Пушките на AIR FORCE - Talon/TalonSS/Condor/Edge/Texan

angelmr

Редовен Потребител
Да, в това има логика. Току що сметнах приблизителни траектории при стрелба с баракуда. Според калкулатора при начална скорост 270м/сек втората нула ти е на 37 метра и от 7 до 41 метра имаш прав истрел в коридор от 2.5 сантиметра. На 50 метра имаш точно 4 сантиметра пропадане спрямо нулата. При разлики в скоростта от 250 до 300 м/сек това пропадане на 50 метра се движи между 3 и 5 сантиметра, докато на 40 отклонението е от 0.4 до 0.8 сантиметра, а в най-високата точка от траекторията отклонението е между 0.7 до 1.5 сантиметра над мерната линия. На 60 метра отклонението става вече между 7 и 13 сантиметра. На 70 става от 13 до 21 сантиметра. Като добавим и деривацията идваща от страничния вятър и собствената неточност на системата пушка/стрелец, нещата вече стават доста зле. В добавка имам информация от вячеслав че при чистене на цевта е много вероятно попадане на смазка в пружината и удърника, което също води до разлики в началната скорост на всеки истрел и допълва проблема с уплътненията който описваш.
Така че това е едно обяснение на проблема. Когато аз имах подобен проблем( идващ от попаднала смазка в удърника) с CZ-то поради ниската начална скорост и почти отсъстващия прав истрел наблюдавах сериозно разсейване дори на 40-50 метра. Групата ми беше станала 4-5 сантиметра.
 
A

Anonymous

Гост
Досега смазката там не ми е пречила на стрелбата. Не съм наблюдавал отриви. Дори от време на време си смазвам отежнителя със силиконова смазка.
 

angelmr

Редовен Потребител
Не знам как е при теб, но при мен беше сериозен проблем. За това точно за пружината и удърника при ПЦП-тата има специални сухи смазки. Тук май само графитен прах можем да ползваме. Иначе може и пречистен молибденов сулфид, чувал съм го и това като възможност.
 
A

Anonymous

Гост
Малката бутилка ще е свързана посредтвом маркуч към 4 литровката за по-голямо плато (ще бъдат скачени съдове) :D Само трябва да и направя продължение в което да се надява бутилката за да се прикладва лесно и ще има голямо пуцане на бренча :) А може и редукторче да и пръцна, но мисля че няма смисъл :) Като се замисля може направо да сложа редуцил вентил на голямата бутилка, които да сваля на 140 атмосфери ???

Нещо такова...

NewmaticsLLC_0681.jpg


П.П. Някой може ли да ми намери такъв маркуч с накрайниците и да го прати по еконт. И гола информация ще ми е полезна :)
 

niko

Потребител
В Пловдив ,бившия Металснаб ,има фирма, която прави всякакви макучи за високи налягания.Имат и бързи връзки.Ако мина оттам тези дни ще взема телефон.
 
A

Anonymous

Гост
В Стара Загора немерих маркучи, но за сега се отказвам от тази идея :) Малката бутилка ще се превърне в следредукторно пространство за оригиналната бутилка.
......
Още една голяма причина поради, която е нужна релсата под оптиката на тази серия пушки е, че без нея релсичката на пушката е много тънка е се огъва леко. Не ме разбирайте погрешно. Не се е изкревила, но има леко еластичен характер, който помага на болтчетата да се развиват и от там следва збогом точност. Ако хвана пушката за оптиката с ръка, когато е с обикновенните стойки после започва да цели малко в страни. Днес на дистанция 60 метра ми направи една хоризонтална черта в мишената. Всичко ми стана ясно когато започнах да стягам болтчетата отново :) С моноблока няма този проблем, но оптиката така идва много ниско за окото.

airforce-rail.jpg


П.П

Стигнах до тук и се чудя дали не е много грозна ??? И дали да не скъся малко следредукторната камера ??? Сега тя е 20cc

DSC05633b.jpg
 
A

Anonymous

Гост
Ми то за грозно или не ти си решаваш, щото пушката е твойта и е важно ти да си я харесваш.
Но с тази така наречена следредукторна камера не ти ли идва малко дългичко за прикладване :eek:
Според мен ти се налага да я държиш като РПГ, но може и да бъркам.
И в крайна сметка ако искаш моето мнение и на мен ми се струва, че ще стане по добре ако скъсиш тази следредукторна камера.

П.П. и щом е "следредукторна" да не си сложил редуктор на Кондора??? :eek:
 
A

Anonymous

Гост
Не ми е дълга :D Висок съм 192см.. забележи оптиката колко стърчи зад релсата. Тази бутилка е с редуктор на 450psi, но след като се снабдя с пружини ще го вдигна на 1800 или 2000psi Клапана който направих и на тази бутилка в момента работи в ниските налягания и с ФТТ дава 240м/с. Жалко че още нямам щуцер за зареждане, а през клапана мога да напомпам бутилката само до 45атс.

Въпреки всичко ще я скъся малко :)
 
A

Anonymous

Гост
Значи все пак реши да не го продаваш Кондора ;)
Станал е голям звяр и от коментарите на праеториан се разбира, че вече да стреляш с него е като детска игра ;) цели всеки път където поискаш :exclaim:
 
A

Anonymous

Гост
Re: Пушките на AIR FORCE - Talon/TalonSS/Condor/Edge - Пушките за Маниаци!

Screamer написа:
Значи все пак реши да не го продаваш Кондора ;)
Станал е голям звяр и от коментарите на праеториан се разбира, че вече да стреляш с него е като детска игра  ;) цели всеки път където поискаш :exclaim:

Напротив. Бях го продал, но два дена по-късно си го откупих обратно :)
Групите които прави пушката в момента са като на онези от по-високите ценови листи  :cool:
Без редуктор пушката имаше много малко плато, ама сега платото e 105 броя на 296м/с с баракуда .22,
коридор +/- 0,5 м/с. в наляганията от 206 атс. до 141 атс.  :bravo:
Ако искаш по-голямо плато, може да се стреля с по-леки чашки и на по-ниска степен ;)

index.php


Възможно е да има малки грешки в разликите на наляганията, а от там и в разхода на въздх за един изстрел, но по-точни манометри с тези размери не успях да намеря. Дори да има разлики, предполагам ще са малки, така че резултатът напълно ме удовлетворява за момента.
Благодаря на всички, които ми помогнахте с ценната информация за намирането на програмите за изчисления и за полезните ви съвети  :cheers: Обещавам на всички  много  :rambo: с моята карагия, когато се видим, стига да ви се стреля с нея.
 

cdman

Администратор
а съжаление обаче това все още е прототип и не е пуснат в продажба - хубавата новина е че обещават това да е Retro-Kit - тоест да можеш да си го купиш и сам да добавиш на пушката. Ако излезе ще съм от първите купили си такова за Талона :)

http://www.gunpower.org.uk/faq.html
--------------------------------------

Q Are you going to make a multi-shot?

A Yes, we expect it to be available in 2009, and it will be retro-fittable!!!!

I have seen the prototype and it looks good. We have been promising this for

years but now it looks as though it really is coming out !!!
 
A

Anonymous

Гост

Attachments

  • BountyHunter_Condor_zm1.jpg
    BountyHunter_Condor_zm1.jpg
    23.4 KB · Прегледи: 202
  • BountyHunter_Condor_zm2.jpg
    BountyHunter_Condor_zm2.jpg
    24 KB · Прегледи: 197
  • Condor_BountyHunter.jpg
    Condor_BountyHunter.jpg
    19.8 KB · Прегледи: 183
A

Anonymous

Гост
Някой беше казал, че Талон/Кондор били грозни. Май не е точно така ;)
DSCN0673.JPG

Това е творение на Аксиом ЛеМак и дизайна напомня много на любимата ми Walther WA 2000
WaltherWA2000.jpg
 
A

Anonymous

Гост
Какво стана със този Аксиом ЛеМак в американския форум писах с 1 пич дето го познава добре и му е направил къстъм приклад, последна информация че строи нова къща и няма време за пушки. Да не би пак да е избухвал? А между последните 2 пушки освен цвета на дървото други прилики не виждам :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Парабелум,наистина изпълнението, което си "посочил" е много добро, моя го поръчах и предплатих с надеждата, че на 19.11.09 ще го пуснат в продажба (Bounty Hunter-a), сега гледа са проминили датата на 26.11.09 в Пирамида, което ме навежда на мисълта, че може като дойде и 26-ти отново да я променят, жалко, надявах се преди коледа да съм я освободил и да е в нас :sorry: (дано не съм лош пророк де). Много се двоумих между Еваникс, Суматра и Кондора, исках далекобойност на "всяка" цена ("Air Ranger"-a го оставям на по-късен етап :D)...като и да е вече остава да чакам...при всички положения като дойде и ако не ме разочарова по някакъв начин мисля да я "облагородявам" с дръвце ;) За момента копирам всички снимки от тоя род, за да ми се избистри идеята аз как искам да изглежда...а че си е "грозничък" в първичният му вид не може да се отрече ;)

п.с: на мене много ми хареса този тунинг с бутилката от FX-а...
 

Attachments

  • blackwood1.jpg
    blackwood1.jpg
    260 KB · Прегледи: 298
A

Anonymous

Гост
на мен пък много ми харесва точно в първичния си вид. Отначало ми изглеждаше странно като модел, после ми се стори изключително удобно за пушка с която да се облегнеш на колата или да легнеш на земята и да се прицелиш. За стрелба прав от ръка не ми е удобна, но иначе е 6. А като е удобна и точна- какво друго му трябва на един стрелец? :)
 
A

Anonymous

Гост
1. Колеги, понеже оригиналната двунога на Кондора, ми се стори доста скъпа (66$ обаче оскъпява транспорта на цялата пушка с още 35 $ което прави 101$ за една двунога), не я поръчах заедно с пушката. Сега издирвам максимално подобна на оригиналната, тази на Лийпърс : http://shop.gunman.biz/product_info.php ... o120s4mus5, ми се видя удачна (пикатини захват) , но не мога да я намеря налична (тази в МСА е с други накрайници на крачетата). Имате ли идея от къде да я намеря или случайно да сте я виждали в някой оръжеен във вашият град.

2. Вторият ми въпрос е за заглушител, пушката има резба (Pyramyd Air will thread the muzzle (1/2x28 threads) to accommodate the flash suppressor. The threaded muzzle will also accept a silencer), но не ми се иска да слагам такъв на Вайраух защото ще удължи според мене много пушкалото. Иска ми се нещо като на този от снимката, да изглежда като естествено продължение и да покрива цялата цев. Такива продават ли се фабрични или са само домашно производство ?

3. Ако някой случайно пък има някой от двата аксесоара и иска да ги продаде може да предложи направо цена на лични, че иначе отиваме към друга тема :)

Моля за съдействие и предложения. :)
снимката е от чужд форум...и Прасчо просто е полегнал щото много се е уморил..да не си помислите веднага за пещи..лимони и тн ;)
 

Attachments

  • Заглушител и двунога.jpg
    Заглушител и двунога.jpg
    219.8 KB · Прегледи: 351
Нагоре