ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

FreeMan

Редовен Потребител
Същата теза може да се пробута и на стотиците хиляди умиращи в агония наркомани...
А че тютюна не бил вреден - трябва не само да си наивен, но и доста ... за да го вярваш или да се самозалъгваш.

Динка съжалявам за баща ти.
Това е като да си отново под робство в следствие на поражение, след извоюван живот на победа и свобода.
 

dinkata

Редовен Потребител
FreeMan написа:
Динка съжалявам за баща ти.
Това е като да си отново под робство в следствие на поражение, след извоюван живот на победа и свобода.

Вярвам, че скоро ще ги спре отново, според мен е въпрос на време за силната му воля :)
 

lynx

Редовен Потребител
FreeMan написа:
Същата теза може да се пробута и на стотиците хиляди умиращи в агония наркомани...
А че тютюна не бил вреден - трябва не само да си наивен, но и доста ... за да го вярваш или да се самозалъгваш.

Най вероятно наистина е вреден тютюна, но кое около нас не е?
Ядем вредни храни, пълни с Е-та и други боклуци.
Въздухът около нас е полупрозрачен, бъкан с каквото се сетиш и все вредни вещества и съединения, едно от друго по-вредни и токсични.
Да заживеем в планински села и да ядем само "еко" продукти ли? :wall:
Пушенето било зависимост?
Да, вярно е. Нашето хоби също е зависимост и струва много скъпо, но си го харесваме и харчим за него с удоволствие.
От спирането на цигарите се пестяли пари и здравето значително се подобрявало?
Да бе, да! ;)
Повечето хора ще качат доста килца отгоре, което ще се отрази лошо на сърцето и други органи.
Не е за пренебрегване и факта, че повечето бивши пушачи им се е наложило да си купят изцяло нови дрехи, заради новите наднормени килограми, това също струва пари.
Ама и ние все търсим начини да намалим разходите, вместо да увеличим приходите! ;)
 

ангел иванов

Потребител
С помощ от Станчо (stbeer) си харесах цигара и в понеделник ще я имам.Между другото няколко приятели не са си купували от Нова година цигари,с тези електроники.
 

DANNY

Редовен Потребител
lynx написа:
..................
Нашето хоби също е зависимост и струва много скъпо, но си го харесваме и харчим за него с удоволствие.
............................

Но с него не се самоубиваш!
А ко ще го правиш по-доре е да го направиш както трябва, веднъж за винаги! :death: По безболезнено е! :yes:

zroev9uv.gif


Сменх 4 вида ел цигари . Пълен ташак (без извинение) :-\!
Електроната цига няма нищо общо с обикновената цигара!
Вкусът и е по-близък до наргилето от колкото до цигарата.
Тежеста я прави адски не удобна.
Усета е корено различен!
За мен бе пълно разочарование и още грешни пари!
Единственото нещо което смятам че ми е помогнало за отказване е българския Табекс.
Пробвах какви ли не дъвки и лепенки.
Неразбах кое, колко помага. Но табекаса.... ...предписват го по 1 таблетка на 2 часа.
Аз взимах по 2 таблетки за цял ден и то само когато много ми се пропуши.
 

st_beer

Редовен Потребител
Всеки човек е различен. Едни успяват от раз да ги спрат,други с дъвки,трети с хапове и т.н. Аз ги отказах с електрониката и вече 5-та година цигарите са ми някъде в миналото. Всичко е въпрос на нагласа и воля. Пожелавам ти успех Ачка и много воля най-вече. Пътя е труден и трънлив. Женати да взема верига и катинар за хладилника от сега още ;) ;) ;) ;)
:cheers: :cheers:
 

FreeMan

Редовен Потребител
Това с килограмите важи повече за над 35-40 годишните.
Метаболизма при младите се справя много по-добре, дори с след повишения апетит, а и движението е по-голямо там, както и стила на живот.
 
A

Anonymous

Гост
Който има воля да спре цигарите, може да прояви още малко воля и да не ги замени с ядене. Няма обективна причина отказа от цигарите да увеличава теглото. Субективно е - неосъзнат стремеж да се замести цигарата с нещо друго в устата.

Също така няма причина електронната цигара да помогне. Никотинът е единствената физиологическа причина за пристрастяването към цигарите. Но никотиновата абстененция е доста кратка, броени дни. Електронната цигара не само че дава никотин и поддържа никотиновата зависимост, но и поддържа навика да държиш цигара в устата си. От там нататък всичко е в ума. На който му е помогнала, е щял да спре и без нея.

Аз самият не пуша, но около мен имаше много пушачи. Само тези, които решиха да ги спрат от раз, успяха. Другите, които се залъгваха по един или друг начин, които гледаха да спрат плавно, те така и не спряха.
 

vanko

Редовен Потребител
Dejmos написа:
Само тези, които решиха да ги спрат от раз, успяха. Другите, които се залъгваха по един или друг начин, които гледаха да спрат плавно, те така и не спряха.

Точно така е.Само че ги спрях от раз но се и залъгвах с дъвки като ми се припуши и след месец бях ги забравил вече.Интересното при мен беше че след 13год прекъсване ги запалих пак :wall: и то на купон,само ей тъй една за "авторитет" но местото им било готово и хайде пак на ново.
Отчетох го като грешка и вече твърдо не на отровата!
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз не пуша от година вече, но пък 1 - 2 пъти на срещи или когато съм пийнал с приятели си позволявам да пална една. Не ми е било никакъв проблем да ги спра, въпреки че ги пропуших редовно на 16-17. От тогава съм ги спирал няколко пъти , единия беше за 2 години когато тренирах усилено. Вече не мисля да ги почвам пак. Но пък ще си подръпвам от време на време
desismileys_6473.gif
 

apapazov

Редовен Потребител
Аз ги спрях с табекс .Наистина като го взимаш по схемата не ти се пуши/преодолява се никотиновата независимост/но остава навикът с ракйка с кафе след ядене и тн. Така че трябва яка воля.Но след спирането бях доста изнервен.Направо не се седеше покрай мене .Чак жена ми ми казваше май е по добре да си пушиш.Не пуших 4 месеца което е рекорд за мен.Пропуших от нерви покрай проблеми.Поздрави
 

petkof

Редовен Потребител
big_dragon написа:
sess84 написа:
:) баща ми пробва с три вида ел.цигари и няколко вида хапчета :) не стана пуфка си по три кутии , аз ги отказах без нищо да ползвам , работата е до воля колкото и банално да звучи

Въобще не е банално обяснението.
Никотиновата зависимост е като всички зависимости, проблема е психологичиски и е в главата. Аз мога да кажа, че ги спрях постепенно и сега паля от време на време по някоя пуричка, защото ми е кеф, а той цена няма...
И аз съм пушил цигари,пури и лула повече от 10 години.Като станаха по 2 кутии 100 мм. на ден, взех да се замислям как да ги спирам, защото едва дишах понякога.Аз също ги спрях постепенно защото не ставаше от раз.Технологията ми беше следната.Като ми се припали цигара я вадя, но не я паля веднага а отлагам паленето и с 10-15 минути.Така при всяка цигара печелите време през, което не пушите и намаляте времето, през което можете да пушите без да се натоварвате психологически, че нещо ви е забранено.В продължение на година прогресивно намалих цигарите на ден и накрая пушех само с кафето сутрин.След още два-три месеца ги спрях и така вече 8-9 години. :)
 

FreeMan

Редовен Потребител
Не съм и предполагал че има толкова много бивши зависими :D
Поздравления колеги!
Още един признак на зрялост (не старост) надживяване на "келешлъка" (както някой каза) и навлизане във фаза осъзнаване, разум и зрялост ;)

Между другото някой знае ли колко е средната възраст на хората от форума.
Може би Светльо ще знае?
Аз предполагам 35-40...
 

ininia

Потребител
ФТКС
Ами да разкажа и моя опит.Пропуших в края на гимназията и пуиех към 15 години.Бях стигнал да си купувам "Слънце" голями кутии - 100 къса.Едно време имаше такива.Купувах ги през ден,а по накога и всеки ден.У дома имаше поне 30 пепелника - буквално на всеки метър,за да ми е лесно.
За първи път ги отказах като се разболя от остра бронхопнеумониа и десетина дни бях почни в безсъзнание.Казаха ми като оздравях,че ако поне 2-3 месеца не спра да пуша,едва ли ще бъда жив.След това пак започнах,но вече почнах да се убеждавам,че трябва да ги спра цигарите - има спрял трамвай на 10 метра не можех да се затичам да го хвана.И тогава убедено реших - край.От тогава вече не по-малко от 45 год. в устата си цигара не съм слагал - не смея.
Така че всичко е въпрос на вътрешно убеждение и воля.
Успях да опазя внучките си от тази напаст,Но жалко,че дъщеря си не успях - много се криеше.
 

Карлсон

Потребител
Колеги, преди много години имах пружинен пистолет като зареждането му се осъществяваше като предната част в която беше пружината се втъкваше с ръка в цилиндър над самата ръкохватка, а чашката се зареждаше изотзадзе с помоща на дотиквач на резба... Дано съм бил максимално ясен, просто искам да разбера какво съм имал, спомените ми бяха че беше доста точен по кибрити капачки от лимонада и др..
 

angelmr

Редовен Потребител
ангел иванов написа:
Колеги,важно питане.Някой мъчил ли се е успешно да спре цигарите с електронна цигара,и ако да,какъв модел и откъде? Мног ми се ще да не давам вече по 10 лева на ден.

Имам колега, който успешно е преминал от истински към електронни. Но пък сега е постоянно с цигарата в уста. Така че има хора, които успяват.
 

ininia

Потребител
ФТКС
Имам такава играчка у дома.Накъде около 1980 г. я купих за дъщеря ми от Чехия.Наистина е играчка и не много точна - при всеки изстрел цевта излиза напред.Очевидно,че макар и с малко положението и ще бъде различно.Пистолетчето е изцяло пластмасово (мисла бакелит :)),само цевта е матал.
 

Hyp3r

Потребител
Колеги ,днес си взех скобата (врътката)за зоом-а на оптиката, обаче ми се стръва,че само със стягане няма да стане-смисъл ,че ще преплъзва.Дайте съвет какъв натериал да подложа:гума,силиконова подложка или др.
 

DANNY

Редовен Потребител
Ако това ти е скобата:

Zoom20Ring.jpg


Ето как може да подложиш:
user2378_pic3765_1251057611.jpg


user2378_pic3763_1251057611.jpg


Мисля, че някаква тънка и черна гума може да седи по-добре.
При Никковците нямаме този проблем защото на нас е фабрично направено с гума.
Пробвай всеки тънак и мек материл, който има добро сцепление!
 

DANNY

Редовен Потребител
Един съвет.
На скобата, ако е като показана в предния пост, има два не нужни детайла.
Махни ги!
Единия е перчата гайка за затягане на нормалната гайка а другия е нещо като оптегач на жилото с резбата.
В този оптегач влизат двата края на жилото. Той ги събира в едно. Гадното при него е, че има зъб, който накланя зялата врътка за ЗУМа.
Аз го махнах нацяло и всичко си е ОК.
Рачо го е рязъм с флекс :crazy:
Ако нещо не ти хареса когато е махнат винаги може да го върнеш на место.
 

Attachments

  • DSC09963.jpg
    DSC09963.jpg
    106 KB · Прегледи: 86
Нагоре