Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

Monte_Cristo

Новодошъл
Аматьора Бс написа:
Колеги едната ми пушка е същата като на Дидарай.Въпросът е маншет от Б3-1 ставали на Б3-3 а същотака и от къде да поръчам уплътнението което е на цилиндъра и уплътнява към цевта.Просто в нета намирам само за Б3-1.Сега е разглобена за поставяне на болт-утежнител по идея на Дидарай.Искам да сменя маншета защото има липсващо парченце което обаче е като изрязано заводско.Някви идеи.

Аз скоро си купих кожено уплътнение! Голямо търсене беше по магазините във Варна!!! На моята пушка цевта завършва конусовидно към цилиндъра. И при теб ли е така ?
 

terzosub

Потребител
Моля ако някой колега има снимки на подредбата на спусък на в 3-1 да помага че днес ми дадоха две такива пушки с исипани спусаци и искам от двете да спретна една но се затруднявам със спусъка. :wall:
 

terzosub

Потребител
Някой знае ли от къде мога да намеря и да закупя стоманеното телче което държи двата елемента на спусъка на В 3-3.При мен и в двата спусъка са счупени.Моля помагайте.
 

lynx

Редовен Потребител
Вземи парче стоманизирана тел и си го направи сам, не изглежда сложно за изработка.
Едва ли телчето се продава като резервна част.
1307002429_wkdc3350_118008444.jpg
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ама това не трябва ли да е пружинка и да се вземе пружинна тел, а не каквато и да е ;)
 

lynx

Редовен Потребител
soundmax написа:
;) ;) ;) Казва се пружинна тел ;)

Е, добре де, всички разбрахме че у вас на табелката пише " инж. ...... " , ама то си е срамно и е диагноза

CDman: Аааа без такива лични откровения ;)
 

batsaly

Потребител
ми пружина си е от където и да го гледаме , тел не е .От моя скромен опит с две такива пушки с проблем в тази област едната със счупена ,другата бе с по дълга частта свързваща двата елемента ..За първата ползвах по тънка пружина но жилава и се получи мек спусък и досега година и половина не е правила проблем ;)
 
A

Anonymous

Гост
E .. много добре се е получило! Обожавам сръчните хора !
 

buff

Потребител
Колеги имам един въпрос. На B3-3 маншет от коя друга пушка ще стане? Оригиналният е 25.6мм
 

Dimitrov

Новодошъл
Видях наколко човека с qb57 с газова пружина в форума и ми стана интересно тъй като и аз имах едно време. Какви групи постига тва чудо (с оригинална цев примерно)? (че може да ми се наложи да продам нориката и да потърся нещо евтино :'( )
 

chopara

Потребител
Един приятел има QB57, няма ГП но е доста точно оръжието, от към сила лъщо не е зле, има си и палец който да ти спаси пръста ако спусъка изтърве докато слагаш чашката, един по-добър приклад и пушчицата ще е страхотна. Има един недостатък за мен, при стрелба през спусъка се придават доста силни вибрации на показалеца ти, което е некомфортно при дълга стрелба, но с някакво полиране може и да се отстрани. Като цяло е доста добра пушка за парите си, много по-добра от b-3.
 

Dimitrov

Новодошъл
Харесва ми това че е много компактна-мога да я сложа в раницата и да я разкарвам с мен без да бие на очи. Но колега какво имаш предвид под "доста точна" дай метри и групи.Защото се наложи да си продам нориката заради едни курсове и май отново ще се търси QB (колкото да не съм без пушка).....
 

chopara

Потребител
Мишени не сме правили, позлвахме я за пуцане по консервени кутии, пласмасови шишета и други непотребни неща. На 20-тина метра нямаше пропуск с кутиите( за разлика от едбо Б-3) стреляхме с оптиката в комплекта. Тя както и мерниците се захващат за цевта така че като я разглобяваш после не трябва да настройваш пак. Нямахме хроно но по проникването в дъски съдя че е по-сила от б-3. Друго не мога да ти кажа, човека вече не я притежава, най-добре да я тестваш сам.
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Кажете ми дали си заслужава това пушле QB 57?понеже съм му се мераклясъл. :cheers:
 

angelmr

Редовен Потребител
Зависи за какво. Имах такова, като изработа е на нивото на Б3 от по-качествените образци. Като дулна енергия също. Като сложност на изработката мисля че само състезателните пушки са по-сложни така че възможността за повреда е значима. Има едно две добри нововъведения о като цяло е нито риба нито рак. Не е силна пушка, която да се използва за стрелба на по-големи дистанции (до 50 метра не работи добре, максимум до 30 е приемлива). Не е и прецизна пушка, която да се използва за прецизна стрелба на малки дистанции.
 

dinkata

Редовен Потребител
Точно от стреляното с твоето казвам, че не струва ! НЕ си купувайте такава пушка !
 

ROLAND

Потребител
Твърдо не си заслужава.
Имам две такива закупени:
едната през 2007
Другата през 2009.
Качеството и замисъла на изработка е по-добър от на "В"-тата.
Материалите обаче са нискокачествени.
Носи на тунинг-газови пружини, полиране и т.н.
Но и тунинга е допълнителна инвестиция.
Лично за мен по скоро е добър въздушен пистолет.(групи до 2 см на 15 метра без старание.) в оригиналния вид.
И тука всичко е до партида (и двете бяха делукс в куфарче)
 
Нагоре