Приклади - изработка и поддръжка

A

Anonymous

Гост
Наистина много добре изглежда. Само защо тоя пич на втората снимка е с лакирани нокти? ;)

За дължината, 125 оригинално си е такава гега - моята не се събираше напреки в багажника на пасата, мислех да й направя булпап приклад, като на 155-тицата, която купих от Павле, но ме домързя и си реших проблема кардинално, като я подарих на баджанака. :)

Все пак, бих се радвал някога да видя 125-тица с булпап приклад. :)
 

Loki

Потребител
Спортни чирени (но не таргет!) за Кросмана на колега :) Орех и мат лак.

DSC07911.jpg

DSC07916.jpg

DSC07926.jpg

DSC07924.jpg

DSC07939.jpg


Още малко снимчици:
http://s683.photobucket.com/albums/vv199/fudarc/crossman%201/#!cpZZ1QQtppZZ16
 

ininia

Потребител
ФТКС
Свалям Шапка на майстора! :clap:
Заради чирените си пожелах пистолета! :bravo: :cheers:
 

SHADOW

Потребител
А аз модела искам, но варианта да е рукохватка а не чирени ;) БРАВО!
 
A

Anonymous

Гост
Хубави чирени, но нищо ново под слънцето. Такива сме виждали хиляди. Време е колега, да направиш нещо иновативно, нешо с което наистина да ни шашнеш. Както направи един от колегите тук във форума. Разполагаш наистина с хубави материали, добре обработваш повърхностите, но гледайки снимките се сещам за един сайт (пистолс грипс). Той изобилства с хиляди разновидности на чирени и затваряйки сайта в наблюдателя не се запечатват почти никакви впечатления. Способен си и направи така че публикувайки снимки на твоите неща да ни шашнеш. :cheers:
 

sainnerman

Потребител
banevb написа:
Хубави чирени, но нищо ново под слънцето. Такива сме виждали хиляди. Време е колега, да направиш нещо иновативно, нешо с което наистина да ни шашнеш. Както направи един от колегите тук във форума. Разполагаш наистина с хубави материали, добре обработваш повърхностите, но гледайки снимките се сещам за един сайт (пистолс грипс). Той изобилства с хиляди разновидности на чирени и затваряйки сайта в наблюдателя не се запечатват почти никакви впечатления. Способен си и направи така че публикувайки снимки на твоите неща да ни шашнеш. :cheers:
Ти какво очакваш бе -МЕН :nonono: това да не ти е конкурс по дърворезба !?! , незнам за какви колеги говориш...кви 5 лева, това което съм вишждал тука от форума като майсторство не се доближава и до 10% от работата на този човек , да не говорим и че нещатат се правят за въздухарки където нещата не са като за бойно , а за бойно нещата са други познамвам човек с Ivory grips по-поръчка за S&W с доставка 750$ едно е черен за въздушна плякялка друга за бойно ,така че невиждам кво се палиш
 
A

Anonymous

Гост
sainnerman, не само че има човек, който е много напред с материала ами днес посетих ателието му. Бедна ти е фантазията за какво става на въпрос (визирам колегата от темата, който перфектно съчетава дуралуминий и неръждаема стомана). Същият беше публикувал приклад за Хаенел 311, който за моя изненада още не беше заръшен. Така че снимките, които са тук в темата са на незавършен приклад. Прикладът в момента е напълно приключен и нямаш на представа за какво иде реч. Помолих го да пусне снимки, но той отклони молбата ми с предтекст, че вече веднъж са публикувани. В момента той работи върху приклад на Хънтър 1250, който е изключително футуристичен и няма нищо общо с това което съм виждал по форумите до сега. Прикладът, който колегата е проектирал е от много стар и изключително красив орех, съчетан с дуралуминий и махагон и се състои от четири части (сгъваем). Ако колегата реши ще публикува снимки, тъй като на мен лично не ми разреши да ги снимам. :(
 

sainnerman

Потребител
май ти говоря на различен език и не ме разбираш :eek:fftopic2: пак ще се повторя за въздухарки невиждам смисъл от футуристични дизайни махагони и т.н но вкусове всякакви има .... виж на някоя хубва карабина да опънеш такъв приклад го разбирам ,но на пушка която е 200-300 та дори и 500 лв и плюе на има няма 30 метра ми е малко странно
 

andro

Потребител
Стига сте се яли.Хубавите неща струват хубави пари.Локи и Цилиндъра са истински професионалисти и естети и нямат нужда от адвокати ,какво могат виждаме всички.Лично аз нямам претенции да вляза и в тия 10% .Важното е че мога поне за себе си да си направя нещо което ми е удобно и по своемо уникално.Всеки приклад щом е правен с желание и любов може да бъде показан тук без притеснение не сме форум за висша мода.
 

cilindura

Редовен Потребител
Колеги, виждам, че тук се оформя спор относно вкусовете и предпочитанията на различните потребители. Аз съм човекът, който прави прикладите характерни със съчетанието на различни видове материали (и то доста скъпи). Освен че съм направил приклад на Хаенел 311, то тунингът по пушката, който извършвам включва също така подмяна на цялата "карантия" (изработка на нов спусък, изработка на нова спускова скоба, нов тип окачване на маншета, който вече е плимерен, подмяна на пластмасовите детайли с дуралови. Така че всяка пушка която е струвала 200 лева, вече е произведение на изкуството. Това са пушки за колекционери и не виждам с какво огнестрелното оръжие е нещо повече от пневматичното като визия та да не използвам свръхкачествени материали. Все пак всичко е въпрос на вкус. Правил съми приклад на пушка, която струва 150 лева от изключително труден за производство ламинат. Казвам за производство тъй като си го произвеждам сам. Прикладът на тази пушка е три пъти по - скъп от самата нея. Аз гледам на пневматичното оръжие с респект. То заслужава много по - голямо внимание отколкото масата от потребителите му отделят. Целта ми все пак е от купчината железария, а по някога и цепениците с които разполагам да направя изкуство. :)
 

HellBoY

Потребител
Васяко нещо в което се вижда , че някой е вложил замисъл и старание за да се получи нещо красиво буди уважение ... ако ще да е и копче :cheers: За съжаление живеем в консуматорски свят и на такива неща все по-малко се обръща внимание , но се радвам че все още има такива хора и то българи :bravo:
 

Loki

Потребител
Абсолютно съм съгласен с колегата Цилиндъра! Не съм съгласен обаче да ме определяте като майстор и професионалист! Някакси ми е.. неловко.. Твърде малко неща съм направил и има още доста да показвам и доказвам (дай Боже да има работа..), докато бъда назован за някъв майстор, а професионалист в прекия смисъл на думата може би няма да бъда... Да, може да се каже ,че нещата ми са добри.
Въпреки че имах доста неочаквани финансови и здравословни проблеми, дори останах и без пушка, ентусиазма и мерака ми не се изпариха. И един ден ще направя Моята пушка!
Та в този смисъл всеки сам си преценява доколко въздухарката му заслужава тунинг и хубав приклад. Но в никакъв случай определението „въздушно” не значи, че оръжието не заслужава хубава оптика или орехов приклад. Или пък да се слага много по-ниско ценовата летва на екстрите защото не е огнестрелно, просто пневматиката търпи повече компромиси.. Е, наистина престараването е нелепо, като казва sainnerman, но добрия вкус (и майсторлък) е именно в мярката и добрата преценка! Освен това от дърво до дърво и от приклад до приклад има голяма разлика.. За нискобюджетните пружинки съм съгласен, въпреки че и за тях си има мераклии. Обаче 70- 80% от класните пушки и особено ПЦП-та са на цените на огнестрелните от средния клас, дори и по-скъпи. Нета е пълен с примери, вижда се какво правят хората по света...

Относно призива на колегата banevb (приемам го като положителен, но малко като определяне на наклона на една работа ;)), ще кажа, че иновативният и футуристичен дизайн са първоначалната ми и основна идея. Още повече, че както по-рано писах, въздушното оръжие е по- непретенциозно и търпи експериментален и нетрадиционен дизайн. Огнестрелното е профилирано по предназначение и там отклонението от класиката не се приема мн добре, дори и при поръчковите изпълнения..
Главата ми е пълна с идеи, но за да излязат трябва някой да си го поръча- всичко е време и средства.. Единствено засега ще се видят „на хартия” в портфолиото което подготвям, живот и здраве юни месец.. (или ако скоро се сдобия с нова пушка) Рано или късно ще бъдеш "шашнат", особено ако си го поръчаш ти... вкусове различни, правя това което хората искат.. на никой не му се рискува, но време има..... ;) :cheers:
 

ангел иванов

Потребител
Любо,ако професионалист е определение което зависи от времевите рамки на стажа на субекта,за себе си може и да си прав,не споря,но и не те подкрепям,
обаче за майсторлька...извинявай,ама не съм виждал много много по-майсторски направени изделия от твоите.Не зная как точно да се изразя,беден ми е речника,не го крия,
но ти умееш да съчетаваш красивото със функционалното,и в крайна сметка се получава нещо много хубаво,браво пич!!! :bravo:
Работи си както ти идва отвътре,това е вдъхновение!!!
А всеки да казва каквото си ще...
 

klmn

Потребител
пак ще се повторя за въздухарки невиждам смисъл от футуристични дизайни махагони и т.н но вкусове всякакви има .... виж на някоя хубва карабина да опънеш такъв приклад го разбирам
Защо да няма смисъл,хората стрелят с въздушно за спорта и удоволствие (става и за лов по-мощното),а точно при бойните няма смисъл от дървен приклад - джелезо и пластмаса,направени са да трепят,да си виждал дърво по оръжията на спец-части и т.н.?
Махагона не знам дали е добро решение за приклад,много тежи мамка му,имам махагонова електрическа китара (Гибсън) и е 4,5 кг,но е красота..
 

andro

Потребител
Добре е че погледнахме на въпроса не само от тех страна.Локи ,не ти правя комплименти ,дори само тия чирени като изработка и финиш са доказателство за умения и знания които освен професионализъм не знам как да нарека.Само хората които са се опитвали да направят нещо по така знаят колко време е необходимо за да се получи нещо стойностно ,и че на практика трудно може да се вземе истинската му цена.Истински се кефя на работите които показват колегите и по важното, стимулират ме да продължавам .
 

vanko

Редовен Потребител
Преди време исках да направя къстъм приклад на една от пушките си като обиколих всичките добри майстори в града ни дърводелци.Трябва да кажа че въпреки добрата цена която предложих,никой не се нае да направи нещо въпреки различните снимки и модели които копнах от различните сайтове.По добре да направя една луксозна врата с касата (казва) от колкото да се занимавам с заврантулки.Ходил съм и при такива които се занимават с дърворезба и правят големи красоти,но и те не се наемат.Така че хенд-мейд приклад според мен е доста трудно изпълнение та дори и да си добър дърводелец.
 
Нагоре