Аз също мисля, че с този бюджет може да се комплектова не лошо ПЦП. И не е задължително да ходи непременно на състезание с него. Но ще си цели орех например на 50 метра и ще има едни 40-50 джаула без много зор - нещо непостижимо за пружинка. Както всички сме се убедили при пружинките мощност и точност не вървят ръка за ръка. Освен това при ПЦП-то може да мине и с по-ефтина оптика и с много по-малко главоболия с нея. И е някак по универсално. И така, ако ще е ПЦП ще трябва бутилка или компресорче. За мен бутилката е за предпочитане, ако има къде да се пълни. В такъв случай- Пеко-500-600 лв. Остават 900-1000 лв за пушка и оптика. За тия пари оптика от алито- 120-150 лв. Останаха 750-800 лв. За тях Кралче или нещо втора употреба. С Крал Пънчер, дори и късата клечка да изтеглиш, можеш да го тунинговаш, и цев да смениш след време, пак е добро за парите си. И ако след време решиш, че това не е твоето хоби, ще го продадеш поне с минимална загуба. А вече дали ще е дълга гега или булпап е въпрос на вкус. Та това е от мен, аз така мисля.