ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

ангел иванов

Потребител
Колеги,важно питане.Някой мъчил ли се е успешно да спре цигарите с електронна цигара,и ако да,какъв модел и откъде? Мног ми се ще да не давам вече по 10 лева на ден.
 

sess84

Редовен Потребител
:) баща ми пробва с три вида ел.цигари и няколко вида хапчета :) не стана пуфка си по три кутии , аз ги отказах без нищо да ползвам , работата е до воля колкото и банално да звучи
 

big_dragon

Редовен Потребител
sess84 написа:
:) баща ми пробва с три вида ел.цигари и няколко вида хапчета :) не стана пуфка си по три кутии , аз ги отказах без нищо да ползвам , работата е до воля колкото и банално да звучи

Въобще не е банално обяснението.
Никотиновата зависимост е като всички зависимости, проблема е психологичиски и е в главата. Аз мога да кажа, че ги спрях постепенно и сега паля от време на време по някоя пуричка, защото ми е кеф, а той цена няма...
 

anibis

Редовен Потребител
ангел иванов написа:
Колеги,важно питане.Някой мъчил ли се е успешно да спре цигарите с електронна цигара,и ако да,какъв модел и откъде? Мног ми се ще да не давам вече по 10 лева на ден.
Да аз се мъчих, бат Агеле еее няма никакъв ефект. :-\ Взех си уж най хубавата ел. цигара с по голямата батерия държи 24ч без да се изтощи най хубавите капки е те са индивидуално и издържах цели 9 дена. Не става това е мое лично мнение,да приятели вече не пушат от 2м както си взеха и те ел. цигара. :pardon:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
sess84 написа:
:) баща ми пробва с три вида ел.цигари и няколко вида хапчета :) не стана пуфка си по три кутии , аз ги отказах без нищо да ползвам , работата е до воля колкото и банално да звучи
Моя баща същия, отиде да доказва на един китаец, че и иглотерапията не му действа ;) ;) ;) иначе е пробвал и още какво ли не, и той и пуфка по 2-3 кутии на ден. Здраво желание и инат се иска с приказки и разни джаджи не става ;) Имам и други много примери, които от раз казаха не, и това беше без каквито и да е медикаменти и т.н.
 

didarai

Редовен Потребител
Присъединявам се към горното мнение.Тия цигари са май за тези които...........не искат да откажат цигарите ;).Баща ми,тъщата и няколко приятели се мъчат с електронни от години и нищо.Редуват си ги с........аналоговите ;).В същото време имам двама колеги(мъже) които прокарваха по 1 кутия цигари само докато са на работа.Казаха и ги спряха от раз :stop:.Вече 2 години никой от тях не пуши и даже се чудят как са могли да дишат тези л..на.До воля е.
Дракона също е прав.Аз пък имах зависимост от "сладкото".Като го спрях ,организма кво ли не правеше да си го иска,но след като прескочиш дадена фаза,край.Не те дразни повече.И да хапна малко(без да се ограничавам на сила) ,не ме кара да продължавам,както преди.Просто наистина трябва да се изтърпи фазата в която организма си иска зависимостта постоянно(денем и нощем).Това е най трудното и състоянието не минава за ден два.
Успех в борбата!
 

FreeMan

Редовен Потребител
Като бивш пушач мога да кажа че са необходими 3 неща.
1. Силна мотивация 2. Силно желание и решение и 3. Силна воля.

Относно 1. изградих моята мотивация на базата как хората дават пари за лекарства, а аз давам пари за отрова... Не само се убивах бавно, но и си плащах за това...
Още че мразя зависимостите, а това бе точно такова...
Още че мразя показността, а пушенето е точно такова... Поне е започнало като такова като тийнеджъри... и след това идва зависимостта. Никой не може да ме убеди че е започнал от необходимост ;) а и мразя да се самозаблуждавам и самозалъгвам...
Още, не е само че се убивах бавно вътрешно, но и външните последствия като постоянната миризма на както някой писа на сушени ла.на..., както и други странични ефекти, пожълтяване на зъби, пръсти, състаряване на кожата и т.н...

2. Силното желание и решение се изграждат на базата мотивацията. Трябва да стъпиш на нещо здраво за да изградиш желанието и решенията...

3. Волята е да устоиш в решенията си които са на база на желанието на база мотивация. Категоричността и силата на волята ще преборят всяка зависимост.

Дано не съм прозвучал прекалено философски, но при мен проработи категоричното решение и твърдата воля.
2 пъти се пречупих, но накрая се измъкнах :)
Успех и на вас!

ПС Сега се сещам за още един мотивиращ фактор - околните. При наличие особено на деца които да подлагам на моите отрови...
При мен го нямаше това, затова и съм го пропуснал по горе.
 

DANNY

Редовен Потребител
Цигари се спират само от раз!
Пуших ги 25 години. Цигари, пури, лула, вити самоделки, домашен тотюн, електрони...
Стигнах до 1/2 - 2 кутии на ден.
Просто решаваш и ги спираш!
За мен имаше и стимол. Бях ме говорили с Илияна за купуване на Голямото Нико. Нейната идя бе парите, които давам за цигари ежедневно да ги слагам в касичка и след година да го купя.
Аз обаче ако искам нещо го искам сега в този момент а не след година!
Поръчах Никото, тя нищо не каза.
Поставих го на пушката изпуших си последните 3 цигари, които имах в кутията и повече не си купих.
Имаше моменти през първите 1-2 месеца в които страшно ми се пушеше. Тогава или отивах на стралба или просто вдигах оптиката и гледах през нея.
Винаги си повтарях едно и също нещо:
Подобра е от ЗОСа! Вече виждам! Прогледнах :yes:
Това ми даваше сили да не запаля.
След 4-5 месе вече не се дразнех някой ако пуши и карах приятелите да не съобразяват с мен. Вече нямам зависимост но...
...абе от време на врем още сънувам, че пуша. :crazy:
На сутринта се чувствам кофти, като човек, който е излъгал за нещо. :-[
Две години не съм запалил. Жената пък казва, че се горде с мен. :-*
Ако трябва пак да избирам м/у цигари и Биг Никко... .... Никото определено печели!
...Ева или USFT МАС-1 също биха спечелили. :yes:
Според докторите след като 2 години вече съм ги спрял аз за тях все още съм пушач!
Попитах, кога се изчиства организма и кога ще спрът да ме водат като пушач по епикриза.
Отговора бе- след 15 години!!! :eek:


FreeMan ме изпревари
Той го е казъл много добре!
Мотивация!
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Точно с отказването на каквато и да е зависимост (цигарите са най-разпространената такава в световен мащаб, повече и от алкохола дори) си проличава волята и най вече САМОУВАЖНИЕТО! Аз ги отказах преди 32 години (алкохола преди 31) и не мога да се сетя какъв е келепира и от двете освен самозалъгване за определен момент.
ПП. А преди години секретарката ми от спестените месечно пари (като Дани) си купи нова Корса на изплащане.
 

DANNY

Редовен Потребител
Мога да кажа само едно.
Цигарата определено успокоява!
От момента на спирането ми да пуша аз съм доста по-нервен и съответно качих, може би, над 10кг. :burger:
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Следва за времето отделяно за пушене да се замени поне с движение/разходка(ако не и със спорт) а не с хапване на нещо.
Отдели 1 час на ден дори и за разходка(но не с колата) и няма да е така.
Всеки започва с двете зависимости само от "келешлък"(разбирай показност). При мен мотивацията беше спорта и не съм съжалил дори и за миг(въпреки че не съм имал и кой знай какъв опит и с двете).
 

ангел иванов

Потребител
Уфф,благодаря на всички.Ще се мъча някак си.Най много да ги откажа ;),ама не ми се вярва,затова исках да ги заменя с елцигара.
 

usera2

Потребител
ангел иванов написа:
Колеги,важно питане.Някой мъчил ли се е успешно да спре цигарите с електронна цигара,и ако да,какъв модел и откъде? Мног ми се ще да не давам вече по 10 лева на ден.
Да споделя моят опит. При мен елцигарата щеше да има обратен ефект. т.е. замалко пак да започна да пуша, а ги отказах преди 15 години ;) Та купих и аз на жена си, уж да понамали отровата и да олекне бюджета, но тя естествено почти не я поглеждаше. Аз от любопитство опитах и тъй като не ми дразнеше както нормалните цигари започнах чат пат да я ползвам докато съм на питие. И така неусетно усетих, че започвам да се пристрастявам и да си търся дозата никотин :) Добре, че пущината беше от най-евтините, та се развали бързо и така без да искам ги спрях.
Отказване му е майката. Аз съм един от малкото отказали ги не наведнъж, а постепенно. Е първоначално от две кутии минах на 3-4 цигари дневно и оттам по малко надолу, но ползвах тези на жена ми. Иначе сложиш ли кутията в джоба- заминава :)
А ако искаш само да намалиш разходите мини на тютюн и хартийки. В нета има изгодни оферти на евтин тютюн от 30-60 лв кг. С един кг може да се кара 4-6 месеца, според пушача. За един мъж не е проблем да пуши свити цигари, стига да има време да свива. Аз даже и жена си принудих да мине на такива ;) Но по груби сметки при положение, че пуши около кутия на ден месечния разход е под 30 лв.
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте.
Да Ви попитам, от къде извън България мога да поръчам въздушен пистолет?
И двата, които съм харесал ги няма налични в нашите "магазини"
Вие от къде пазарувате?

Става въпрос за един от двата:
4.5 CO2 GUN Tanfoglio Witness 1911 GBB
или
Air pistol 4.5 CO2 GUN GSG 92 FULL METAL
Склонен съм да купя и втора употреба, но там мисията е по-скоро невъзможна...
Предварително благодаря!
 

mitaka101

Потребител
И аз а споделя за цигарите - пуших повече от 17 години. Средно по кутия и половина на ден. Никога не са ми пречили. Никога не съм имал странични ефекти от цигарите. Оказа се че нямам никотинова зависимост - дали пуша силни или слаби цигари - все толкова си пушех - по стек на седмица. Един ден си помирисах дрехите след дискотека и ми стана неприятно. Реших - ще ги намалявам. Пуших един-два дни по 3 цигари и ги спрях. Ей-тъй, що пък не? Където 2 цигари, там и нула. Сега, обаче много се дразня като влизам в задимено помещение - добре, че приеха новия закон, защото съм се връщал от вратата на заведение като видя какъв е лисичарник. Някъде бях чел, че обема на белите дробове намалявал с десетки проценти при пушачи над 10 години. Преди да ги спра си мерих обема - няма такова нещо. Въобще не намерих основание да ги спирам, поне здравословно нямам такова. И така вече 5-6 може и повече да са години не пуша - явно ми е дошло времето да спра да се занимавам с глупости. Първите 2 години не качих нито 1 кг. После постепенно метнах 5 кила, ама не са мас. Сестра ми също няма никотинова зависимост, ама си пуши. Пробва ел. цигара и я махна - не и помогна. И тя няма здравословни проблеми от цигарите. Може би защото спортува редовно. А, един приятел - признат белодробен специалист ми напомня, че е по-добре да пушиш по 2 кутии цигари на ден и да живееш на чист въздух, отколкото да си непушач в София. Това не е шега, констатация е.
Та моя извод от цялата работа е - ако не ти пречи - пуши си, ако си решил, че трябва да ги спреш - не си търси оправдание, ами ги спирай и то веднага. Няма за кога да отлагаш. И не е толкова страшно.
 

alpopkochev

Потребител
Който е успял да спре цигарите да не се лъже, че ако днес изпуши една цигара няма да стане нищо. Напротив - утре ще му се прииска да запали пак само една и така след много кратко време ще се окаже с кутия в джоба, а като е в джоба тя свършва и след това следва нова. Най-големият ми период без да пуша е 1 година и последва описаното упражнение по-горе. Резултатът е налице от 3 години пак си пуша. Проблемът на пушача е в главата (става въпрос за самонавиване, самоубеждаване или както искате го наречете) това го знам от личен опит, но все още нямам успех срещу цигарите. Надявам се, че един ден ще успея.

П.П. Това прозвуча като във филмите с героите дето ходят на терапии заради различни зависимости, но е истина никотина си е зависимост.
 

dinkata

Редовен Потребител
Татко ми пуши над 20 години (незнам точно колко) :) Преди 4 години каза "Спирам цигарите" и ги спря ей така от нищото. 3 години не пуши :) Още на първия месец ми купи колело (усети се финансовия плюс в семейството), защото старото беше ужас .... и се бъзиках, че дори и в 12 клас пак си имам хубаво колело, защото татко ми е спрял цигарите. Не пуши 3 години и един ден шефа му го ядосал по телефона у нас... а на мен ми бяха подарили една кутия хубави цигари (не помня Ротманс плочка или някакви от тоя тип бяха), намерил ги и си запалил една за успокоение, а после изпуши и кутията и така до ден днешен си пуши отново !
Та както казва колегата alpopkochev е голяма заблуда това "От една няма да ми стане нищо" !

199241_406546326067182_436355893_n.jpg
 

DANNY

Редовен Потребител
alpopkochev написа:
Който е успял да спре цигарите да не се лъже, че ако днес изпуши една цигара няма да стане нищо. Напротив - утре ще му се прииска да запали пак само една и така след много кратко време ще се окаже с кутия в джоба, а като е в джоба тя свършва и след това следва нова. Най-големият ми период без да пуша е 1 година и последва описаното упражнение по-горе. Резултатът е налице от 3 години пак си пуша. Проблемът на пушача е в главата (става въпрос за самонавиване, самоубеждаване или както искате го наречете) това го знам от личен опит, но все още нямам успех срещу цигарите. Надявам се, че един ден ще успея.

П.П. Това прозвуча като във филмите с героите дето ходят на терапии заради различни зависимости, но е истина никотина си е зависимост.

Първо, защо трябва да изпушвам днес една цигара!?
Не го искам!
Второто нещо, защо казваш от "личен опит" след като още не си успял? :)
Важното е да не искаш да запалиш!
В момента в бюрото ми имам три кутии с Кубински пури Минтекристо 3#2. Седят си като спомен.
Нямам желание да ги пуша. :yes:
 

lynx

Редовен Потребител
Ангеле, я си пуши и не ги слушай кой колко силна воля и какви стимули имал! ;)
Един спрял да пуши, втори отказал алкохола , трети вече не чук*л жени, защото и това било вредно.
Да, без цигари може и до 100 да доживееш, но ще ти се видят като 200 ! ;)
Не! Благодаря! ;)
Много ли радости в живота са ти останали, че и от това искаш да се лишиш?
На мен цигарения дим ми е по-вкусен от въздуха и не бих спрял с тази "зависимост", добре ми е с нея.
Ако ти е писано да се удавиш, няма да те обесят.
Много философи и съветници се разписаха в тая тема, и все непушачи! ;) ^-^
:cheers: :cheers:
 

DANNY

Редовен Потребител
lynx написа:
..............................
Много философи и съветници се разписаха в тая тема, и все непушачи! ;) ^-^
:cheers: :cheers:

Прав си!
И ти ръсиш съвети на дебело! ;)

020ww5xf.gif


Той питаше как да ги спре а не как да ги продължи! :p
 
Нагоре