Палатки и къмпинг

A

Anonymous

Гост
Това наистина е полезно за рибари, ловци и не само. Със сигурност ще свърши добра работа при зимни стрелби, дори само да го стиснеш за малко в ръце да ти се стоплят пръстите за да усещаш по-добре спусъка. Има едни гелообразни отоплители, дето се активират с пречупване на една пластина в тях, сигурно се сещаш. Но този като изгасне само трябва да го заредиш и запалиш наново. А онези се "зареждат" във вряща вода...

Но има малко подвеждане в описанието. "Благодарение на процеса "платинена катализа" се отделя единствено и само горещ въздух" - няма как да е вярно. При горенето се отделят вода и въглероден двуокис. Водата се забелязва на клипа - като демонстрира горенето върху капака на печката - онова замъгляване е от водните пари. Не че не бих понесъл малко влага в замяна на топлината... но след дълго ползване може да се натрупа много влага и да създаде дискомфорт, особено ако горивото свърши и тялото започне да изстива. И все пак, топлината е по-важна.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Един колега пък от LIDL си купил едни торбички които са пак за затопляне. Има някакво желе в тях и една огъната пластинка. КОгато я щракнеш започва процес при който желето вътре се втвърдява и отделя топлина. "Зареждането" става в гореща вода и тогава желето става пак желе. Може да се използва над 1000 цикъла и струва около 10-на лева. Не зная дали някъде в Лидл са останали. Бих си купил...
 
A

Anonymous

Гост
Точно за тези гелообразни споменах по-горе. Има ги и в немските магазини. В един ТСМ (ако не бъркам, на бул Гоце Делчев, за софианци) имаше различни размери, от малки кръгли за в ръкавиците, до еднолитрови за кръста.
 

st_beer

Редовен Потребител
Става дума за тези модели.
китайска печка многократна
http://prodavalnik.com/dzhobna-pechka-- ... -i12003007
Това обаче няма нищо общо с показаното от мен. Просто нещата са несравними.
Днес целия ден ми е била в пазвата под якето. Не съм усетил да има влага. Целия ден ми беше много приятно и топло. Като единствен недостатък мога да отбележа много лек почти недоловим мирис на бензин.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Миро, знаеш ли тия химическите колко изкарват еднократно? Питам защото нямам инфо. Тая печка която ти показваш е съвсем различен продукт, мен ми трябва нещо което да ме топли за 20-на минути докато съм навън. Мога да си взема 5-6 в колата и да си нося 2 в джобовете. като усетя че ми е много студено щракам и готово. Няма да мисля за зареждане, миризми запалване .... пък и като са повече мога да сложа в различни точки по една. В тоя ред на мисли ще търся някакво решение за отопление на служебия фургон отзад, защото е преграден и парно тям няма. Другото е че понякога се налага да работим вътре по няколко часа без прекъсване и двигателя не е изгоден вариант за отопление. Мислех за някаква 12V печка но ще топи акумолатора, мислех някакъв газов калорифер но ще се издушим сигурно вътре. Помня, че навремето в мобилните апаратни имахме парно на нафта - не гореше много и топлеше яко. Ако някой знае дали сега има нещо такова което да мога да монтирам без да правя необаратими интервенции, да свирка. Возилото е Fiat Doblo.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Ако някой знае дали сега има нещо такова което да мога да монтирам без да правя необаратими интервенции,
Webasto - търси фирма Реа в София. Направо монтират. Може и при мен, но дори и там мога да ти издействам някаква отстъпка.
 

angelmr

Редовен Потребител
st_beer написа:
Днес ми пристигна една прекрасна придобивка. Понеже работата ми е по цял ден на открито и студено реших да си взема тази джобна печка по препоръка на колега. Бях доста скептично настроен спрямо тези неща. Днес обаче доста ми се промени мнението и разбрах какво е да имаш топлина (печка) в пазвата си. Сутринта съм я заредил и запали в 10.00 часа и все още до момента не е спряла да работи и продължава да излъчва една и съща топлина.Батерията е сложена на снимката за да се придобие представа за реалните размери.
Ето повече подробности за хората които имат интерес:
Описание на продукта:
Jaintai Platinum Handy Warmer е революционен продукт, който излъчва топлина от 12 до 24 часа с едно зареждане.
Jaintai Platinum Handy Warmer е създаден с цел да поддържа телесната Ви температура в нормални граници през студените зимни дни.
Технически характеристики:
Размери: 97х68х18 мм
Тегло: 80 гр
Разход: 1 мл/час
Гориво: Бензин за запалки Zippo, Ronson
Безпламъчна технология (с платинен катализатор).
Принцип на работа: Посредством катализатора в дюзата се запалват бензиновите пари и те горят без пламък (тлеят). От повишената температурата се нагрява цялата запалка и тогава тя влиза в работен режим и е готова за използване. Благодарение на процеса "платинена катализа" се отделя единствено и само горещ въздух, който е незапалим.
Начин на употреба:
Отстранете декоративният капак (с отворите за въздух).
Издърпайте и свалете дюзата.
Поставете дозатора върху резервоара, напълнете го с желаното от Вас количество бензин, завъртете го на 90 градуса и изчакайте горивото да изтече.
Поставете дюзата обратно на нейното място и разпалете уреда, посредством запалка или кибрит в продължение на 4-5 секунди - няма да се образува пламък, технологията на горене е безпламакова
След около минута поставете и декоративния капак.
Сложете печката за ръце в поларената торбичка и се насладете на приятната топлина, разливаща се по цялото Ви тяло
Внимание! Не мокрете и не наранявайте дюзата с катализатора.
Окомплектовка на продукта:
Platinum Handy Warmer Jaintai - 1бр.
Поларена торбичка - 1бр.
Дозатор - 1бр.
Вижте видео тук :
http://www.youtube.com/watch?v=3fB_o0Zx ... r_embedded

Закупих си я от продавалника :
http://prodavalnik.com/ads/?q=%D0%B4%D0 ... 0%BA%D0%B0
Има доста предложения и всеки сам да реши ако ще си закупува.

Катализаторите имат навика да се тровят. Това съм го чел преди над 10 години н не помня какво тровеше платината, но със сигурност има такива замърсители. Така че според мен тук ще трябват специални пречистени горива.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Имах преди 10 години печка,като показаната от Миро.Мисля,че беше по-малка.Взех я за 10лв. с флакон
Ронсън и работи перфектно повече от 2 години.Сумарно поне 150 часа.Отдавна се каня да си потърся нова,че най-вероятно старата съм я загубил.
 

st_beer

Редовен Потребител
Теста с джобната печка показа ,че с едно зареждане на една мярка пълна изкара 12 часа непрекъсната работа като поддържаше една и съща топлина от влизането си в режим (след 5 мин) до като изгасне.
Не е задължително когато се запали и да се държи работеща през цялото време докато и свърши горивото. Когато решите или сте си свършили работата навън в студа си изваждате печката от калъфчето,отваряте металния, сваляте катализатора и печката си изгася на момента.
Тук в това клипче 6.23 минута показват как се гаси принудително :
http://www.youtube.com/watch?v=0_6xICdnJyE&NR=1
 
A

Anonymous

Гост
:bravo:
26b0b9b5c862.jpg


:worship:
 

boceto84

Потребител
Един приятел има подобна.Не е чак толкова нов модел.Голяма е колкото туристическо ремарке,като я разпъне става е...ти караваната.Ходи за риба с нея,изкарва си по една седмица,в лукс по язовирите.
 
A

Anonymous

Гост
boceto84 написа:
Един приятел има подобна.Не е чак толкова нов модел.Голяма е колкото туристическо ремарке,като я разпъне става е...ти караваната.Ходи за риба с нея,изкарва си по една седмица,в лукс по язовирите.

Даже е супер!
Аз имам една четириместна "Ванго" и си мисля, че е луксозна........ :wall:
Основно ходя по язовири за ден-два.
Поне проблема с къмпинг-осветлението реших:
*инвертор12/220/400вата "Самлекс; около45лв.
*два бр. 10в лед прожектора;около 50лв.
*стар "Монбат" 55 а/часа;(аванта)
= 24 часа непрекъсната светлина или три по осем през нощта.
 

lynx

Редовен Потребител
Локи, какъв е този 5-стаен апартамент? :eek: ;)
С това ако се разположиш на къмпинг "Градина", за 2 седмици ще платиш 1 торба с пари! ;)
 

st_beer

Редовен Потребител
CaMyPau написа:
Айде в Градина да правим комбина ;) ;)

Оги дава 100% гаранция на останалите 19 че няма да спят през цялата почивка. Да знаете че хърка се чува от бунгалата чак в хотела :lol: :lol: :lol:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
st_beer написа:
CaMyPau написа:
Айде в Градина да правим комбина ;) ;)

Оги дава 100% гаранция на останалите 19 че няма да спят през цялата почивка. Да знаете че хърка се чува от бунгалата чак в хотела :lol: :lol: :lol:

Миро, другия път ще се присламча леееко до твоята палатка и ще има :wakeup:

:cheers:
 
Нагоре