Пцп висок клас- Western , Lcs , Huben

Ilievv

Новодошъл
Здравейте.Нуждая се от съвет.Търся ПЦП на остава на следните критерий:
- Външен регулатор ( достъпна работа с него)
-Сравнително висока мощност ,около 200 j или малко повече ( тоест 7.62мм или 9 мм)
- Полу автоматик е силно препоръчително
- Компактни размери с предимство.Дължина 80-100 см ,тегло 3.5-4кг.
- Добро качество на изработката и материалите. Без сериозни болести за предпочитане.
-Цената може да е 6-7 К, но не бих и отхвърлил по евтини модели които покриват до голяма степен изискванията ми.

Моделите ,които разгледах са Huben K1 , Western rotter , Lcs SK19. Не са много популярни в България . Huben е ограничен до 6.35. Подлежи ли на някакъв тунинг? Имате ли наблюдения над другите два модела? Ще се използват с бутилка за зареждане и среден клас прицел Пулсар Термион на дистанция 40-60м. Евентуално до 100 максимум. Благодаря предварително.
 

Ичи Геки

Редовен Потребител
Ако забравиш за полуавтомата вулкан 3 и фх импакт са твоите пушки и покриват другите изисквания. Вулкана се върти около 3000лв, импакта около 4000.
Аз лично съм с 2 ръце за fx impact. 30 или. 35кал. (вулкана просто не е моята пушка)
В youtube има прекалено много инфо за fx impact - разгледай
 

Ilievv

Новодошъл
-Разгледах АЕА Terminator , хареса ми згъваемия приклад. Някой имал ли такава: създават ли специфични проблеми (качествени ли са), може ле да се разчита на точност на 50м ( предмет с диаметър 2-3 см)?
-Относно Bulldog : някой знае ли от къде може да се поръча новия модел M357 ( проверих ,но изглежда като изчерпан от пазара). M357 или старият модел с регулатор ли са - останах с впечатлението ,че са без? Въртеше ми се в главата идеята за контрол над мощността в диапазон 80-200 ж чрез теглото на проектила и външен регулатор, с последваща нова прострелка на оптиката след това. Може би това е практически невъзможно и по добрият вариант 2 различни пушки.
 

Ilievv

Новодошъл
Ичи Гели, разгледах Impact и Vulcan. Доста точни, дори и на голяма дистанция.За Вулкат прочетох темите: вътрешен регулатор ,подлежи на лек тунинг,може да достигне 170-80ж. За него ясно.
-Като притежател на Импакт ,бихте ли ми разяснило: При 500мм цев реално достигат ли се ( чрез мазерване) 170-80ж ( тоест около 290м/с с 4гр слъг) при 7.62 или 220-30 ж при 9мм? Какви за задължителните китове и подобрения, които са необходими - кит за слъгове (може ши да се използват слъгове без него), чукче , друга цев или др? Предлаг се много елементи за ФХ и не мога да се ориентирам кое е наистина необходимото и върши работа.
 

Ичи Геки

Редовен Потребител
Impact 9mm се предлага само с 800мм цев, 7.62 даже нз дали има под 600.
Гледаш 700+мм цев само. Пушката може да стреля от 50 до 230+дж само с настройка на пружини и регулатори и прави под 2см групи на 50м от кутията. Като за начало не са ти нужни модификации на импакт м3 - от кутията стреля ПРЕВЪЗХОДНО! Отделно единствената пушка за която се продава всяка една резервна част - до последното болтче, има най-много инфо за нея в интернет - понеже е флагмена на ФХ и се сменят калибри като лего.
 

Ivan888

Редовен Потребител
Здравей, мислех да не пиша ама Александър ме провокира. ФХ Маверик, спокойно достига 200 джаула в .30. Като обаче може да стигнеш и 5 к за него. И да работиш с 700 или 800 мм лайнер. Дължината с 800 лайнер е метър. Пропоръчвам ти да вземеш едно vp в 7.62 и от там да надграждаш. Проекта иска доста работа, и доста поръчки на части.
 

Ичи Геки

Редовен Потребител
И само да отбележа че импакт м3 в 7.62 и 9мм има пълнител със заряд съответно 23 и 18 проектила!!! Нещо което другите пушки го нямат!!
За мен е адското предимство пълнителя ми да събира 2 пъти повече изстрели от конкуренцията, защото най дразнещото нещо е зареждането с въздух и зареждането на барабани, когато стреляш по активно.
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Ей заради това дразнещо зареждане на пълнитела,аз стрелям с плочка за единична стрелба. Но пък аз стрелям от маса или от капака на колата по неподвижни мишени.
 

Ivan888

Редовен Потребител
Проблема е, че повечето FX, искат доста допълнителна инвестиция и време, за поръчване на части, сглобяване и настройка. Хаха, сега видях че ще е с терма. Ако искаш пусни един тел на лс, да се чуем. Искам да ти подскажа нещо.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Аз също мислих да насоча колегата, към FX, или Vulcan. Но доколкото разбрах, има нужда от къса, лека пушка и повече мощност в калибър 9 мм. Регулаторът за този калибър не е задължителен. Дори понякога е по-добре без него. Въпросният Bulldog е много здрава и безпроблемна пушка.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
https://www.edgunleshiy.shop/collec...ducts/leshiy-2-9-mm?variant=43792022339810Ето това с 450 или 600мм цев е близо до изискванията ти.Но мисля,че е трудно за доставка и в този форум едва ли има някой с преки впечатления.Не съм убеден,че има външна настройка на редуктора,но производителят би се съобразил с желанията на потребителя,ако можеш да се свържеш с него.
 

mgrosco

Редовен Потребител
Аз питах приятел който изпраща части от Америка за американски коли в България дали е възможно да прати и няколко пушки Bulldog m357, че го следя от известно време този модел и ако всичко е наред ще може да се види модела в България до края на Март месец.
 

lynx

Редовен Потребител
Препоръчвам ви да внимавате какво изпращате от Щатите към БГ. Откакто станаха събитията с небостъргачите-близнаци нещата реСко се сгов*иха и цедката е неприятна. Братята хамериканци ги гони параноята, че всички хора са терористи и всяка стока е с двойна и тройна употреба. Дано всичко мине лесно и бързо, без разправии с органите, най-вече там. С тукашните власти човек по-лесно може да се оправи, но там нещата са различни. Успех!
 

Ilievv

Новодошъл
Благодаря за всички мнения! След консултация с членове на форума стигнах до извода че ФХ могат да удовлетворят различни условия към тях, но се налагат модификаций, допълнителни части и време. Затова реших да че е най-лесно и удобно с 2 пушки - една лека и компактна в ниските калибри за ежедневно ползване и една в 9 мм, която ще е с Термиона. Днес поръчах Huben K1 6.35. Ще търся в 9мм Bulldog M357- дано някой да го зареди я близко бъдеще.Надявам се да не съм ви досаждамл много. От Хибена ще кача следващата седмица скорости и поведение с различни проектили.
 
Нагоре