Миене и смазване на чашки

• Автор на темата Автор на темата peko
  • Начална Дата Начална Дата

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Някои колеги "тайничко" си ги плакнат и смазват после чашките, та реших и аз да се поогледам.
Намерих в Англия едни малки УЗ ванички, вървят и с флаконче течност. Събира една кутия чашки 500 бр в .177 на едно плакнене.
http://www.pelletperfect.co.uk/index.php?route=product/product&path=50&product_id=657
Там имат и избор от различни видове специални смазки, разработени даже отделно за ПЦП и пружинки и ползвани на Острова от доста време със значителен успех, с които да се третират след измиване и подсушаване. Най на сметка са 100 мл опаковки.
http://www.pelletperfect.co.uk/index.php?route=product/category&path=50
Мисля да си поръчвам неща от там, та ако има и други желаещи, можем да спретнем по-голяма поръчка, та поне доставката да легне без пари.

Последна промяна:
Пиши ме за една такава глезотийка и флаконче смазка

Ний туй от години си го правим и без глезотии - ръчно. :D:lol: Последно като поисках да си поръчам смазката за чашки в Б.А.Р. и се втрещих, че вече не могат да я изнасят! :eek::eek::eek: Добре че имам още за няколко години напред, ама остаре. :(

Последна промяна:
Пиши ме с тампоните за почистване по една опаковка от 0.177 и 0.22
Парите в неделя на халето

Последна промяна:
Разгледайте смазките. По-новите, "нано" технологии са в по-малки флакони(10, 15 и 25 мл), съответни и по-скъпо излизат, ама ги харесвали повече и по-малко количество е нужно за смазване, с по-добра адхезия са, пък и съхнат и не се мазаш като боравиш после с чашките. Единствения недостатък им е, че може да ти вдигнат скоростта и балистичния коефициент и да се налагат корекции по пушката и оптиката. По-старите модели(флаконите 100 мл) са предимно на тефлонова основа масла.
Аз поне смятам от тях да си взема от "нано" технологиите.

Вземи ми от по-старите 100 мл. Тия нано-мано са ми малко рекламни Фатки. Днес пак оплакнах и змазах малко чашки, този път от убавите. Ами страшна работа става. На 50м в тихо време можеш да рисуваш. Група от 20 изстрела е 10-12мм. Едно дебело клонче го строших с 5 изстрела. Наредих ги един до друг като разрез и накрая падна. Мажа ги с масло от стенд за коман рейл дюзи. Вискозитета е като на нафта - водоподобно.

Сложи на десетина санта от цевта един лист домакинска хартия и пусни през него чашка.
Ако няма следи около дупката, значи и то става.

Аз ги гледам на 50м. Щом ми хасева групата значи става.
Точно. От известно време и аз тествам чашки само на 50м. Има ли добра група на 50м са ок иначе не. на 40 м всички са добре. На 50 си проличава истината. Това е моето мнение

Единствения недостатък им е, че може да ти вдигнат скоростта и балистичния коефициент и да се налагат корекции по пушката и оптиката.
Това хич не звучи надеждно, смазката гарантира ли че след всяко къпане вдигането на скоростта и БК ще е еднакво щото ако не това нано-мано може да се превърне в садо-мазо.
Тия нано-мано са ми малко рекламни Фатки.
+1

Aз съм тествал единствено промити чашки (1,03 - 5,53) 2 пъти с разредено веро и един път с чиста вода. После смазани със синтетично 0W20 масло. Първо сложих 6-7 капки на половин кутия, но при теста с хартията пред дулото имаше пръски.
Повалях в още хартия половината на половината, докато почти не се забелязваха следи по хартията.
Другата половина от кутията разделих също и едната част само промих, но без да ги смазвам.
После тествах на 47 м(толкова имам макс. в двора). Нищо не теглих. С Вулкана, клас водолаз, 165 бара в бутилката, температура 28 градуса, лек ветрец от ляво. С хроното на Митака. По 4 барабана от всяка категория.
С небараните групи от порядъка на 15-22 мм от един барабан(11 бр.), на около 1см от прицелната точка на 11 часа. Скорости 284-286 м/с
Само митите - почти същите групи, пак на около сантиметър отгоре, но по близко, почти до центъра изместени. Скорости, не знам защо, леко различни от 282-287 м/с, но пък не развалиха групите. Предполагам, че заводската "смазка" макар и мръсничка също върши някаква работа.
Смазани, но не бърсани. Групите една идея по-малки, лееко нагоре(1,5 см), пак почти в центъра. Скорости почти само в този диапазон 285-287 м/с, само две имаше 283,8, предполагам по-тежки чашки.
Накрая позабърсаните. Групите още една идея по-малки, почти 2 см над центъра, отново обаче лееко вляво.
Скорости 285,8-287,6, като единия барабан показваше само 287 и сменяше цифрата отзад.
При всичките тестове, когато пълних барабаните, оглеждах чашките и тези които най нямаха вид ги нареждах последователно, да кажем 6 идеални и след тях 5 с неугледни поли. На листа разлика не видях. Флаери само 3-4 и то си ги усетих още при изстрела, че са от мен, но те примерно вдигнаха групата от 15 на 20 мм например.
Та тогава се замислих, че макар и малък, ефект има от цялата галимация.
Направих после и два барабана с небарани чашки, като само вдигнах с 2-3 м/с скоростта.
Почти нямаше разлика в големината и мястото на групите и при 283-4 м/с и при 287 м/с.
Това ме наведе на мисълта, че трябва леко да се е променил и БК на смазаните, за да вдигнат групата.

Последна промяна:
Ако ще поръчваш ме пиши с тампони:
едни в 5,5
два в 4,5

Павка с какво миеш и с какво смазваш. Аз съм смазвал с Напиер ойл спец за чашки и забелязах че със немазани чашки и фани и щаера са по-константни на хроното.А мазаните варират повече. Не съм пробвал прани и мазани на чз цевта.

Иска след мазането да се позабършат леко, за да се премахне излишната смазка.
И при мен, като ги повъргалям малко в памучен парцал, като на пипане почти не се усеща смазката , са най-добре на листа.

Прежалваш една хавлия и в нея като се поотъркалят стават супер

Back
Нагоре