойно може да опита.
   

  Прикачени Файлове:

 3. barbaron

  barbaron Редовен Потребител

  Публикации:
  687
  от:
  Русе
  Далекомер трябва задължително да има, когато се гледа/снима през нощна оптика. Иначе не може да се определи разстояние. От там и неточността на изстрела. Друго си е да знаеш разстоянието...
   
 4. Горския

  Горския Новодошъл

  Публикации:
  9
  Понеже съм привърженик на по стар вид спортни и ловни оръжия там съм наблюдавал използването на далекомер масово .Та от това с което съм запознат като от всичко изчетено за 2г. комбинация между прибор за нощно виждане с далекомер ,записвачка ,блутут самодистанциране на движещи се обекти автоматичен автофокус ,скорст на вятъра компас jps и куп още неща по настройките на тия машини е по добре да си купя апартамент в някой скъп квартал в София.А да не говорим за по млада техника като термокамерата въпреки че и там му се намира цаката стига да знаеш кое от къде и от какво .Събираш две и две и държиш в ръцете си машина за една доста прилична сума.
   
 5. barbaron

  barbaron Редовен Потребител

  Публикации:
  687
  от:
  Русе
  Настройките се правят предварително. Имаш единствено да сканираш разстоянието до обекта с натискането на един бутон (от дистанционното, поставено на удобно място). Цялата процедура става изключително бързо - особено ако често се тренира, за да не се забравят копчетата. Цената не е недостижима - все пак кеф цена няма...
   
 6. Горския

  Горския Новодошъл

  Публикации:
  9
  IMG_20190213_163126.jpg IMG_20190320_215406.jpg
  Ето новата ми играчка ,комбинира работи денем, нощем фокусира от 10 м. до безкрайност до 120м с 3 вата 850нм прожектор хваща всичко, предстоят тестова с 940нм. 5или 7 вата прожектор.
   
  VAMPA and llcoolj like this.
 7. m42_orion

  m42_orion Потребител

  Публикации:
  54
  Това какво точно представлява? На екранчето на този уред ли гледаш периметъра? Има ли как да се направи малко по-стелт, понеже в тъмното този екран ще свети.
   
 8. Горския

  Горския Новодошъл

  Публикации:
  9
  Това какво точно представлява? Инфра червен прибор за нощно виждане.На екранчето на този уред ли гледаш периметъра? Да прибора е със екран на който се регулира светосилата има и допълнителна слюда са притъпяване на светлината от екрана в зависимост от това дали се ползва денем или нощем
   

  Прикачени Файлове:

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена