РИБОЛОВ - МОЯТА Е ПО-ГОЛЯМА...

st_beer

Редовен Потребител
Това е 9 кг.шаран от река в Гърция мястото е Потами.Българска река се влива в Гърция.Близо до Българската граница.View attachment 54243 Див шаран имаше хванати по 15 .20 кг шарани.Аз хванах от 5 до 9 кг.риби.Риба имаше бол.това пак ли и сафари в зопорк?Просто има риба,а по ношите водоеми няма риба от бракониери,мрежари.
Аз не казвам ,че не можеш да ловиш риба. То се вижда от снимките,че имаш умения,такъми,подготовка и много улов.
Написаното за сафари в резерват беше за горните риби на платения водоем. Всеки подготвен човек за такъв вид риболов посетил подобен водоем и рибата да е вървяла е имал подобни успехи. За в България на свободен водоем или река вероятността да покажеш такива класни риби и то няколко за един риболов е равен на нула.
Кефа при мен идва когато успея да си намеря къде е рибата в свободен водоем било то река,язовир или море и да успея да излъжа и уловя.
Поради тази причина съм вкарал пари в каяци,сонари и т.н за да практикувам точно такъв риболов и да си доставям кефа,а не да пълня джобовете на разни арендатори.
Знам ,че тези вложени пари в оборудване никога не бих могъл да ги изям обърнати в риба за цял живот,но това си е хобито и лудостите ни.
Хващай си както искаш и където искаш това си е твое право и пак казвам никога не бих те упрекнал как си харчиш твоите пари :cheers::cheers::cheers:
 

andi

Редовен Потребител
Лъвове в зоологическа градина се трепят лесно :lol::lol::lol:
Лафа вече е " Леопарди в ловешката зоологическа градина се трепят лесно" ;) (справка Гугъл)

пп. Поздравления за Иво !!!
предполагам повечето ги пускате обратно ?
 

st_beer

Редовен Потребител
Тази вечер двамата с Боцето малко преди мръкване се натоварихме и отскочихме до реката да поцопаме на блесна и воблери ,но рибата не искаше да ги пипа. Набързо вързах едно булдо да я пробваме и успеха бързо ни застигна. Имаше голям брой удари,но малко успешно извадени. Въпреки това си направихме кефа за 1-2 часа. Взех и камерката да направя и нещо за гледане. :cheers::cheers::cheers:

 

dinkata

Редовен Потребител
Браво, Брако ! Разцепваш ги гледам на тая прекрасна рекичка ! А и въдичката се гъне яко :)
Да беше по - близо само... :)
 

st_beer

Редовен Потребител
Тази вечер преди смрачаване реших да отида да направя сефтето на една новата си спинингова въдица и няколко нови воблера и цикади. Никога до сега не бях хващал на тези цикади,но направо останах много изненадан и доволен от тяхната работа и резултатност. Понеже съм суеверен и когато правя сефте на нещо не връщам улова и ще бъде сервиран на трапезата.Риболова е проведен на река Тунджа където е снимано клипчето от предното ми мнение в тази тема.
Ето и малко снимки от резултата:

 

st_beer

Редовен Потребител
Ако имаш предвид най голямата от рибите не е клен. Това е распер и е точно 1 кило.
 

ivofox

Редовен Потребител
Браво добър риболов,утрепал си ги.Распера е супер.
 

Dominus

Редовен Потребител
Те ти дунавски распер
d1603a19ab4aa997d0684c4392d15a4f.jpg
 

st_beer

Редовен Потребител
Браво Павка. На това му казвам риболов и точно такъв вид риболов доставя най-голямо удоволствие и кеф.
 

ivofox

Редовен Потребител
Да се похваля и тук.Направихме приятелско състезание по риболов на шаран и спечелих първато ми състезание по риболов.Като хванах за 48 часов риболов 115 кг .За най голяма риба е спечели друг,с шаран от 10,400 кг.,а моя беше 10,190 кг.

035647691.jpg


035647690.jpg


035647688.jpg


035647689.jpg
 

st_beer

Редовен Потребител
Лято е и времето е прекрасно за риболов.Нека да не оставяме тази тема да отива в небитието. Това е от вчера на яз.Малко Шарково.
Изкараме си прекрасно вечерта на брега и рано сутринта вече бяхме на вода.Освен гребането за спорта хванахме и някоя друга риба.
 

st_beer

Редовен Потребител
Направихме една седмица почивка на морето на любимия ми за риболов и почивка къмпинг Китен. За съжаление жегите си казваха думата и кефела не искаше да взема реката. Хванах някоя рибка,но не е това което ми се искаше и очаквах. Не е толкова важно дали е вървяла рибата. Изкарахме си страхотно и си починахме от натовареното ежедневие.
Хладилничето беше заредено с пържоли и имаше много въглища за BQ-то.
Ето едно кратко видео 7 дни в 8 мин.
 

st_beer

Редовен Потребител
Така чистя сомовете,но за риба с люспи ще е голямо мазало после на мястото където се мие. Иначе сома става направо бял като чаршаф като го мина с водоструйката.
Като хвана някога сом ще направя клип да се види как се побелява.
 

st_beer

Редовен Потребител
Вчера по никое време към обяд решихме с моята половинка да отскочим някъде наблизко да си напечем пържолките на BBQ-то,че стават по вкусни. Между другото взех така на майтап две въдици да пусна за хищник на тапа с живо рибе за стръв. Когато човек не се готви и не очаква нищо съм забелязал,че слуката винаги го спохожда.
Изкарах една щука и 6 хубави едри костура. Понеже едната ми въдица нямаше повод за остри зъби имах и едно късане от щука.
Общо взето си прекарахме добре и имахме слука.
:cheers::cheers::cheers::cheers:
 
Нагоре