ОКУЛЯР ЗА ОПТИКА

Дон Мирон

Редовен Потребител
Здравейте,някои ползва ли оптика със спомагателен окуляр и помага ли този способ за по добра стрелба,поради проблеми със зрението ....търся начин да намеря начин
Твърде вероятно и да не съм с правилната оптика за мен,при всеки изстрел и минимално помръдване след това губя фокуса и става мазало
С поставянето на окуляр дали ще туширам това мое не малко неудобство

Здравейте,някои ползва ли оптика със спомагателен окуляр и помага ли този способ за по добра стрелба,поради проблеми със зрението ....търся начин да намеря начин
Твърде вероятно и да не съм с правилната оптика за мен,при всеки изстрел и минимално помръдване след това губя фокуса и става мазало
С поставянето на окуляр дали ще туширам това мое не малко неудобство
А как оправяш фокуса след всеки изстрел ?

Ами не от оптиката ,макар и с набузници и на двете пушки,наред на зад на ляво на дясно докато го докарам,тягава история

Ами не от оптиката ,макар и с набузници и на двете пушки,наред на зад на ляво на дясно докато го докарам,тягава история
май е от оптиката каква оптика ползваш че аз така изпробвах май почти всички евтини китайски марки без westhunter и t-eagle (тия не са лоши) и имаше няколко дето така мерника/reticle стои размазан леко колкото и да въртя фокуса и понякога успявам да го фокусирам ако си отдалеча максимално окото от оптиката до момента в който заповне да бяга гръгчето наляво на дясно оптиката е на марката ohhunt без паралакс 35мм тубус LPVO от първите им модели въпреки че струваше и още е към 500+лв но имам други две на същата марка и същия модел но с паралакс и са ok. И все пак ако си решил че ще се набутваш със пари за нова оптика и че ще стреляш на над 100м по добре заложи на популярни марки като най евтините трябва да са ти Discovery или Vector Optics в краен вариант имаше една 6-24 на дъщерна фирма Victoptics за 300 лева Линк към обявата която става за първите месеци или година.. ама по добре да дадеш още 300лв поне да вземеш discovery HD като минимум за 600 Линк към discovery HD2 ако обаче ще пукаш с някоя хубава пушка компромис е discovery ED серията за около 800 но който иска качество Elelement optics имат добро стъкло за около 1000 хубвата им серия даже минава над 2000лв там вече ако минеш може да видиш и по популярни марки като Vortex, Bushnell Match Pro ED 5-30x56 за 1600 е с доста добро стъкло според долното видео сравнение на ралични оптики от най горен клас пък и ще разбереш горе доло как изглежда доброто стъкло.
https://www.youtube.com/watch?v=PGKjK8zFibo&lc=UgxYqbK16G8wsdvRl-V4AaABAg.A4y2pfoOl85A4yiHDYorvr

Въпроса с цената и качеството на оптиките е ясен,на пушките слагам някакъв Конус,бюджетен виждам добре с него....примерно 200 м +,панаира е при наместването на гьоза спрямо оптиката,голямо тъманене докато се наместя да виждам и при минимално помръдване не виждам нищо
На пистолета имам някакво дърво ,аджамииска работа ,купих го тука от форума,ужким беше за пушка,ама май е за айрсофт,кръста му е дебел колкото се сетиш,,затова е на пистолета,с него както и да погледна си виждам чудесно ама до 50тина метра
Да се фокусираме върху питането ми....Някой ползва ли окуляр , по скоро маншон на оптиката си и има ли полза при заставането за стрелба освен сянката която прави

Някой ползва ли окуляр , по скоро маншон на оптиката си и има ли полза при заставането за стрелба освен сянката която прави
Маншони ползват доста колеги, и то не само да им прави сянка, а да подсигури еднакво разстояние между окуляра и окото, но ти докато сменяш бюджетни оптики, разлика няма да намериш. Разликата е не само в качеството на лещите, а и в самата им подредба при проектиране на оптиката, за това губиш целта лесно. Аз също имам проблем с очите, нося и контакни лещи. Имам Нико 10-50х60, която седи в шкафа и е предимно за състезания, а ползвам главно един Хоук 8х56, без зуум, фиксиран паралакс...нищо излишно по нея...и съм адски доволен, много бърза за прицелване, и лесна за употреба оптика...нищо общо с Никото.

Последна промяна:
Стрелям с очила /заради астегматизма/ и не е проблем да си наглася фокусното растояние. Затова немога да ползвам маншон. Опитай и ти.

а да подсигури еднакво разстояние между окуляра и окото,
За разстоянието сам се досетих и затова почнах да ровя по въпроса и да питам до колко има ефективност/питал не питал вече си поръчах/

а ползвам главно един Хоук 8х56, без зуум, фиксиран паралакс
Като се замисля...дървото на пистолета с фиксиран паралакс и с него нямам проблеми,явно трябва да си намеря нещо такова за пушкалата и с него да се излагам:wall:

Търси качествена оптика с настройка на фокуса и фиксирано увеличение x10. С маншон ще ти е още по-трудно.
За муншона май е късно,извиках го...някои неща се учат по скъпия начин СЕ ЛА ВИ
За съвета за евентуално подходяща опттика благодаря,бих помоли ако знаеш линк нещо което ме съветваш да ми изпратиш ако обичаш

Скъпо, скъпо....колко да е скъпо? Не съжалявай за мУншона /казва се наочник/ ще ти върши работа, по-скоро направи две неща.
1. Намери темата за оптиките и прочети как се настройва първоначално. Сигурно ти си ги знаеш тия работи, но вероятно пропускаш нещо. Прочети я внимателно. Един час четене спестява една седмица писане по форумите.
2. На повечето оптики, на окуляра има малък пръстен, с който се коригира диоптъра на оптиката, според очите на гледащия. Въртиш го докато ти се избистри образа.
Някъде там е заровено кучето......Иначе може да си купиш оптика и за 2000 лева и пак да е същото.

За съвета за евентуално подходяща опттика благодаря,бих помоли ако знаеш линк нещо което ме съветваш да ми изпратиш ако обичаш
Най-добре да видиш и така да си избереш. Мога да ти препоръчам leapers 10x50 или 10x44. И двете гледат добре и не са скъпи.

Скъпо, скъпо....колко да е скъпо? Не съжалявай за мУншона /казва се наочник/ ще ти върши работа, по-скоро направи две неща.
1. Намери темата за оптиките и прочети как се настройва първоначално. Сигурно ти си ги знаеш тия работи, но вероятно пропускаш нещо. Прочети я внимателно. Един час четене спестява една седмица писане по форумите.
2. На повечето оптики, на окуляра има малък пръстен, с който се коригира диоптъра на оптиката, според очите на гледащия. Въртиш го докато ти се избистри образа.
Някъде там е заровено кучето......Иначе може да си купиш оптика и за 2000 лева и пак да е същото.
Свършил съм ги тези работи които ме съветваш ,пък и съм прочел малко или много.просто от катастрофи и други несгоди фокусното разстояние между окото и оптиката ....имам чувството че е без толеранс,или поне съм с такова усещане,милиметър да мръдна на някъде при прицелването и пастета е готов за гледане,все пак благодаря за съвета.
П.П. Закупена вещ без да изпълнява пред назначението си ....винаги е скъпо,въпреки себестойността.Щом казваш че ще върши работа всичко е окей, маркова е с 4 представки за различни оптики....добра игра бих казал

Последна промяна:
имам чувството че е без толеранс,или поне съм с такова усещане,милиметър да мръдна на някъде при прицелването и пастета е готов за гледане,все пак благодаря за съвета.
Конуса са така,също и ляво дясно веднага вадят луна,което не е много лошо за прецизна стрелба,лошото е,че качеството на Конус не е като преди, което обезмисля всичко.
С напредване на годинките явно компромиса с оптиките става невъзможен :)

Последна промяна:
фокусното разстояние между окото и оптиката ....имам чувството че е без толеранс,или поне съм с такова усещане,милиметър да мръдна на някъде при прицелването и пастета е готов ....
.........Щом казваш че ще върши работа всичко е окей, маркова е с 4 представки за различни оптики....добра игра бих казал
Ще върши работа наочника, ще върши....Щом е и с приставки за различни диаметри - още по-добре! Като го нагласиш веднъж на точното положение, просто го допираш до лицето и готово - всичко си е на място. Е ща мърда малко, щото е гума все пак, но е много по-удобно. Поне на мен ми е много удобно.

Наочника пристигна,нахлузих го и пробвах как е...
Съвсем друга бира се получи,дори и да се мандахерцам и намествам леко видимостта е налична.
До сега само обмислях,сега мога и да реализирам тренировки в стрелба на 100 и ... метра по нощно цукало=размер S
По близка стрелба в цукало .особено от подветрената страна мисля че не е препоръчително.
П.П. На всички съпричастни по темата ... БЛАГОДАРЯ за съдействието

Back
Нагоре