Първа PCP пушка

alexr

Новодошъл
Привет,

Поредната тема за избор на PCP, ще ме извините. По същество:

Искам точна PCP с която да мога да стрелям на 50-80-100(дали?)м и да правя добри групи. Бюджетът за пушка, помпа / бутилка е 1700-2000 макс. Да може да прави поне 30-40 изстрела без презареждане. Оптика ще мисля допълнително. Не искам турски, не искам да се впускам във филми с безкрайни доработки.

Не ме блазни пределна мощност. Аз съм ловец, имам карабина в .308, имам и в .22ВМР, обаче искам нещо дето мога да си пукам на двора, а не да се крия по кариерите и да ходя по стрелбища, че да се упражнявам. Имал съм няколко пружинни въздухарки, ама само първата - Славия 631, стреляше точно.

За оптиката - PCP предполагам няма гадния откат на пружинните, така че ще мога да си взема нормална оптика без да се разбива на всеки 10 изстрела.

Какви са бюджетите за помпа / бутилка че да имаш нещо нормално?

Калибър? 5.5 или 6,35 - предполагам тежкия проектил на по-големия ще е по малко зависим от вятър, но ще има доста по крива траектория, съответно доста повече нужда от корекции на дистанции?

Мерси

Последна промяна:
Привет,

Махни това със свраките, че Правилата на форума го забраняват. Иначе явно си добре ориентиран в стрелбата и балистиката. За нуждите, които си изброил, една хубава пушка в 5,5 ще ти върши идеална работа. Огледай раздела Купува-продава въздушно оръжие - има няколко Ер Армс-а и наколко Крикета в 5,5, че и повечето напълно окомплектовани. Всяка от тях би ти вършила чудесна работа и се вмества в бюджета ти.

Поздрави

Здравей колега, хубавите групи на далечни дистанции с ВО много зависят от стрелеца. Не казвам, че и РСР не от значение както и оптиката. Но в повечето случай си зависи от стрелеца.
Пък и човек помирисал барут, трудно свиква с вятъра. Така, че първо постреля с ВО пък тогава харчи толкова пари за нещо което може да се окаже, че не ти е по сърце.
Стрелбата с ВО е доста различна от тази ловно оръжие и незнам дали това ще ти помогне или ще ти навреди.
Пукането в двора с РСР е доста относително понятие. С РСР може да стреляш на 200 метра от населено място. Незнам къде ти е двора, но ако имаш недоброжелателни съседи ще имаш проблеми.
Бутилката е по-добър вариант от помпа, мисля аз, но възниква проблема с нейното пълнене.
С две думи ВО си иска свето "слугуване" и се различава с ловните навици.
Успех в търсенето.

Аз също гласувам с две ръце за Крикета на Станимир, напълно окомплектован с качествено оборудване...а и колегата пази като очите си. Иначе само пушката гола струва толкова в магазин. :yes::cheers:

Простете невежеството, Umarex Walther добър вариант ли е? Някак предпочитам ново.

При ВО нова пушка в повечето случаи е като нова китара. Нова , но ненастроена , а освен че се иска настройка за да свири добре , се искат и една кола познания , умения и бегане по майстори . Най-вероятно с нова , това няма да ти се размине. Амортизацията тук при правилна поддръжка е основно смяна на О-пръстени.
Прочети малко в коя да е тема за пушка във форума и ще предобиеш представа за какво говорим.

Ето едни настина хубави модели ПЦП-та.
Ако залиташ по приклад тип ловджийски ,това е твоята пушка http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Продавам-airarms-s510.7769/
Там цевта е ЛВ най доброто за момента на пазара,просто няма по-хубава цев.Пушката е англичанка и си е със заглушена цев/шрауд/ което може да не се ползва допълнителен модератор,но да замлъкне както трябва,може да се сложи/има си накрайник/ ауспух-СМ. Има си редуктор,няма да и търсиш плато,от къде почва и къде свършва,това е хубавото на пушки втора употреба,те са наместени.
................................................................................................................................................Вече ако искаш да стреляш от кола,и ти харесва пушки тип булпап,това е твоята пушка. http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Продавам-kalibrgun-cricket-plb-standart.8699/
Цевта е на CZ тя и пушката е чешко производство,много добра също цев. Булпапа си има редуктор,и интегриран СМ тиха и безпощадна!

Последна промяна:
Колега @alexr , ловец съм втори сезон. Имам гладка 20 кал. и 12 кал. и в магазина ме чака .308 да стана на две годинки таз година Юли.
Вече почти три години имам ПЦП AIR ARMS S510 в кал. 4,5. Имал съм над 20 ПЦП-та (турски, китайски, испански, английски) в калибри от 4,5 5,5 и 6,35. Замислям се за кал. 5,5 но ще е в .22LR. Имам мерак за още едно ПЦП но ще е спортна отново в 4,5. Пльокането в двора е забранено... ама ако все пак искаш да нарушиш закона ти препоръчвам кал.4,5. Повярвай има достатъчно мощност за каквото ти дойде на акъла. Изключително прецизна е и е удоволствие да стреляш на хартия с нея. Много лесно се заглушава... Може да се помпи с помпа. Моята стреля в плато над 50 изстрела...

Привет,

Поредната тема за избор на PCP, ще ме извините. По същество:

Искам точна PCP с която да мога да стрелям на 50-80-100(дали?)м и да правя добри групи. Бюджетът за пушка, помпа / бутилка е 1700-2000 макс. Да може да прави поне 30-40 изстрела без презареждане. Оптика ще мисля допълнително. Не искам турски, не искам да се впускам във филми с безкрайни доработки.

Не ме блазни пределна мощност. Аз съм ловец, имам карабина в .308, имам и в .22ВМР, обаче искам нещо дето мога да си пукам на двора, а не да се крия по кариерите и да ходя по стрелбища, че да се упражнявам. Имал съм няколко пружинни въздухарки, ама само първата - Славия 631, стреляше точно.

За оптиката - PCP предполагам няма гадния откат на пружинните, така че ще мога да си взема нормална оптика без да се разбива на всеки 10 изстрела.

Какви са бюджетите за помпа / бутилка че да имаш нещо нормално?

Калибър? 5.5 или 6,35 - предполагам тежкия проектил на по-големия ще е по малко зависим от вятър, но ще има доста по крива траектория, съответно доста повече нужда от корекции на дистанции?

Мерси
1.30лв ти е бележката за хищници на месец и няма да се криеш от никой.В двора на село не се стреля ха ха

Простете невежеството, Umarex Walther добър вариант ли е? Някак предпочитам ново.
Валтера стреля супер , за мен е с най-добрата фабрична цев . Но няма куикфил .
Най доброто съотношение цена-качество от наличните нови ПЦП пушки в Бг е Комета Линкс . Валтера е втори , или трети .
Утре чакам 3 Комети за колеги , двете са Линкс и една Орион .

Ние даваме по 2/3/4000лв. за пушки и такъми,ниска цена на чашките,модер пък бил задължителен, в населено място стрелбата е забранена.Що не му кажеш направо каква пушка му трябва.

Благодаря на всички. Цената на чашките е пренебрежима. За другото оръжие са ми по 70ст на .22 и 3,5-7лв за .308, така че.... 6-7 кутии (120-140 патрона) .308 са половин пцп :)

Колега нека не сравняваме .308 със ПЦП в 5,5.
Нека сравним ПЦП 5,5 с .22LR.
При бюджет от 2000лв. ще купиш ПЦП с бутилка/помпа в 5,5. Сачмите отделно...
Със същия бюджет за 900лв. имаш CZ 455, 100лв. за почерпка и за патрони ще ти останат таман 1000лв.
При нас има едни убави патронки на уинчестър в кутия са 333бр. за 40лв. За 1000лв. ще си купиш точно 8325 патрона!?
Ибах, ако пък са ни настреляш незнам.... Няма да влачиш бутилки и помпи, да ти опускат о-пръстени и незнам кво си!
Та за мен най хубата въздушна пушка в 5,5 е флоберката.

Затова неслучайно ти насочих вниманието към кал. 4,5.

Нямам нужда от LR при положение, че вече имам WMR. Познавам някои от най-добрите снайперисти на България, те тренират много с ПЦП, не с 22лр. Не исках съвет за огнестрелно и не искам да се разхождам с такова в сглобен вид извън населено място, защото това според ЗЛОД значи лов. В НК е описано какво се случва в подобни ситуации. Бележките за лов на хищник, поне в нашия край са тегави, и те ограничават в определн район и време.

Благодаря за съветите за ПЦП.

Не исках съвет за огнестрелно и не искам да се разхождам с такова в сглобен вид извън населено място, защото това според ЗЛОД значи лов.
Не дърпам дявола за опашката, но има вероятност пушките над 24J да бъдат включени в ловните оръжия.
Така че давам ти още един довод в полза на 4,5. :cheers:

Чл. 56. (1) (Изм. - ДВ, бр. 91 от 2008 г., бр. 6 от 2009 г.)Ловуването се извършва с гладкоцевно или нарезно огнестрелно ловно оръжие. Когато оръжието е полуавтоматично, то не може да бъде заредено с повече от един плюс два патрона в магазина. Ловните оръжия не могат да бъдат автоматични.
(2) Ловно огнестрелно оръжие е това оръжие, което конструктивно е пригодено за тази цел и отговаря на техническите изисквания за безопасност.

Разбира се, друг е въпросът ако убиеш дивеч с въздушно - тогава пак е нарушение / престъпление.

Иначе благодаря пак за съветите. :cheers:

Много се отплеснахте в друга посока за джаулите ама всяко нещо си има решение стига човек да мисли с няколко хода напред. Точно поради подобни слухове разкарах всички си пушки над 24 дж и си внесох от чехия точно определена пушка и модел 10 дж с документ за това издаден тук в България и не подлежи на уведомление.
Ако някога стане това с въздухарките да минат към ловните пушкала в ,което лично аз се съмнявам,нооооо все пак има едно НО си има вече решение измислено от братята руснаци.
Супер просто нещичко и никакъв проблем за стругар да го изработи. Супер решение ако му дойде времето и все още съм с пушка до тогава.

Back
Нагоре