Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Вчера гледах един шведски тунинг майстор, че ползва нещо като полиамид за бойния клапан което се нарича Peek гледам че в алито се продава на пръти най дебелите около 50лв а според тази пирамида това Peek е малко по-кораво от polyamyd. Аз нямам струг и стругасрски умения но е интересна тема.РА и РА6 са тези, които съм ползвал и съм доволен от тях.
I purchased 100 euro worth of o-rings, then lost, stolen in Sofia airport 2 weeks ago....if you are very desperate, you can find it hereO-Ring NBR 90 Shore A | Technirub
NBR (Nitril) O-Ringe und O-Ring-Rundschnüre sind die gängigsten Abdichtungen wegen ihrer guten mechanischen Eigenschaften.www.technirub.de
Не, Натсан RTI.само.
- With those $100 orders for O-rings, you sound like an advanced FX owner.
О-пръстени известни като статични уплътнители могат да бъдат изработени от NBR, FKM (Viton), Силикон, EPDM, CR-Neoprene, PTFE и др. Обикновено о-пръстените трябва да са маслоустойчиви и да са подходящи за високо налягане, но в някой случай има и допълнителни изисквания като FDA одобрение или приложение с висока температура. Предлагат се с различна твърдост по Shore от 30 до 90, като стандартно се ползва 70-90.
Търсените гумени о-пръстени са изработени от нитрилен каучик- NBR.
За правилният подбор на о-пръстените е важно да се вземат размерите на каналът, в който ще се монтират. За по-дълъг експлоатационен живот се препоръчва да се използва о-пръстени с максимално голяма дебелина на сечението. Твърдостта на тези статични уплътнения определя и тяхната издръжливост и приложение- по-меките о-пръстени (твърдост по Шор под 50) прилягат по-добре в канала, дори той да е с неравности и груба повърхност. А по-твърдите уплътнители (твърдост по Шор 90) са подходящи за високо налягане и те имат по-висока устойчивост на износване. Различните материали- NBR, EPDM, FKM/ FPM/ Viton, CR/Neoprene, PTFE или силиконови о-пръстени, предлагат различна химическа и топлинна устойчивост, затова е важно да се подбере точният материал