1 Калибър 5.5
2 да позволява стрелба на 100-150,а защо не и на 200 метра.
3 С едно зареждане да прави минимум 100-200 изстрела.
3а Естествено параметрите на изстрелите от първия до последния да са еднакви.
5 Да я извадя от кутията, да я заредя и да почна да стрелям.
Отпадането на определен бюджет е първата направена крачка, която е в състояние да елиминира точка 5.
Следва да преосмислиш точки две и три.
Дистанцията е в обратна зависимост спрямо броя на изстрелите.
Поставеният твърде висок диапазон дистанция, затруднява много даването на адекватен съвет.
Не знам дали си наясно, но при 200 метра е минометна стрелба.
Да, с много тренировки, може да достигнеш резултати с попадения да речем едно или две от десет и то при положение, че можеш да виждаш къде ти падат чашките. Като пример мога да посоча цел с големина на добре надут балон, намираш се в изорана и суха нива. Разбирай, че това ще се основава повече на късмет, отколкото да е константа, защото на 200 м. факторът вятър и движение на ламинатно разположени въздушни маси е непредвидим.
Сега не ми се гадае, каква енергия ще носи проектил в .22 калибър на дистанция 200 метра, защото има неизвестни като: тегло на проектила, начална скорост и евентуално балистичен коефициент.
Допускам, че във всички случаи, енергията ще е достатъчна да спука балона ... ако го уцелиш.
Така, че първо определи адекватната възможна дистанция за целите, които преследваш. Според мен ограничи се на 100 м.
По точка 3а (моя), няма такава пушка, заради понятието
изстрелите от първия до последния да са еднакви
Има така наречено плато, което се определя от способността на пушката да възпроизведе количество изстрели с константна или много близо до константната скорост, което е постижимо с редуктор и е в определени граници зависещо от налягането в резервоара на пушката.
По последната точка 5.
И да и не. При заложените високи критерии, е много вероятно да се наложат интервенции, освен ако не преосмислиш сериозно приоритетите.