Миене и смазване на чашки

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Някои колеги "тайничко" си ги плакнат и смазват после чашките, та реших и аз да се поогледам.
Намерих в Англия едни малки УЗ ванички, вървят и с флаконче течност. Събира една кутия чашки 500 бр в .177 на едно плакнене.
http://www.pelletperfect.co.uk/index.php?route=product/product&path=50&product_id=657
Там имат и избор от различни видове специални смазки, разработени даже отделно за ПЦП и пружинки и ползвани на Острова от доста време със значителен успех, с които да се третират след измиване и подсушаване. Най на сметка са 100 мл опаковки.
http://www.pelletperfect.co.uk/index.php?route=product/category&path=50
Мисля да си поръчвам неща от там, та ако има и други желаещи, можем да спретнем по-голяма поръчка, та поне доставката да легне без пари.
 
Последна промяна:

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Пиши ме за една такава глезотийка и флаконче смазка
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Ний туй от години си го правим и без глезотии - ръчно. :D:lol: Последно като поисках да си поръчам смазката за чашки в Б.А.Р. и се втрещих, че вече не могат да я изнасят! :eek::eek::eek: Добре че имам още за няколко години напред, ама остаре. :(
 
Последна промяна:

apapazov

Редовен Потребител
Пиши ме с тампоните за почистване по една опаковка от 0.177 и 0.22
Парите в неделя на халето
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Пеца, едно бутилче смазка 100мл. за мен. За ПЦП.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Разгледайте смазките. По-новите, "нано" технологии са в по-малки флакони(10, 15 и 25 мл), съответни и по-скъпо излизат, ама ги харесвали повече и по-малко количество е нужно за смазване, с по-добра адхезия са, пък и съхнат и не се мазаш като боравиш после с чашките. Единствения недостатък им е, че може да ти вдигнат скоростта и балистичния коефициент и да се налагат корекции по пушката и оптиката. По-старите модели(флаконите 100 мл) са предимно на тефлонова основа масла.
Аз поне смятам от тях да си взема от "нано" технологиите.
 

Dominus

Редовен Потребител
Вземи ми от по-старите 100 мл. Тия нано-мано са ми малко рекламни Фатки. Днес пак оплакнах и змазах малко чашки, този път от убавите. Ами страшна работа става. На 50м в тихо време можеш да рисуваш. Група от 20 изстрела е 10-12мм. Едно дебело клонче го строших с 5 изстрела. Наредих ги един до друг като разрез и накрая падна. Мажа ги с масло от стенд за коман рейл дюзи. Вискозитета е като на нафта - водоподобно.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Сложи на десетина санта от цевта един лист домакинска хартия и пусни през него чашка.
Ако няма следи около дупката, значи и то става.
 

Dominus

Редовен Потребител
Аз ги гледам на 50м. Щом ми хасева групата значи става.
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Аз ги гледам на 50м. Щом ми хасева групата значи става.
Точно. От известно време и аз тествам чашки само на 50м. Има ли добра група на 50м са ок иначе не. на 40 м всички са добре. На 50 си проличава истината. Това е моето мнение
 

dberov

Редовен Потребител
Единствения недостатък им е, че може да ти вдигнат скоростта и балистичния коефициент и да се налагат корекции по пушката и оптиката.
Това хич не звучи надеждно, смазката гарантира ли че след всяко къпане вдигането на скоростта и БК ще е еднакво щото ако не това нано-мано може да се превърне в садо-мазо.
Тия нано-мано са ми малко рекламни Фатки.
+1
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Aз съм тествал единствено промити чашки (1,03 - 5,53) 2 пъти с разредено веро и един път с чиста вода. После смазани със синтетично 0W20 масло. Първо сложих 6-7 капки на половин кутия, но при теста с хартията пред дулото имаше пръски.
Повалях в още хартия половината на половината, докато почти не се забелязваха следи по хартията.
Другата половина от кутията разделих също и едната част само промих, но без да ги смазвам.
После тествах на 47 м(толкова имам макс. в двора). Нищо не теглих. С Вулкана, клас водолаз, 165 бара в бутилката, температура 28 градуса, лек ветрец от ляво. С хроното на Митака. По 4 барабана от всяка категория.
С небараните групи от порядъка на 15-22 мм от един барабан(11 бр.), на около 1см от прицелната точка на 11 часа. Скорости 284-286 м/с
Само митите - почти същите групи, пак на около сантиметър отгоре, но по близко, почти до центъра изместени. Скорости, не знам защо, леко различни от 282-287 м/с, но пък не развалиха групите. Предполагам, че заводската "смазка" макар и мръсничка също върши някаква работа.
Смазани, но не бърсани. Групите една идея по-малки, лееко нагоре(1,5 см), пак почти в центъра. Скорости почти само в този диапазон 285-287 м/с, само две имаше 283,8, предполагам по-тежки чашки.
Накрая позабърсаните. Групите още една идея по-малки, почти 2 см над центъра, отново обаче лееко вляво.
Скорости 285,8-287,6, като единия барабан показваше само 287 и сменяше цифрата отзад.
При всичките тестове, когато пълних барабаните, оглеждах чашките и тези които най нямаха вид ги нареждах последователно, да кажем 6 идеални и след тях 5 с неугледни поли. На листа разлика не видях. Флаери само 3-4 и то си ги усетих още при изстрела, че са от мен, но те примерно вдигнаха групата от 15 на 20 мм например.
Та тогава се замислих, че макар и малък, ефект има от цялата галимация.
Направих после и два барабана с небарани чашки, като само вдигнах с 2-3 м/с скоростта.
Почти нямаше разлика в големината и мястото на групите и при 283-4 м/с и при 287 м/с.
Това ме наведе на мисълта, че трябва леко да се е променил и БК на смазаните, за да вдигнат групата.
 
Последна промяна:

hristoss

Редовен Потребител
ФТКС
Ако ще поръчваш ме пиши с тампони:
едни в 5,5
два в 4,5
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Павка с какво миеш и с какво смазваш. Аз съм смазвал с Напиер ойл спец за чашки и забелязах че със немазани чашки и фани и щаера са по-константни на хроното.А мазаните варират повече. Не съм пробвал прани и мазани на чз цевта.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Иска след мазането да се позабършат леко, за да се премахне излишната смазка.
И при мен, като ги повъргалям малко в памучен парцал, като на пипане почти не се усеща смазката , са най-добре на листа.
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Прежалваш една хавлия и в нея като се поотъркалят стават супер
 
Нагоре