NikolayNikolov
Новодошъл
Здравейте от скоро съм притежател на Gamo Replay-10 Magnum IGT GEN 2 калибър 5.5 (0.22) За първа пушка ползвана вече два месеца мога да кажа, че съм доволен от съотношение цена, качество точност и сила. За момента стрелям на дистанция 20 м. и 40 м. с оптика на Гамо 6X40. Поради трудното зареждане на пушката след 50 - 60 изтрел може да се каже, че ръцете не стоят така спокойно при прицелване. Стрелбата става от капака на кола с подложна торпа с пясък. За това почнах да обмисля покупката на втора пушка. Като имам желание тя да е с по-добра оптика за да мога да правя стрелби на дистанция 80-100 м. спрял съм се на следните три модела
Кой от трите модела е подходящ за целта ми стрелба на дистанция над 50 до 100 м, (не търся групи)?
Като цена, качество най-доброто решение знам, че варират от 1000 до 1700?
Кой калибър да търся 6.35 или 5.5?
Кой подлежи на тунинг и кой е с по-голям потенциял за това?
Като зареждане става ли е помпа или тя вкарва влага и мръсотия?
Разликата в евтини и скъпи помпи (понеже виждам, че има от 270 до 500) скъпите предпазват ли навлизането на влага с техните влагоуловители?
Бутилките за зареждане това ли е най-добрия вариянт или плусовете спрямо помпите са малко и могат да се пренебрегнат. Ако нещата опират само до това, че са по-лесния вариян не ми е проблем да ударя 200-300 помпи преди стрелба.
Предложете оптика за въпросната дистанция в средния клас. Все пак нямам възможност и желание да взимам оптика за 1к.
Благодаря!
П.П. Много интересни теми има във форума. За човек, който сега навлиза направо се давя в информация. Много ми стават хобитата (часовници, фитнес, колоездене,история на България 1878-1944 ) но човек трябва да намира начини на разпускане и зареждане
Хатсан Hercules Bully кал 6.35
Hatsan Factor Sniper L .25 6.35 мм
Air Venturi Avenger Bullpup 6.35 мм.
Въпросите са ми следните.Кой от трите модела е подходящ за целта ми стрелба на дистанция над 50 до 100 м, (не търся групи)?
Като цена, качество най-доброто решение знам, че варират от 1000 до 1700?
Кой калибър да търся 6.35 или 5.5?
Кой подлежи на тунинг и кой е с по-голям потенциял за това?
Като зареждане става ли е помпа или тя вкарва влага и мръсотия?
Разликата в евтини и скъпи помпи (понеже виждам, че има от 270 до 500) скъпите предпазват ли навлизането на влага с техните влагоуловители?
Бутилките за зареждане това ли е най-добрия вариянт или плусовете спрямо помпите са малко и могат да се пренебрегнат. Ако нещата опират само до това, че са по-лесния вариян не ми е проблем да ударя 200-300 помпи преди стрелба.
Предложете оптика за въпросната дистанция в средния клас. Все пак нямам възможност и желание да взимам оптика за 1к.
Благодаря!
П.П. Много интересни теми има във форума. За човек, който сега навлиза направо се давя в информация. Много ми стават хобитата (часовници, фитнес, колоездене,история на България 1878-1944 ) но човек трябва да намира начини на разпускане и зареждане