Съвет при избор въздушна пушка PCP

NikolayNikolov

Новодошъл
Здравейте от скоро съм притежател на Gamo Replay-10 Magnum IGT GEN 2 калибър 5.5 (0.22) За първа пушка ползвана вече два месеца мога да кажа, че съм доволен от съотношение цена, качество точност и сила. За момента стрелям на дистанция 20 м. и 40 м. с оптика на Гамо 6X40. Поради трудното зареждане на пушката след 50 - 60 изтрел може да се каже, че ръцете не стоят така спокойно при прицелване. Стрелбата става от капака на кола с подложна торпа с пясък. За това почнах да обмисля покупката на втора пушка. Като имам желание тя да е с по-добра оптика за да мога да правя стрелби на дистанция 80-100 м. спрял съм се на следните три модела

Vazdushna_pushka_PCP_Hatsan_Hercules_Bully_kal_6.35_mm_14209.jpgХатсан Hercules Bully кал 6.35


Vazdushna_pushka_PCP_Hatsan_Factor_Sniper_L_.25_6.35_mm_23582.jpgHatsan Factor Sniper L .25 6.35 мм

Air-Venturi-Avenger-Bullpup_1631_1920x1920-228x228.jpgAir Venturi Avenger Bullpup 6.35 мм.

Въпросите са ми следните.
Кой от трите модела е подходящ за целта ми стрелба на дистанция над 50 до 100 м, (не търся групи)?
Като цена, качество най-доброто решение знам, че варират от 1000 до 1700?
Кой калибър да търся 6.35 или 5.5?
Кой подлежи на тунинг и кой е с по-голям потенциял за това?
Като зареждане става ли е помпа или тя вкарва влага и мръсотия?
Разликата в евтини и скъпи помпи (понеже виждам, че има от 270 до 500) скъпите предпазват ли навлизането на влага с техните влагоуловители?
Бутилките за зареждане това ли е най-добрия вариянт или плусовете спрямо помпите са малко и могат да се пренебрегнат. Ако нещата опират само до това, че са по-лесния вариян не ми е проблем да ударя 200-300 помпи преди стрелба.
Предложете оптика за въпросната дистанция в средния клас. Все пак нямам възможност и желание да взимам оптика за 1к.

Благодаря!

П.П. Много интересни теми има във форума. За човек, който сега навлиза направо се давя в информация. Много ми стават хобитата (часовници, фитнес, колоездене,история на България 1878-1944 ) но човек трябва да намира начини на разпускане и зареждане :)
 

lu-bo

Редовен Потребител
Здравей!
Със сигурност няма еднозначни отговори на въпросите ти.
Поради трудното зареждане на пушката след 50 - 60 изтрел може да се каже, че ръцете не стоят така спокойно при прицелване
След 200 - 300 помпи и краката няма да държат /хубаво е че харесваш фитнес/ ако ще е с помпа избери пушка с по-малък резервоар.И 5,5 и 6,35 са добре за 100м. За другите ти въпроси има по-компетентни колеги от мен.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Нормално е да се давиш,когато предлагането е океан,след няколко грешни избора се изплува и човек вече знае какво търси,освен ако не влезе ударно с 5-6К и пак не е гаранция!Прецизирай си избора и бъди честен със себе си,какво търсиш,за какво ти трябва и колко можеш да си позволиш(практиката показва,че човек може повече и много повече след първоначалните проба грешка)!Това "не ми трябват групи" е израз без съдържание,пушка която не прави групи е или за ремонт(тунинг) или за боклука!Относно помпата,скъпата ти дава повече надеждност и комфорт при ползване,хубаво е да има филтър за влага и то на входа,но ако не я прегряваш няма как да кондензира вода,с помпа до към 40-60дж. става горе долу и то ако не стреляш много(100тина чашки на стрелба,после става досадно),идеалния вариант е к-т бутилка и компресор.
П.с
Това за избора чети написаното м/у редовете, иначе реда на избора може да е следния:
желана дистанция и точност,според тях нужната мощност,устройство и периферия въз основа на тези критерии се определя бюджета а ако бюджета не достига снижаваме критериите докато се срещнат?
От трите Factora е нов модел и в крак с последните тенденции и моди,но как са го изпълнили ...иншаалах!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
От тези трите, най-добре е Фактора. Но мисля, че има още по-добър вариант - Hatsan Hercules Bully - Long. По-лека от Фактора, по-безпроблемна, по-добре изпълнени компоненти и много по-здрава. По-мощна е и със същата цев.
 

mobilen

Редовен Потребител
За да не се "давиш" от раз, разгледай и Spa P15.
Лека,компактна, надеждна,може да се пълни с помпа и покрива добре дистанциите, на които искаш стреляш.
 
Нагоре