РИБОЛОВ - МОЯТА Е ПО-ГОЛЯМА...

Продавам много евтино рибарски комплект.
Обадете се на тел. 55ХХХХХ.
Ако слушалката вдигне мъж, моля кажете "Извинете! Грешка!"

Такова чудо дори не съм мислил ,че може да съществува. Направо ще каже човек ,че някой водолаз ги бута през дупката.:lol::lol:

Една и от моите20150823_185248-1.jpg Хваната на воблер СТОРМ около 11-12 сантиметров.

...И една бяла риба от 2012 г.(5кг.)DSC_5800.jpg Златна блесна Мепс "Аглия" номер 5

Балканка около килограм(никога не взимам пъстърва).На естествена стръв земен червей.

20140826_171021.jpg

Последна промяна от модератор:
Като сте почнали със щуки,една и от мен.Около 2,5кг според кантара на грипа.Уловена в р.Тунджа 2016г на 6см. самоделен воблер.

Attachments

• IMG_1874.JPG
    IMG_1874.JPG
    365.3 KB · Прегледи: 41
Като сте почнали със щуки,една и от мен.Около 2,5кг според кантара на грипа.Уловена в р.Тунджа 2016г на 6см. самоделен воблер.
Бравоооо....:cheers:

Пучнъйми с штукъ и сфършийми с шъранИ...:D20160808_174532.jpg2-3 килца....20150924_113850.jpg 20150823_113159.jpg 20160808_150127.jpg....и къркуда 43 номер...

Последна промяна:
Когато над някой водоем има плътна ледена покривка над 10 см, само за 3-4 дни кислорода във водата намалява значително. Рибите започват да се струпват под образуваните тук там въздушни джобове. Затова е редно да се пробиват дупки или троши леда, за да се опази популацията. Но винаги има и "големи рибари", които се възползват от безпомощното състояние на рибата.

Аз това написах....ама викам Айде...Рибата според мен е ценен ресурс и човек трябва да се отнася с уважение към нея.В търбусите на тези господа има повече водка и одеколон,отколкото вода във Ладожкото езеро.....ХА !!!!!:D:lol:

Последна промяна:
55 черни мрени (броени една по една) на стръв "зеленка".Река Стряма..
Колега би ли споделил какво точно е тази стръв "зеленка" понеже по нашия край има доста мряна,но не съм я чувал тази стръв или по нашия край има друго име.
Ние я ловим или на бял червей ,мамарец или на ручейник ако го намерим.

Според мен си я виждал тази стръв.Във пловдивско е разпространено името мамарец.Но някои и казват зеленка.В Гугъл търсачката има снимки но не мога да я сейфна и да ти я пратя.Напиши в ГУГЪЛ на български-стръв зеленка и дай на снимки.Има една много точна снимка на зеленката.Длан в близък кадър със зеленки.Те живеят под камъните и са основната храна на мрените.На цвят варират от светлозелени до сиво-кавеникави червейчета.Правят си нещо като гнезда под камъните.Когато вдигнеш камъка ако има зеленки под него те се виждат.Събират се в намокрен вълнен парцал и винаги на сянка защото на слънце умира почти веднага.И на монтаж "куршум"т.е. на дъно.И връзвам аз лично 2-3 кукички на повода.По една-две даже и по три зеленки защото са финна стръв и при замятането ако е една може да падне и да си отчака човек.:cheers:

Точно в десетката уцели колегата Беров....И то от разстояние 240 м. на механични мерни със 7.5 джаула...;):p:D

И още нещо-пръчката за риболов на мрени трябва да е тип ПИКЕР т.е. вид фидер но с по чувствителни върхове.Аз използвам пикер с дължина 2.40,или 2.70.Тежестта на куршума трябва да е около 30-40 гр.И пикера винаги на стойка със леко огънат връх.Кълването е доста мощно за риба по педя.

Последна промяна от модератор:
Тия подробности не са чак от такова значение.
Аз за сефте ходих на река между Пампорово и Асеновград, та хал хабер си нямах как се лови и на какво, бях си взел 2 шаранджийски въдици. Имаше един старец на реката и го помолих да ми направи такъма.
Направи го човека и ми хаза да не го пипам, той бил местен и цял живот така хващал и винаги вадил най много от околните.
Да ама него ден не кълвеше и разбутах такъма като дадох реверанс на плувката близо метър и като ги запуках едни речни кефали по кило и нагоре, човека се хвана за главата и вика такова нещо сефте виждам.
Та ти може да си подготвен с най добрите въдици и месини и някох с пръчка за 10лв да хваща колкото теб че и повече...

Последна промяна:
При риболова на черна мряна има и то доста голямо значение пръта какъв ще е.Не визирам цената,визирам вида.Моите пръчки са по 50-60 всяка и изобщо ама изобщо не са скъпи.Но ако ловиш мряна със пръчка с твърд стъклопластов връх,върхът не отчита кълването.Оттам няма засичане.Рибата откача стръвта и си отива по живо по здраво.Със пикера дори не е нужно риболовеца да засече.Това го прави самия връх който е натегнат от тежестта на дъното.За риболова на плувка съм съгласен-може и най-кьопаватя въдица да е...20140820_170723.jpg

Тук му викаме ''мамарец''.Преди,когато още бях ''плувкар'' убивахме скобара и морумажа по Тунджа.Кофтито е,че много досадно се събира,а и вече го няма много по реката в сравнение с около 3-4г.

Back
Нагоре