ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

немезис

Редовен Потребител
Москвича също ще те закара до морето (хипотетично) ама с Мерцедес е друго (и двете почват с м).
 

DGman

Редовен Потребител
Еееех Москвича ама пък каква романтика беше. Тропа,чука,скърца не те оставя спокоен. А сега тишина спокойствие отпуснеш се и ......

Извинявам се за отклонението.
 

Laferrari63

Редовен Потребител
След като го преспах, може би наистина сте прави. Може би аз отивам там, откъдето вие се връщате. Има колеги които се занимават 10+ години в хобито. Явно просто аз не съм се сблъскал със всички ядове и проблеми с въпросните евтини китайчета, за да ги “отлъча” по този начин. Не искам да приемате мнението ми за спорене , просто чисто любопитство!
 

dberov

Редовен Потребител
@dberov , интересно ми е с какво Hill-a е по-добър от китайчето? Реално погледнато, ако изключим дизайна, това че е по-тих и не му трябва вода бих казал, че е неоправдана инвестиция.

Това което удебелих в цитата малко ли е, каквито и модове да се правят на китайче от 400лв, няма да се доближи дори малко до това което е HILL.
  • CE сертифициран с вградена безопасност.
  • Най-тихият компресор на пазара, работещ само със 75 db.
  • Бързо пълнене - Пистолети прибл. 1 мин. и въздушни пушки прибл. 3 минути от 0 до 250 бара.
  • Задайте налягане до 300 бара, с автоматично изключване.
  • Напълно автоматизиран и се грижи сам за себе си.
1. Компресорът ще се използва у дома. Компактен, тих, удобен, безопасен!
2. Задаваш до колко бара да помпи и натискаш СТАРТ, само това е нужно.
Абсолютно безопасен и за ползвателя и за себе си, понеже буталото не е със сегменти а с О-пръстени и ако се скъса някой О-пръстен, компресора просто ще се изключи автоматично. Има датчици които следят компресията и температура. Данните от датчиците се пращат компютъра и софтуера ги анализира. Теоретично ако датчик се развали и компютъра спре да получава данни, пак ще се само изключи. Нека разиграем и варианта ако софтуера на компютъра се бъгне. Ако не са предвидили да се самоизключи (в което се съмнявам) тогава ще скъса О-пръстен на буталото и ще работи без триене, което означава без риск да се повреди. Подменя се О-пръстен или датчик, а ако е софтуера, компа се ресетва. Това са само разиграни ситуации, понеже аз не видях никъде дефектирал HILL за 3 години от както е на пазара.

Още нещо, когато повдигнах въпроса за тоя компресор, Гари ми писа на лични, че е доставил 3 комопресора HILL на колеги и той има един, общо стават 4 броя. Да си видял някой да пише за проблеми или модове тук или където и да е?

Mitko,
I have had 3 hill compressors delivered to Bulgaria. No problems.

Няма модове, сепаратори, серпентини, радиатори какво ли още ще се изпише и направи, Няма налей в легена с вода, сложи форми за лед, маркучи, водни помпи...куп неудобства а по време на помпене, седиш до него като наказан, взирайки се като хипнотизиран в термометъра за да не прегрее. А така бръмчи и тресе, че ти най добре си знаеш. Това от вибрациите да ти се развият болтовете на главата...какво да говорим.

Оказа се, че металическия звук се чува, защото 4те малки шестограмни болтчета на кутията са се развили от вибрациите ,кутията хлопа в мотора и другите метални части.
Разликата виждаш ли я вече с какво е по добър?
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
След като го преспах, може би наистина сте прави. Може би аз отивам там, откъдето вие се връщате. Има колеги които се занимават 10+ години в хобито. Явно просто аз не съм се сблъскал със всички ядове и проблеми с въпросните евтини китайчета, за да ги “отлъча” по този начин. Не искам да приемате мнението ми за спорене , просто чисто любопитство!
Моли се да не пристигне някоя калпава серия че е тогава си е ...мамата.
 

Laferrari63

Редовен Потребител
Моли се да не пристигне някоя калпава серия че е тогава си е ...мамата.
За китайчетата говорим нали? :D Абе 100% ще дойда на вашата, със всичко е така, явно не съм се сблъскал със ядове, затова така говоря. Не, че говоря така, защото не мога да си го позволя и искам да убедя хората че китаеца е по-качествен. Не ме разбирайте погрешно, но просто в очите ми е неоправдано. Към този момент де:D
 

dberov

Редовен Потребител
Не ме разбирайте погрешно, но просто в очите ми е неоправдано.
Разбирам те напълно.
Към този момент де
А това ще се разбере с времето. Както писах, явно трябва да си извървим пътя. Ние сме свикнали първо да сърбаме гореща попара и като се опарим, си взимаме поука, от там и поговорката "Парен каша духа".
 

Laferrari63

Редовен Потребител
Абсолютно си прав и аз съм типичен пример за това как си купих 2 пушки , като можех да си купя една истинска, ама да , "парен каша духа" ! Колегата Немезис по-горе даде сравнение, че и Москвича ще ме закара до морето , но с мерцедеса по-хубаво . Да ама за мен примера е като да кажеш, че на една и съща кола, ако сипеш авио-дизел от Еко или някоя друга "реномирана" бензиностанция и от кварталната безименна разликата ще е от земята до небето . Тук примера е че пълним Мерцедеса със Авио-дизел или обикновен дизел. И в двата случая си пълним пушката. Това как си зареждаме горивото за нея за мен не е от ЧАК такова голямо значение. Ако пушката е 90J ще стреля с въздуха от китаеца 90J и с въздуха от Хил-а пак 90J . И за мен да си купя компресор за 3000 лв, а да имам пушка за 2500 е абсолютна безсмислица. Но както каза колегата Kifa , като си имаш брада си имаш и гребенче! Комфорта си е комфорт. Дай боже да се занимавам с хобито колкото вас! Сигурен съм, че очите ми ще се отворят още 10 пъти. Пожелавам ви да сте живи и здрави и с огромно удоволствие бих се запознал с много от вас, дори мисля да организирам една стрелба в София на стрелбище Диана и да си наемем всички коридори за нас. Ще е супер продуктивна и забавна среща според мен!
 

roskokn

Потребител
Без да се явявам като защитник или обвинител на които и да е компресор и като любител на точните и конкретни цифри ще кажа само някои уточнения относно рекламните слогани и реалноста.Относно Hill,може да е един от тихите,но е далеч от наи тихия компресор на пазара,както твърдят,температурите които развива са по високи от на китаеца,а пълненето му в никакъв случай не е по бързото от китаеца,даже обратното.За китаеца също мога да кажа кажа че повечето неща в описанието му не са верни.Идеята на Hill е че му казваш какво искаш стартираш и го оставяш да си свърши работата сам,при него няма лотария с партидите с една дума,,хубав продукт,, на съответна цена.
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
И аз да се изкажа. Компресора го взех не защото ми трябва,а защото е евтин. Периферията си я правя сам не защото не мога да си позволя да я купя,а просто е необосновано скъпа,а същевременно мога да си я направя. Казвал съм,че стругарството ми е хоби,следователно проектирането и изработването на периферията също ми доставя удоволствие. Пък и споделям всичко и който иска,също може да си направи тия неща на десеторно по-ниска цена.
Естествено,когато компресора е готов ще си го ползвам.
 

немезис

Редовен Потребител
Въздуха е скъп когато имаш пушка с голям преразход така че това е .
Или въздуха е на 80-100 км.(като при мен)и човек трябва да си изгуби целия ден в пълнене на бутилки.
 

niki 67

Потребител
Въздуха е скъп когато имаш пушка с голям преразход така че това е .
Понеже се спомена преразход а и често се коментира, интересно ми е как се представя моята пушка. Става дума за FX DREAMLINE. Със сегашните настройки които съм направил стреля с 60J. При 220к/см резервоар и стартово налягане в цилиндъра 230бара, до 150бара прави един пълнител или 18 изстрела. Спорд вас, разхода как е?
 

emci74

Редовен Потребител
На мен ми се струва висок, над 4бара за изстрел.
От друга страна резервоарът е малък и може да е нормално.
 
Последна промяна:

Laferrari63

Редовен Потребител
С моята комета Орион в 5.5мм правеше 30 изстела с 53J и 200цц резервоар от 210-160. Не е ок 18 изстрела за толкова много въздух.
 

dberov

Редовен Потребител
Гледам темата залитна в друга посока че да се върнем моля на компресорите.
Относно Hill,може да е един от тихите,но е далеч от наи тихия компресор на пазара,както твърдят,температурите които развива са по високи от на китаеца,а пълненето му в никакъв случай не е по бързото от китаеца,даже обратното.
Точно така и съм го писал...и не знам за кой ли път пак ще пиша че за мен например, бързото пълнене не е екстра.
Помпи два пъти по бавно от китайчетата но ако се обслужва редовнбо както е по инструкция (на 100 работни часа да се прави профилактика с подмяна на О-пръстени и клапанчета) може да изкара и 50 години.

Ако си моднете китайчето да пълни 6 или 9 или 12 литрова бутилка за 1 минута това добре ли е според вас, Ами нали колкото по бързо пълни бутилка толкова по я загрява.....и? После чакаме няколко часа да изтине че да я допълним. Колкото повече се натоварва компресора, толкова по бързо ще умре.
"Бързата работа, два пъти работа" - стара народна мъдрост

Днес всеки бърза за някъде и иска всичко да е бързо. Искаме бърза печалба, бързи коли, бърз интернет а когато започнем да усещаме старостта искаме да остаряваме бавно и едва тогава разбираме че сме изживявяли живота си в бързане и колко много важни моменти сме пропуснали в живота от бързане.

Това за бързането го четох някъде скоро и като се замислих, колко е вярно.
 
Последна промяна:

roskokn

Потребител
Китаеца колкото и да се модва за бързо(вредно) пълнене на бутилка неможе и дума да става.Поне при мен загряване на бутилката няма,въздуха се охлажда по пътя си до нея(сепаратор+3различни филтъра).В тоя ред на мисли когато си пълниме пушките от 300барова бутилка за 30на секунди това би трябвало да е убийство за цилиндъра.Не мисля че някои от всичките компресори в темата които са споменати имат дебит на пълнене такъв че да стреснат която и да е бутилка.
 

Laferrari63

Редовен Потребител
Моята бутилка стои в дрешника на 19-20 гр сега, като я пълня 250-300 бара бутилката дори не става леко хладка, което е много странно! Като си пълня бутилката при Руси с Yong Heng-a бутилката е вряла ! С туксинга такива неща няма и не знам защо се получава така?
 
Нагоре