Моите снимки

• Автор на темата Автор на темата O.K.
  • Начална Дата Начална Дата
Маорски бойни канута - черните със сигурност са съвременна репродукция и атракция за туристи, червените може би автентични, че бяха в нещо като музей. За съжаление беше след работно време.
received_400164586496763.jpeg
received_1195113374908428.jpeg
received_1609369299655659.jpeg

Китка на лявото ухо означавало моми. Изобщо не мога да си представя как мореплавателите от епохата на Великите географски открития са успявали да си съберат екипажите за отплаване :)

received_1082173739838686.jpeg

Доколкото съм чел, малко кораби са се прибрали в Европа по него време а тези, които са се прибрали са били с минимален екипаж.

Доколкото съм чел, малко кораби са се прибрали в Европа по него време а тези, които са се прибрали са били с минимален екипаж.
Нормално, корабите с които Колумб е достигнал Америка, тези с които Магелан е тръгнал на експедиция и т. н. са били с съвсем малки. Плаване с такива кораби, по няколко години, бури и урагани, плаване в непознати води, недостиг на прясна храна и вода, болести, битки с местни племена... Магелан е убит на Филипините, а местният вожд Лапу-Лапу и досега е считан за национален герой, който пръв се е опълчил на колонизирането. Кук загива на Хавай пак в битка с местни племена. Вероятно е имало и дезертьори, след месеци плаване, попадаш в Рая, една такава девойка ти се усмихва, никой не те чака у дома, или дори по-лошо, чака те някоя англичанка... Имаше виц някакъв - Красотата на англичанките била причина англичаните да станат велики мореплаватели. Нещо в този смисъл беше

Не е точно така,зависи и за кой период става дума на колонизирането.Имало е и военно десантни кораби с по няколко стотин души войници-конкистадори на борда.Се пак нито Мажелан нито Колумб им се е налагало да "откриват" Америките.Знаело се отлично къде се намират и какво има там.Още на фрески от римските градове като в Помпей има изобразени,ананаси,царевица и слънчогледи.А в залива на Буенос Аерос морето редовно изхвърля римски монети и амфори.По ред причини моряците и войниците са искали да се преберат у дома-цивилизацията е мястото в което можеш да се похвалиш и забогатееш с плячката.

Мда...както писа колега,когато човек не учи физика в училище,след това живота му ще е пълен с чудеса и магии,относно историята е същото...загадки и мистерии на всякъде и всичко...;)

Свирене на ПВЦ тръби със стари джапанки, малко песни и танци на народите и колежките правят акробатика... Аз си пробвам телефона по подвижни мишени.

received_630690045955406.jpeg
received_351509201383962.jpeg
received_1206478913788170.jpeg
received_1490094325011261.jpeg

Тунел за метрото.(Ние полагаме хидроизолацията)Този е от Герена към центъра.Много кал,вода,прах,течение...но винаги съм си представял как на обедната почивка се отваря прав коридор от 1200 метра за 4-5 пушки.

Back
Нагоре