Приклади - изработка и поддръжка

andro

Потребител
Няколко идеи от руския форум за притежателите на Кросман...
 

Attachments

  • 1080631.jpg
    1080631.jpg
    102 KB · Прегледи: 160
  • 946174.jpg
    946174.jpg
    27.4 KB · Прегледи: 191

sainnerman

Потребител
Точно такова нещо ми трябва за Кросмана 2240, някой с нужните умения ако има желание да направи един да пише едно ЛС
 

st_beer

Редовен Потребител
st_beer написа:
Колеги днес си набичих дръвчето което изчаквах цели 6 години да съхне за да си направя така мечтания от мен приклад булпап.Мисля да го дам в ръцете на майстор тъй като никога не съм се занимавал с такова нещо. Ето как изглежда заготовката и на какъв модел съм се спрял. Очертанието просто да насочи майстора към мястото което съм си харесал:


Ако някой има по добри идеи или модел да казва може и да променя модела. Държа обаче да е булпап.

Преди време бях пуснал този пост с тази талпичка с идея да направя хасана булпап. Тогава талпичката породи съмнения в колеги че е нещо угнила, настръхнало дърво и и т.н. Така и не можах да стигна до завършване на проекта понеже продадох пушката. Заедно с пушката подарих талпичката на колегата който също е почитател на булпап. Понеже е на работа целя ден и проекта върви бавно но все пак има някакъв резултат. Когато стане напълно ще пусна пост как е направено всичко поръчал съм му да снима всичко. Ето какво е състоянието на талпичката и не го е изненадала с нищо. Мисля че става един красив приклад (според моите разбирания):



На първата снимка железарията е само наложена на канала да се види как ляга и как е станал.
Когато стане всичко ще пусна пост в завършен вид на всичко.
 

big_dragon

Редовен Потребител
Предполагам мисли и за монтажа на оптиката, така не става, необходимо е да се премести оптиката напред.
За другото :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:


viewpic.php
 

st_beer

Редовен Потребител
@big_dragon
Точно поради тази причина написах долу под снимките пояснение:
На първата снимка железарията е само наложена на канала да се види как ляга и как е станал.

Иначе ще бъде направена осмица и сложена релса за да се изнесе оптиката напред. Трудно ще се цели иначе както е на снимката ;) ;)
:cheers: :cheers: :cheers:
 

boceto84

Потребител
Еии страшен не издържа.Уж беше таен проект.
Всичко върви по план само дето още не мога да намеря мат'рял за 8-та.Много трудно се оказа начинанието,обиколил съм всички вторични суровини и няма.Ама ще излезе нещо,няма начин.Замислям се дали няма да стане от текстолит или гитинакс,щото имам подходящ :cheers: :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
boceto84 написа:
Еии страшен не издържа.Уж беше таен проект.
Всичко върви по план само дето още не мога да намеря мат'рял за 8-та.Много трудно се оказа начинанието,обиколил съм всички вторични суровини и няма.Ама ще излезе нещо,няма начин.Замислям се дали няма да стане от текстолит или гитинакс,щото имам подходящ :cheers: :cheers:

Не можах Боце извинявай. Проекта не е таен ами щяхме да го пуснем цялостен пост след завършването ;) ;). Само да си посмял да го направиш от текстолит. Ще не го издялаш от остатъка от приклада де изряза ;) ;) ;) ;). Търси материал пусни ако трябва тема в купува продава какво търсиш даже така мисля че ще успееш да намериш най бързо. Вземи и утре ела малко да постреляме че ти забравих физиономията вече .
 

HellBoY

Потребител
@boceto84 , фирма "Ангел Стоилов96 " ... пишеш им един е-мейл с вида и размерите на заготовките които ти трябват и ти отговарят веднага с цени. И хич не е скъпо 12-13лв. ми взеха за заготовката за изнасящата релза , за осмицата и фи-то за "компенсатора". При днешните цени на горивата ще излезе по-скъпо обикалянето по вторични суровини ;)
Имат голям склад в Пловдив , мисля че имаше координати в темата за "стругари , фрезисти , матеряли".Ето http://forum.airguns.bg/index.php?topic ... sp;:cheers:
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте колеги. Искам да похваля младежа, който се е захванал с прикладчето. Младеж, вървиш в правилна посока. Не залитай по текстолити, пластмаси, гитенакси и темподобни, неподходящи за нашето хоби материали. Решил си да използваш алуминий и това е правилният ти избор. Следвай целта си. Пловдивската фирма продава дуралуминий Д16Т, който се използва в самолетостроенето. Същият е с перфектни качества. Малко трудно се обработва, но пък за сметка на това перфектно се комбинира с абсолютно всички видове дървесина. Малко ме притесняват тъмните ивици във фладера на дървесината. Дано не е натръпнала. Но дори и така да е след подходящата обработка със съответния тонер (байц) могат да бъдат избегнати всички признаци определящи некачествената дървесина. Прави приклада бавно и не бързай. Аз лично бих направил осморката като един завършек на ложата, като едно нейно естествено продължение. Продължавай в същия дух! :cheers:
 

boceto84

Потребител
Благодаря за похвалите :yes:Просто си мислех дали няма да стане от текстолит и затова писах.Аз и затова толова време търся,щото се досетих че няма да стане.
Колкото до фирмата,ще им пиша обезателно,дано само могат да пращат с куриер и да дават в по-малки количества.Благодаря за съветите :cheers:
 

cilindura

Редовен Потребител
Колега, фирмата работи с куриерски фирми и изпращат дори и минимални количества алуминий. Моят съвет е да използваш шина със съответната дебелина или Фи. Фирмата ще ти отреже заготовката почти до желания от теб размер. Другият ми съвет е ако възнамеряваш и за напред да се занимаваш с това хоби, да се снабдиш с малко повече дуралуминий - 1 - 2 килаграма. Тъй като филийката алуминий която ти е необходима няма да тежи повече от 100 - 200 грама, то на практика не си струва да занимаваш хората с толкова малко количество, за това си поръчай повечко зада имаш и за напред. Както ти казаха колегите алуминият не е скъп. Цената му е повече от нормална.
Поздрави! :cheers:
 

boceto84

Потребител
Ще пратя запитване към фирмата,но в понеделник,че не е много удобно да ги занимавам през уикенда.Искам да попитам как да спра "настръхването" на дървото.Шлайфам с 380,но след като го мина с леко навлажнена ръка пак е същото.Така вече 3-4 пъти,имам чуството че няма да стане
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
boceto84 написа:
....Шлайфам с 380,но след като го мина с леко навлажнена ръка пак е същото.Така вече 3-4 пъти,имам чуството че няма да стане
3-4 пути е малко.
Продължавай.
В зависимост от дървото операциите по настръхването може да стигнат повече от 10тина.
Да не мокриш на чешмата?
С влажна гъба или с мокри ръце опитай. Ако мокриш много , може да не спре да настръхва.
 

boceto84

Потребител
Дръвцето е орех,много добре изсъхнал.Не мокря много,мокря само с леко навлажнена ръка,колкото да се обере прахта която остава от шкуренето.Явно търкане му е майката.
П.П.Като се сетя че се плашех от разкрояването и грубата работа,пък то кво излезе.
Благодаря за съветите :yes:
 

Loki

Потребител
@ boceto84 Намалявай едрината на шкурката след всяко мокрене, иначе се получава от пусто в празно..
по-дребна от № 600 не използвай- дървото почва да се полира и не попива добре финиша! Повече от 4-5 пъти е безмислено да се мокри, но както дойде дръвцето...
Ето на тази и следващата страница съм писал подробно за подготовката и байцването:
http://forum.airguns.bg/index.php?topic=52.195
 
A

Anonymous

Гост
Koлеги днес набичих 4-ри талпички от орех 8 см. дебелина 35 см ширина и 70 см. дълги сложих ги на тавана на къщата да съхнат но
незнам с какво да намажа краищата им.
Дайте съвет как да ги изсуша правилно, благодаря ви предварително !!!
 

Loki

Потребител
Краищата намажи с няколко дебели слоя блажна боя, а може и да разтопиш парафинена свещ и да намажеш.. Талпичките просто нареди една върху друга, като м/у тях сложи 3-4см дебели летвички на разстояние 50см една от друга.. под най-долната - също. Непременно да са на сухо и да влиза свеж въздух отнякъде.. :)
Много къси 70 см.. :-\..

(На теб ще ти се обадя др месец.. :quiet: ;))
 
Нагоре