Редукция на енергията на изстрела при Diana Bandit regulated

• Автор на темата Автор на темата лаик
  • Начална Дата Начална Дата

лаик

Новодошъл
Здравейте съфорумци!
Отскоро имам въпросното оръжие. Стрелям за удоволствие в гаража /6 метра/. Опитах се да намаля енергията на изстрела с по-малък трасфер-порт/от 3.5 на 2.5 мм, т.е. наполовина по площ/. Ефект има, но разхода на въздух остава голям. Смятам, като следваща стъпка, да пипна регулатора.
Дали някой от вас има опит и дали бихте ми дали някакви насоки?
Благодаря!

Реалният обем на резервоара на тоя пищак е много малък и затова прави 6-7 изстрела каквото и да намаляваш ще станат най много 8, ако изхвърлиш регулатора обема ще се увеличи малко но няма да са еднакви изстрелите. Ако можеш да сложиш по голям резервоар ще имаш успех

Аз бих те посъветвал ако нямаш стенд за настройка и проверка на редуктора/регулатора да не го човъркаш.
Може да охлабиш пружината на ударника, но гледай през хронограф да не го предобриш и да заседне някоя чашка в цевта, защото изваждането може да е неприятно въпреки късата цев.

И аз съм за поставянето на по-слаба пружина. Имам такъв пистолет и знам, че е много по-лесно да стигнеш до пружината на ударника, отколкото до регулатора.
Обикновено, този пистолет прави около 7-8 изстрела с около 22 дж в кал. 5.5. Повече не може. Мисля, че колега го беше настроил на 16 дж и правеше 16 изстрела.
Какви са очакванията ти към него?

Ще ми се да падна под 10 J, напр. 6-7J. Така ще мога да стрелям и на открито и в гаража.
Също си мисля, че може да се подобри платото. За съжаление нямам хронограф за да измеря текущата скорост, но от проектила половината се разпрашава след изстрел, а праха го дишам...
Калибъра е 4.5 а мишената закачам на дебела стоманена плоча, за да нямам рикошети.
С две думи, да върна оригиналния трансфер-порт и да сложа по-мека пружина?

С две думи, да върна оригиналния трансфер-порт и да сложа по-мека пружина?
Да.

Калибъра е 4.5 а мишената закачам на дебела стоманена плоча, за да нямам рикошети.
Сложи мишената на нещо меко - парцал, картон и т.н. и няма да има прах. Аз така стрелям вкъщи, но съм и на по-ниска енергия. (Не с Диана, с друг пистолет.)
Напиши откъде си и някой колега с хронограф ще се отзове. Лично на мен би ми било много интересно с каква енергия стреля този пищов в 4.5 и колко изстрела прави.

С приличен чашкоуловител няма да имаш рекошети и чашките се събират в него, няма разпрашаване и цапане.
Ако и занапред ще стреляш на закрито, чашкоуловителя е силно препоръчителен.

Тия англичанин тъкмо започна да прави drop block за поставяне на бутилка ако сложиш нещо такова ще увеличи доста обема но и ще натежи и удължи. Моя прави 7 изстрела точни и 11 използваеми но е до 20j бях му написал ревю тука не съм го отварял още.

Attachments

• Screenshot_20240628_034607_Facebook.jpg
    Screenshot_20240628_034607_Facebook.jpg
    206.5 KB · Прегледи: 46
Ето ти и пистолети подходящи за твоята стрелба на прилични цени:
https://guns.bg/bg/vzdushen-pistolet-gamo-pr-45-kal-45-mm-a-006550
Първия си е мислен за професионална употреба за млади стрелци в Чехословакия,една бутилчица-близо 40 "редукторни" изстрела.Ако си от София може да го пробваш(не го продавам)
Успех!
И разбира се чашкоуловител,както те посъветваха колегите

Последна промяна:
Благодаря на всички за подробните отговори!
Предисторията е, че започнах "кариерата" с Diana chaser. Видя ми се добре балансиран и не много тежък.
Прави около 40 прилични изстела с бутилка и с китайски бързомер HD101 стана приятна комбинация.
За открито обаче е слаб. Затова реших да надградя с PCP, което пък ми дойде в повече като енергия.
PR 45 от ВИП-а ми хареса, но при всеки изстрел да зареждам ръчно ме разколеба.
LOV21 ми изглежда много близък до Chaser.
Замислям се сериозно за чашкоуловител.
От София съм, живея в "Дианабад" и благодаря за предложението за хронограф, ако не си купя може да се възползвам.
Поздрави!

От София съм, живея в "Дианабад" и благодаря за предложението за хронограф, ако не си купя може да се възползвам.
А работя в Лозенец, не е проблем да направим измерване с хроно. Даже ще ми е интересно как се представя пистолетът ти.
Аз имам PR-45, помпането не е проблем, а спусъкът се оправя чрез замяна на една пружина.

Чашкоулавител - два различни варианта от нормалния метален. Кутия с размери около 14х14см(челно) пълна със стари дънки(долнище например). Кара доста време и звука при попадение е много по-слаб. От скоро тествам автомобилна гума. Нарязана на парчета и пак в кутия, без да я натъпкваш, с леки разстояния между пластовете. Има леки рикошети, докато не отъпках леко с по-мощна пушка и сега е по-добре, може да пробваш. Смачканите чашки или остават в началото на “улавителя” или изпадат под мишената, но при стрелба с тихо оръжие почти няма звук от попадението.

Благодаря на всички за подробните отговори!
Предисторията е, че започнах "кариерата" с Diana chaser. Видя ми се добре балансиран и не много тежък и си го купих. PR 45 от ВИП-а ми дойде тежък на зареждане.
Около 40 изстела с бутилка и китайски бързомер HD101 стана приятна комбинация.

Първо смених пружината с по-мека/ 25нав. ф0.7 ; оригинала е 25нав. ф1/.
Върнах фабричния трансфер-порт.
По моя груба преценка енергията е около 3-4 J.
Прави група ок.15 мм от 6м.
Дотук изстрелях 18 чашки, още съм в средата на зелената зона.
Ще търся малко по твърда пружина.
Интресно, че смяната на трансф, порта не се отрази съществено.
Поздрави!

Последна промяна:
Това може да е инатересно от гледна точка крайните възжможности на пистилета:
Човекът сложил регулатор на нерегулиран пистолет и получил около 35 изстрела с около 160 м/с в кал. 4.5.
Само, че не е казал какъв е регулаторът, а само, че е на 130 бара.

И аз като него все повече си го харесвам! Много се изкушавам да пипна регулатора...

И аз като него все повече си го харесвам! Много се изкушавам да пипна регулатора...
На pp800r достъпа до регулатора е супер лесен изпускаш въздуха отвиваш отпред тапата с манометъра и зареждачката и можеш да регулираш надясно намаляваш наляво увеличаваш

На pp800r достъпа до регулатора е супер лесен изпускаш въздуха отвиваш отпред тапата с манометъра и зареждачката и можеш да регулираш надясно намаляваш наляво увеличаваш
Това е така, но пък няма никакви белези по самия регулатор, които да показват на колко бара се настройва. Това ще доведе до неколкократно разглобяване, настройване, сглобяне, мерене на скорости и т.н.

Back
Нагоре