Оптики за нощно виждане Arken ZULUS HD 5-20X и ZHD520R

mgrosco

Редовен Потребител
Здравейте,
Писах на всички по ред на заявяване дали на лично съобщение или тук в темата.
Всички оптики с балестичен калкулатор са заявени. Очаквам потвърждение от всеки който ми е писал.
Ако някой се откаже, ще се свържа със следващите по реда.
Смятам до понеделник да изясня какво е положението и ще правя следваща заявка. Малко криви ми излязоха сметките защото не успях да се отърва от митото и още с 5% набъбна доставната цена.
Има ли някой който иска оптика без балестичен калкулатор? Има 4 свободни.
 

Бай Колю

Редовен Потребител
Модераторски Екип
Аз не съм получил писмо.
 

mgrosco

Редовен Потребител
Аз не съм получил писмо.
Преди теб са Миро 123, DGman, JEKK,
Аз също не съм получил хабер!
Не мога да намеря коментара из темата където казваш какво искаш. Дай някаква дата на поста, че не се ориентирам.
За момента 4 човека потвърдиха и изчаквам 3-ма. След като преминах през процедурата мисля, че в рамките на 10 дни трябва да трае процеса от поръчка до доставка. Ще се опитам да поръчам още 10 броя с далекомер преди старта на Нова Година в Китай, че запразняват дълго.
 

mgrosco

Редовен Потребител
Добре. Не бях стигнал до 3-та страница в броенето на поръчките.
Миро 123, DGman, JEKK, Бай Колю, Djack. Това е реда който успях да проследя от всички страници. Ще чакам до утре, ако другите 3-ма не ми потвърдят, ще ги прехвърля към следващите по реда.
В същото време вече пиша за следващата поръчка.
 

mgrosco

Редовен Потребител
Всички оптики пътуват към адресите. Сложил съм застраховка и част от доставката е за моя сметка. Чакам ревюта и клипове от новите собственици.
Поръчах нови 12 броя с балестичен калкулатор, но китайците вече са запразнили. След 17.02.2024г. ще започнат отново работа. Исках и дълги монтажи да сложат допълнително за да може ако някой иска да смени стандартния, да го имам наличен.
За мен оптика с балестичен калкулатор не остана. Ще чакам втората пратка :)
П.П. не съм слагал зарядни на колегите които искаха, защото се набутах с тях. Частта която влиза в контакта е много къса и трябва преходник. Ще ги върна към магазина и ще търся нещо по качествено, макар и на по-висока цена.
 

Mario31

Потребител
Който има фенер с 18650 батерия,може да си ползва зарядното от него,както и батерията му,това са общо взето най-разпространените акумулаторни батерии.
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Извинявам се, че се намесвам темата, но искам да се изкажа за зарядните.
Имах две зарядни от фенер, едното изгоря, а другото гръмна.
Аз ползвам такова- https://www.xtar.cc/product/XTAR-VC2-Charger-18.html
Това зарядно ми е съживило две мъртви батерии 18650. Едната беше на винтоверта - 5 броя навързани последоветелно. зареждаше се за 3 минути (според зарядното на винтоверта) и се изхабяваше за 30-40 секунди. Вързах я към Xtar-а и след 15-20 часа я възстанови, сега се кара по 1-2 часа работа (зависи от натоварването) и се зарежда за около час, както си беше като нова. Не искам да ангажирам никого, просто споделям.
Другата, която възстанови беше сама бройка, нея я оправи за 2-3 часа. И тя сега си кара като останалите.
Вярно, че зарядното е капризно от към ток, входящият трябва да е 1А.
Приятни събота и неделя. И много :rambo:
 
Последна промяна:

Бай Колю

Редовен Потребител
Модераторски Екип
не съм слагал зарядни на колегите които искаха,
Имаме зарядни. Не се притеснявай. Във всеки вейп магазин за електронни цигари има поне 5 модела от тези батерии и 2-3 вида зарядни. Моето зарядно е за 4 батерии.
 

dberov

Редовен Потребител
Добре е да се пише, думата дума отваря.
Има зарядни и зарядни. От евтините бягайте, че и аз щях да изгоря с калпаво. Прибрах се от ски и съм го забравил та се стичаше от втория рафт на библиотеката на първия а от него на плота и продължаваше да работи а жиците бяха червени.
От около 7-8 години използвам интелигентно зарядно, което зарежда всякакви батерии без значение от волтажа и ампеража. Разпознава ги и зарежда като има 4 режима на 300, 500, 750 и 1000mАh и изключва автоматично а също има и режим за тест и за разреждане.

20240202_211605.jpg20240202_212407.jpg
 
Последна промяна:

mgrosco

Редовен Потребител
В тематиката на зареждане на батерии - съвсем изключих, че може да се зарежда батерията директно в оптиката. С кабел тип С се включа в компютъра или друго зарядно устройство и има индикатор кога е заредена. Когато е монтирана на пушка, обаче не е толкова удобно.
 

llcoolj

Редовен Потребител
Добре е да се пише, думата дума отваря.
Има зарядни и зарядни. От евтините бягайте, че и аз щях да изгоря с калпаво. Прибрах се от ски и съм го забравил та се стичаше от втория рафт на библиотеката на първия а от него на плота и продължаваше да работи а жиците бяха червени.
От около 7-8 години използвам интелигентно зарядно, което зарежда всякакви батерии без значение от волтажа. Разпознава ги и зарежда като има 4 режима на 300, 500, 750 и 1000mАh и изключва автоматично а също има и режим за разреждане.

View attachment 114218View attachment 114219
Притежавам този модел зарядно от няколко години по прекоръка от теб. Работи безотказно до ден днешен.
 

mgrosco

Редовен Потребител
Здравейте,
Вече съм готов със сайта за оптиките. Цените които виждате са за чуждестранни поръчки. За да разгранича пазарите създадох код за 10% отстъпка за колегите от форума.
Кода е : BG8Y9GE52
При използването му получавате безплатна доставка до офис на Еконт и 1бр. батерия Smamsung.
Може да се пазарува от тук - https://arken-optics.eu/shop/
Кода за отстъпка се вкарва в кошницата, не в чекаута!
Ще помоля следващите поръчки да се правят от там. Ако има някакви въпроси съм оставил телефон в сайта или тук може да пишете.
Тук можете да свалите пълните ръководства за употреба - ZHD520 и за ZHD520R
Поздрави!
 
Нагоре