Реставрация на въздушно оръжие

• Автор на темата Автор на темата gonzo-garage
  • Начална Дата Начална Дата
Е, в крайна сметка стана нещо, което аз самия дори не вярвах, че е възможно.
Затова и винаги като видя шепа части, първата ми мисъл е - А дали не може да стане отново цяло?!
И най-вече, добре че има съвестни хора, които събират всякакви боклуци.
Току виж пак стане нещо хубаво.

За качеството на новите германски "оригинални" части, въобще не искам да говоря, понеже такива лайна (с извинение) се продават за такива баснословни суми, че срам ме хваща като ги разглеждам.
Хенел 312 има няколко чувствителни места и винаги първо там се слагат нови "оригинални немски" части.
Резултатите обикновено са плачевни.
При изстрел се чуват такива звуци, чак аз понякога се дзверя, аджеба къде сбърках и какво стана сега пак, нещо сигурно пак се строши.
А и много честите напъни, да се сложи пружина за амнайсе джаула, вече като чуя такава история...

На тия хубавици, може би над 20 пъти съм разглобявал и сглобявал някоя, и от кутия с пружини съм ровил и подбирал, та хем да няма дрънчене, хем да има скорост като по книга.
Има хватки с подлагане на полимерни втулки в буталото, за да не тракат при стрелба, обаче за мен е тъпо, при положение, че пружината е кофти, а аз да се мъча да коригирам такава грешка.
И в крайна сметка, по-добра пружина от оригиналната, стара, няма, дори да стреля по-бавно.

Забравих да допълня, и по-добър от оригинален кожен маншет също няма.
Имам полимерен със втулка, ами....гола вода е, поне за мен

Последна промяна:
Имам Хенел 312 от 2007-ма година.
Така изглежда...

IMG_20250106_145157.jpg

Към него във времето добавих един комплект за диоптрика

IMG_20250106_145252.jpg

Признавам си, не бих продал тази пушка за нищо на света.
А има и много по-добри, но тази класика остава вечна.

Последна промяна:
Back
Нагоре