ОТМЕНЕНА !!! Зимна среща - ФТ състезание "В.Търново 2018- 8 години по-късно"

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Остават точно четири седмици до първото за сезон 2018 рейтингово ФТ състезание. Време е за записване. Мероприятието ще бъде двудневно и ще се проведе на 17-18 февруари в стрелбищния комплекс на НВУ "В.Левски", гр. В.Търново. Състезанието ще бъде организирано от великотърновската група и ФТКС. Резервни дати /при неблагоприятни метеорологични условия/: 24-25-ти февруари.
Срещата ще бъде двудневна, с организирано преспиване. Трасе - 2х50, с частично /или пълно/ преаранжиране за втория кръг. Ще стреляме от зала, но мишените и дулата на пушките ще бъдат на открито, в съответствие с правилата на дисциплината Фийлд Таргет. Мишените ще бъдат по 3 в коридор - ангажираме общо 17 коридора. Ще стреляме по двойки, което прави максимален брой участници 34.
STR_03.jpg STR_02.jpg
Класове: до 16J - PCP и ПП. Отличия за 1-во, 2-ро и 3-то място в клас PCP и за 1-во място в клас ПП /при минимум 5 записани участници в този клас/.
Такса участие: 20 лв.
На 1-ви февруари трябва да представим на домакините списък на участниците /вкл. придружители/. Записването ще става единствено и само на ЛС към мен.

Форма за записване за Състезател:
- Трите имена
- ЕГН
- НИК
- клас, пушка, оптика

Форма за записване за Придружител:
- Трите имена
- ЕГН

Краен срок за записване: 30-ти януари-вторник, до 24.00ч.
Организационни детайли /относно нощувката и други/ ще публикувам на следващ етап.
На разположение съм да отговарям на въпроси - в темата, или на ЛС, по ваша преценка :).
 
Последна промяна:

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Включвам се с някои уточнения:
1. Слави по-горе е пуснал пост, но не и записване на ЛС. Поради което акцентирам: без предварително записване съгласно публикуваната форма - ни придружител, ни пиле ще може да прехвръкне през портала на военното училище :no:.
2. Моля озаглавявайте вашите ЛС, в които се записвате със заглавие "записване". А съобщенията, в които само задавате някакъв въпрос - със заглавие "въпрос - ВТ".
3. Обявената максимална бройка от 34 участници е адекватна на статистиката от най-посещаваните състезания от годишния ретингов шампионат. Но ако все пак тя бъде достигната при записването - ще помисля за активиране на оставащите в резерв три коридора, с които стрелбището разполага. Дали това ще доведе до увеличаване на таксата участие и с колко точно е въпрос на аритметика, която на този етап е безпредметно да правя и обявявам.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Отговарям тук на някои въпроси , които получих на ЛС:
1. Ако ваши придружители няма да присъстват на състезанието, а ще се разхождат из града докато траят стрелбите - няма нужда да ги записвате.
2. Ако желаете да отседнете семейно, или индивидуално в града на място различно от общото настаняване - това няма да бъде никакъв проблем. Записването за нощувка и вечеря ще бъде отделно и ще се се извърши в първата седмица на месец февруари.
3. Най-удачно като баланс между бюджет и удобства за нас остава мястото отпреди осем години - Туристически учебен център "Момина Крепост"
http://www.strannik.bg/o/5091/turisticheski-kompleks-momina-krepost/gallery
Комплексът е разположен в местността Ксилифор, на 4.5 км източно от В.Търново. Разполага с удобен паркинг и ресторант, в който ще се съберем вечерта. Цената за нощувка /с направена отстъпка за нас/ ще бъде 24 лв. на човек в двойни, или тройни стаи с единични легла и 34лв. на човек сам в двойна стая. Има достатъчно двойки, така че тройки ще резервираме вероятно само по изрично желание на някои от участниците. Ресторантът ще работи само за нас, поради което ще се ангажираме с кувертно меню. Очаквам на мейл предложението на домакините за няколко менюта /с лимит 20лв./, от които всеки от вас ще си избере при записването. В менюто ще има някакъв минимален алкохол - аперитив, или бира, като съм договорил че ще можем да си консумираме и внесени от нас напитки. Щом получа и съгласувам окончателно менютата - ще ги публикувам тук.
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Пламене, още някои уточнения може ли?
Къде точно се намира стрелбищния комплекс на картата? От къде ще се влиза, разрешен ли ще е достъпа с автомобили?
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Стрелбищният комплекс се намира на 350м от източния портал на НВУ "В.Левски". Достъп с автомобили не можах да уредя. Колите ви ще останат на паркинга при източното КПП, който има голям капацитет и в почивните дни ще бъде празен. Достъп през КПП ще има само за моята кола за петък, събота и неделя , във връзка с реденето и прибирането на трасето. В последния половин час преди откриването на състезанието ще направя няколко курса до КПП и ще прекарам ваши бутилки и пушки. През нощтта между двата кръга бутилките ще останат под ключ в стрелбището. В неделя след закриване на състезанието също ще направя курсове за изнасяне на тежкия инвентар до вашите коли.
 
Последна промяна:

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
ВАЖНО ДОПЪЛНЕНИЕ:
Всичко по битовата част вече се изясни. Затова моля:

1. Всеки, който вече се е записал да допълни в разговора си с мен записване за настаняване:
- нощувки за 17-ти вечерта - брой и в каква стая
- вечери за 17-ти вечерта - № меню и брой
- закуска за 18-ти сутринта - брой /който не желае закуска - да не пише нищо/

2. Всеки, който тепърва ще се записва да попълни същите точки в съобщението си "записване"

Забележки:
- Който ще нощува на друго място, но иска да вечеря с групата - да попълни заявка за вечеря.
- Който няма да нощува и няма да вечеря в комплекса - да не ми пише нищо.

Избор на меню за вечерята:

МЕНЮ №1 /месно/
Редена салата – 400 гр.

/домати краставици, зеле и моркови, печена пиперка и сирене/
Ракия „Търогвище“ обикн. – 50 мл.

Минерална вода – 500 мл. или
Безалкохолна напитка – 250 мл.
Пилешка пържола с лимонов сос и картофки соте–400 гр.

Хляб - 2 филийки
Всичко: 20.00 лв.


МЕНЮ №2 /месно/
Редена салата – 400 гр.
/домати краставици, зеле и моркови, печена пиперка и сирене/
Ракия „Търогвище“ обикн. – 50 мл.
Минерална вода – 500 мл. или
Безалкохолна напитка – 250 мл.
Свинска вратна пържола със сос бешамел и лозови сърмички – 400 гр.

Хляб - 2 филийки
Всичко: 20.00 лв.


МЕНЮ №3 /безмесно/
Редена салата – 400 гр.
/домати краставици, зеле и моркови, печена пиперка и сирене/
Ракия „Търговище“ обикн. – 50 мл.
Минерална вода – 500 мл. или
Безалкохолна напитка – 250 мл.
Сирене по шопски – 300 гр.

Хляб - 2 филийки
Всичко: 20.00 лв.


МЕНЮ №4 /безмесно/
Редена салата – 400 гр.
/домати краставици, зеле и моркови, печена пиперка и сирене/
Ракия „Търговище“ обикн. – 50 мл.
Минерална вода – 500 мл. или
Безалкохолна напитка – 250 мл.
Паниран кашкавал със задушени зеленчуци –400 гр.

Хляб - 2 филийки
Всичко: 20.00 лв.

ЗАКУСКА:
Компле /краве масло, конфитюрче, сирене, кашкавал, шунка домати, краставици, хляб – 2 филийки/ , Чай , Кафе
4.00 лв.

 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Записани състезатели:
1. pavloff
2. oblaka
3. stannii
4. pellet
5. didarai
6. scandalo
7. NaDeTo
8. valens1968
9. vas2308
10. peko
11. Ludjev77
12. naskotninov
13. Kifa
14. CaMyPau
15. ivofox
16. KILLER
17. fatalen
18. apapazov
19. Jethro
20. Versenjetorix
21. BAD TORO
22. Djubey
23. kid
24. soundmax
 
Последна промяна:

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Е, приятели, записването приключи. Време е да се преброим :):
Записаха се 24 състезатели, един от които обяви много голяма вероятност да не дойде въобще, а двама - с ясна заявка за участие само в единия състезателен ден /но без да поставят въпроса за размера на такса участие при тези обстоятелства/.
Това състезание е специфично и не случайно има само едно единствено издание досега. Много са факторите, които определят неговото успешно провеждане - административни, финансови, метеорологични...
Каквото можах - оптимизирах при преговорите с домакините: Наемът е на твърда цена за ангажираните коридори за определено време и от 612 лв. по цени на комплекса го договорих на 408 лв. Срока за предварително записване от 1 месец го договорих на две седмици. Така че за издание 2018 нещата финасово стоят така:
Ако всичките 23-ма записани участници дойдат на състезанието - вероятно ще мога да си позволя да начисля по половин такса на двамата участващи само за единия ден, което прави общо 440 лв. приход. Това е точно колкото да платя наема, и някаквии скромни отличия. Т.е. - финасово нещата са на косъм, без абсолютно никакъв резерв...
Ако поради неблагоприятни метеорологични условия отложа датата за следващия уикенд /както съм обявил както към вас, така и към домакините от НВУ/ - това със сигурност ще доведе до чувствително намаляване на посещаемостта. Всеки си има някакви лични планове и ангажименти и това е съвсем нормално...
Поради всички тези обстоятелства решението ми е следното:
1. Срещата или ще се проведе на 17-18-ти февруари, или ще бъде анулирана. Потвърждение, или анулиране ще обявя в настоящата тема седмица преди датата на състезанието, когато този уикенд ще е влязъл в едноседмичните прогнози на българския и руския сайт. До момента прогнозите на руския сайт бяха крайно колебливи - от много благоприятно време в началото - до крайно неблагоприятно в момента: снеговалеж предходните пет дни и студ до -8, -10 в дните на състезанието. С всичко друго можем да се справим, но не и със снежна покривка по трасето, което както писах е на открито. Практиката ми в организиране на мероприятия категорично е показала, че на дългосрочните прогнози не бива да се вярва - нито за хубаво, нито за лошо. Но на едноседмичните - може и трябва да се вярва. Особено ако те съвпадат в българския и руския сайтове.
2. Ако срещата се проведе, но реалният брой дошли участници не позволява да покрия разходите по състезанието - като седмем на вечерята ви обявявам преразхода и си го делим.
Това е от мен. Утре внасям списъка в НВУ и оттук нататък всичко е в ръцете на ... Природата ;)
Благодаря на всички, които със записването си подкрепиха тази инициатива и на ФТКС за оказаната административна подкрепа при подготовката на състезанието :cheers: !
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Ще, ще...
 

Attachments

  • Screenshot_2018-02-10-08-19-41-368_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-02-10-08-19-41-368_com.android.chrome.png
    248.5 KB · Прегледи: 51
  • Screenshot_2018-02-10-08-21-00-892_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-02-10-08-21-00-892_com.android.chrome.png
    249.5 KB · Прегледи: 51

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Към организаторите, да разбирам, че срещата ще се проведе. Ако да, дайте график за двата дни за провеждането и, за да си разпределим времето и да не се създават затруднения. Благодаря
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Приятели, време е да обявя решението си относно провеждане на тази среща:
По комплексни съображения отменям провеждането на мероприятието.
Трудно беше за мен това решение на финалната права в организацията на това специфично състезание. И нито едно от съображенията ми не беше определящо. Но комплексно - надделяха обстоятелствата против.
- Прегледах архивите си по организацията на това състезание отпреди 8 години. Мащабите тогава са били други... 54 състезатели и гости са преминали тогава през КПП . И всички участници тогава пристигнаха до входа на стрелковия комплекс с личните си автомобили. Трима от тези посетители са били ангажирани и почасово платени от мен съорганизатори с десетки прекарани часове в деня преди, и в двата дни на самото състезание. Дадох си сметка, че почти нищо любителско не е имало в тази организация, било си е просто... професионална сглобка на един сериозен и отговорен ангажимент.
- При последното ми ходене до НВУ изминах пеша 500 крачки от КПП до стрелковия комплекс. Два пъти по толкова очакват всеки участник, който е забравил някакъв аксесоар в колата си. Защото за тази година не беше направен компромис с правилата за достъп на територията на НВУ и достъп за вашите автомобили не можах да уредя...
Предвид тези обстоятелства към 2018 аз не разполагам с този размах на инициативата. Затова сложих на везната фактите и си дадох сметка, че в крайна сметка тези усилия са за една правоъгълна равна полянка, по която ще стреляме от неотопляема зала, в която температурите предиобед са по-ниски от тези навън...
Затова - доверете ми се, че това е правилното решение и ... да гледаме напред. Все пак благодарение на инициативата на Любо най-запалените от вас успяха да пострелят съвсем наскоро край Ябланица. Така че - сезон 2018 е пред нас :)
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Много жалко...хората от по-дълго в хобито те познават по-добре, аз лично имам впечатление само от мероприятието от Троян миналата година (и то бегло) и знам,че си сериозен човек за това разбирам на пълно причините за не състоялото се мероприятие!Не е лесно да се синхронизира такова мероприятие(любителско) с една от най-сериозните и консервативни институции в държавата! Все пак ще е добре в бъдеще да се организира друго мероприятие с ветерани ,които вече по ред причини не са активни стрелци и такива начинаещи като мен!Пък ако ядрото на ФТ-о у нас задействат някакъв план Б ще е добре!
П.С
Знам ,че звучи като дайте да направите ма...
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Това за "ветераните" ... май не го разбрах o_O.
Истината е, че ФТ е твърде камерно занимание у нас. С общо 30-тината практикуващи на национално ниво - трудно може да се реализира нещо различно от обичайните ни нискобюджетни сбирки по гори и поляни... Камо ли пък да се делим на начинаещи, напреднали и ветерани...
Но то всъщност там си му е мястото на ФТ - сред природния ландшафт. Там са интересните и предизвикателни трасета. Там намираме и наслада, отмора за нашите сетива :). Затова така ми наклониха везните при взимането на последното решение. Който ме познава - знае че през 9-те години откакто съм в хобито няма мероприятие, дето да съм си го наумил и да не съм го направил, въпреки каквито и да било обстоятелства. И ще се довери на преценката ми относно тази именно зимна среща. Който не ме познава - все ми е тая какво ще си помисли :p.
Моля на модераторите на 14.02-сряда да архивират настоящата тема :cheers:
 
Нагоре