ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Търся приемлив вариант за DTS звук - филми и музика с източник интернет и РС през оптичната връзка на РС --> Realtec ALS 892 . Целта не е всичко най-ново и супер качество, а приемлив звук от всички колони на 5.1 или 6.1.
Озвучителните тела ги имам, но и не ми се иска да инвестирам много в проекта.
Взимайки предвид цените дори на по-елементарни нови устройства, стигнах до извод, че цифров усилвател от по-старо поколение, би ми свършил работа.
Може и да греша и ако е така кажете къде?
Ориентирал съм се към два модела цифрови усилватели, които се продават на цени 200-250 лв. цена, която ме устройва.
http://www.onkyousa.com/Products/model.php?m=TX-SR600&class=Receiver
и
http://www.hometheaterhifi.com/volume_10_1/yamaha-rx-v630-receiver-1-2003.html
Въпросът е, кой от двата е за предпочитане?
Предимства и недостатъци.
Благодаря предварително на тези от вас, които ще вземат отношение.
Моля за компетентно мнение.
Основните ми боксове са тези : http://www.ebay.com/itm/Pioneer-HPM-100-12-4-way-Stereo-HiFi-Speakers-Classic-Vintage-/221682221181
 

staz

Редовен Потребител
Аз имам ямаха rxv 550 и твърдя, че се справя доста добре, въпреки годините си. Закачил съм две руски за предни и две букшелф колони за задни. За ресийвър свири изненадващо дори и в тази компановка, а Subwoofer-ът е махнат, защото ме дразни. Основното, което трябва да знаеш е, че каквото работно съпротивление има ресийвърът (омовете), същото трябва да имат всички ОТ, които ще закачиш към него, защото горяло някакво крайно стъпало. Ямаха имат доста добри фабрично заложени настройки на звука - дигитален еквалайзер. Пробвай и audiozavar.com.
Надявам се да съм бил полезен.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Усилвател, в който да свържа 4 колони имам.
Интересува ме DTS и предимно кой от посочените по-горе два да избера.
 

dberov

Редовен Потребител
Разликата между двете марки е при възпроизвеждане на аналогов звук, YAMAHA вади по остър саунд с повече високи но е ясен и отчетлив а ONKYO се доближава до PIONEER и звучи меко с благ галещ ухото саунд. При използване на цифров сигнал от източник на звук а преносителя е оптичен кабел тогава разлика в изходящия DTS сигнал като звук НЯМА.
За това трябва да се обърне повече внимание за слушането на музика и това че си се насочил към по старо поколение ресийвър е правилното решение но ако искаш звука да е качествен ресивъра трябва да бъде транзисторен, тогава ще са възможни 3 варианта за изкарване на звук: през оптичен кабел, през HDMI или чинчове.
Когато ще се гледа филм с DTS, ресийвъра го декодира и пръска сигнала по системата от колони - избираш си бутон ( да приемем че е DVD/LD и си създаваш първи кръг на дистанционното.
На друг бутон създаваш втори кръг за слушане на музика например във FLAC или MP3 формат през чинчове. Така звука може да се обработи през звуковата карта на компютъра чрез еквалайзера на пеъра или да се прекара през цифров или графичен еквалайзер и така да влезе в ресийвъра а от там към колоните.
И на друг бутон се прави трети кръг през HDMI от телевизора, през ресийвъра към колоните.
Така съм си направил моята система но отделно имам и чист усилвател с графичен еквалайзер които са само за слушане на музика от оригинални дискове през CD PLAYER. Ресивъра го купих на търг от ebay.de за 70 евро а е по добър от този на който си се спрял с това че всичко което го има на дистанционното го има като механични копчета и бутони на лицевия панел а при другия модел всичко минава през команди и под команди докато и стигнеш например до баланс на лява - дясна колона ще се ошашавиш.

Ето характеристики: http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/english/re/RX-V496RDS.pdf

CIMG4854.JPG CIMG4856.JPG

При положение че тези 12 инчови бас рефлекторни Пайнери HPM-100 ще се ползват за основни фронт колони може да не се взима субуфер а само един център и два задни сателита за предпочитане JBL Northridge - само те не са ми горели използвайки ги паралелно с фронт колоните които са с по два 10 инчови баса.

На Yamaha слабото място е моторчето на потенциометъра, когато ресийвъра се усилва или намаля от дистанционното, копчето на потенциометъра се върти в посока на командата и ако се пренатовари загрява и изгаря (аз не съм имал проблеми).
На ONKIO горят транзистори ако се натовари и то често но пък струват стотинки и има аналогични.
Лично аз бих избрал YAMAHA заради по острия си сайнд с повече високи, на фронт колоните PIONEER HPM-100 с тия големи бас рефлектори ако им се пусне мек звук високите съвсем няма да ги има /това е лично и не ангажиращо мнение/.
 
Последна промяна:

staif

Редовен Потребител
Ако не намеря хлороформ или някое лепило да хване здраво тогава ще го направя със сглобка, бе ще го измисля все някак.;)


ако не се справиш с лепилото ще приложим принципа при лепенето на спойлерите-телена мрежичка+поялник = на ново ;) държи като оригинала ..
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Новия за 2015
34мм тръба,70 МОА вертикални,60МОА хоризонтални
Нов механизъм за настройка на паралакса е и нова цена.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Oще малко инфо за новия сайтрон. Минимален фокус 13 ярда, тежи 1185 грама и е 2 пъти по скъп от ss серията 10-50, ...цена 2500 долара
 

FreeMan

Редовен Потребител
Това ще е новия хит във FT средите (за тези които могат да си го позволят) особено с опцията за прецизен фокус.
Можеха да поприберат туретите - няма смисъл от такова надстърчане, явно таргета са американците които обичат гелеми ръкохватки и удобството пред визията и практичността.
 

Dominus

Редовен Потребител
Някой има ли представа, какъв номер лагер съдържа съчми 2.5мм и съответно 3мм.
 

lynx

Редовен Потребител
Не знам номера на лагера, но знам кой може да ти подари.
Миро от Варна ми предлагаше наскоро да ми подари такива сачми на мен, значи ще има и за теб :D
 

Dominus

Редовен Потребител
Рачо, мога да си поръчам съчми по размер по около 20 ст.но трябва да ходя до магазина на следващия ден. За това попитах. Да мина с едно ходене. А пък и едно малко лагерче е под лев.
 

lynx

Редовен Потребител
Да, грешката е моя.
Не прецених, че куриера ще вземе цяла шепа лагерчета за докарването.
 

Dominus

Редовен Потребител
Утре ще разкостя малко вентилаторни лагери /от компютри/
Все нещо ще се пръкне.
 
Нагоре