Който е научен да лети ,не може да пълзи. За хората с криле .

diadowanio1

Редовен Потребител
Искам да отворя една нова тема в този форум .За някои може да е интересна ,за други безинтересна. Като начало искам да ви покажа новата си машина ,която слезе от чертожната дъска февруари 2019 год .Проектирана е като многофункционална :трябва да се движи през зимата на ски ,през лятото на плавници в язовира ,ще може да излита и каца във вода, да лети като мотопаратрайк ,делтапланер, автожир , самолет горноплощник.Машината е триместна ,полетно тегло 450 кгр,полезен товар до 200 кгр(двамата пътника отзад общо тегло до 130 кгр.)Досега пробните полети като паратрайк и делтатрайк са успешни, на летище Казанлък .Временно спрях работа по нея поради финансови затруднения.Видео с машината може да видите тук :
А ето и малко снимки:332 Тумб.jpg
442 Тумб.jpg
418 Тумб.jpg
278 Тумб.jpg442 Тумб.jpg
395 Тумб.jpg
406 Тумб зат.jpg
419 Тумб.jpg332 Тумб.jpg442 Тумб.jpg278 Тумб.jpg
395 Тумб.jpg406 Тумб зат.jpg
 

Djack

Редовен Потребител
Браво! Поздравления! Жалко, че си спрял дори и временно проекта заради финанси! Държавата трябва стои зад хора като теб и да им осигурява ресурси, за да може да ни дърпате напред! Успех!
 

lynx

Редовен Потребител
Това ако го видят колумбийците и мексиканците, ще те финансират за масово производство.
Наркобароните винаги търсят нови и още по-нови начини да си прекарват дрогата през границата със САЩ :banana:
Машината е малка, може да лети ниско и няма да я ловят радарите, а и доста товар може да носи.
Браво за идеята и професионалното изпълнение! :cheers:
 

diadowanio1

Редовен Потребител
За мен си много голям човек!
:D Ники ,голям съм ,бях 132 кг ,сега съм 123 кгр.:)

Това ако го видят колумбийците и мексиканците, ще те финансират за масово производство.
Преди 10 години един приятел от Свиленград купи от мен двуместен открит паратрайк и често лети над Свиленград ,може да навлезе в турска територия..:pТова с навлисането е шега разбира се ,не го вземайте на сериозно ,затова редактирах поста.
 
Последна промяна:

diadowanio1

Редовен Потребител
Хайде, да ви предложа още малко, по темата летене.Тази машина ,която ще видите във видеото е произведена пак от мен ,две години и подготвях документацията на немски,закарах я в Германия ,мина изпитания с тегловни натоварвания и полети и получих типов сертификат ( т.е добих право да я произвеждам серийно ) След като се върнах в България машината с този типов сертификат бе призната от ГВА (Гражданска Бъздухоплавателна Администрация ) и регистрирана като редовно въздухоплавателно средство с рег,номер LZ-PPG.Може да лети в G пространството.Скоростта е около 70-80 км/ч.Площ за излитане около 50 м .Разход 22 л /час бензин А95.Може да лети близо до повърхността ,може и до 2500 м.(Височината се определя от това дали двигателя има височинен регулатор ,защото горе вече въздуха е "по-рядък", бензиновата смес става много богата ( все едно караш на смукач )и ти изпапва 20- 30 л бензин за нула време,при намалена мощност .На борда винаги има 3 камери с различни ракурси и филмчетата стават по-интересни .Пилота е синът ми. Между другото пасажера тук е отпред .Приятно гледане!
 
Последна промяна:

diadowanio1

Редовен Потребител
Супер! Браво на смелото хлапе!
Хлапето беше племенница на мой приятел .Беше болничка ,настинала и затова нямаше настроение ,но се накефи.А най -малката пасажерка скоро , беше моята внучка (на пилота дъшеричката на 5 годинки)
 

tvt1968

Редовен Потребител
Респект!!!
И да допълня Ники - България има нужда и теб, от него, от всички колеги от форума, има нужда от честни, знаещи и можещи.... които за жалост не са ценени понеже на преден план са Кирчо и Кокорчи, ген. Атанасов - малини тоз какъв г## е, с него съм учил, още като курсант никой не го харесваше.... ама ей го докъде стигна...
 

Niki

Редовен Потребител
Всичко е ок, ама дали е рентабилно? Движи се с 80 км/ч, харчи за 1л.ч. 22л бензин???
 

Niki

Редовен Потребител
Дали е рентабилно ? Та нали всички тук, или поне повечето от нас сме на принципа , че кеф цена няма. ^-^
Ти дали можеш да произведе твоята пушка в десетки копия? Докато колегата го е правил с перспектива, с перспектива комерсиална цел. В това няма нищо лошо, напротив, желая му да има възможност да преодолее финансовият проблем и да настрои много... Интересно, колко е себестойност та на тая машина? Това за лов се е утрепало?
 

mobilen

Редовен Потребител
Всеки може да лети на такава машина.Достъпно е като цена.По-трудно ще е да намериш кой да те научи да полетиш самостоятелно.За кефа после да говорим, то това е най-готиното тука ..
 

diadowanio1

Редовен Потребител
Всичко е ок, ама дали е рентабилно? Движи се с 80 км/ч, харчи за 1л.ч. 22л бензин
Докато колегата го е правил с перспектива, с перспектива комерсиална цел.
Колега ,ще се опитам да ти отговоря и на двата въпроса : Това е авиационен двигател с ресурс 300 часа и се сменя после ,или се прави основен ремонт .Разхода ,който писах от 22л /ч е по документация,а реално гори 9-10 л/ч.Ти ,предполагам караш кола и знаеш ,че ако караш с 220 км /ч разхода ти ще е 25 л/100 км .Ами тук е същото ,ако искаш след излитането да достигнеш за броени минути до 2 км височина ,разхода се покачва .Плюс това, малката скорост на полета е предимство ,да можеш да гледаш , да съцерзаваш природата при полета и да можеш да излиташ и да кацаш от поляни ,ниви и др .Просто в България няма организация ,ако построиш летателен апарат да ти го изпитат и лицензират .В Германия има и ,ако искаш, правиш единичен тест ,само на това ,което си построил за себе си, или Musterpüfung (изпитание на мостра )Това изпитание ти позволява да направиш още бройки от същият тип.

.По-трудно ще е да намериш кой да те научи да полетиш самостоятелно
Има инструктори за тоя клас ,сина ми е такъв .Влезте на www.extremeuniverse.bg или www.extremeuniverse.eu
 
Последна промяна:

diadowanio1

Редовен Потребител
Респект!!!
И да допълня Ники - България има нужда и теб, от него, от всички колеги от форума, има нужда от честни, знаещи и можещи.... които за жалост не са ценени понеже на преден план са Кирчо и Кокорчи, ген. Атанасов - малини тоз какъв г## е, с него съм учил, още като курсант никой не го харесваше.... ама ей го докъде стигна.
Ако знаеш само колко си прав приятелю.Само ,че в този форум не бива да намесваме политика,има си други места .Знам политическата ориентираност на доста от членовете на този форум и ми харесва това ,че точно симпатичните на мен хора имат същите мисления като мен .Лошото е ,че умните хора не искат да се занимават с политика и се явяват глупавите ,тъпите ,които се продават за " няколко долара повече "и продават родината ни .:mad:
 
Нагоре