Калашников - въздушнo оръжие

llcoolj

Редовен Потребител
Здравейте. Пускам темата, понеже продуктите на тази фирма в сферата на въздушните оръжия не са разпространени у нас. Предлагам тук да пишем за всякакви впечатления от ВО Калашников.

http://www.arms-expo.ru/news/predpr...vintovku_baikal_mr_555k_i_pnevmaticheskiy_pi/

Преди да сте прочели превода на статията предупреждавам, че не е от най добрите, но толкова мога. Някой знаещ руски, ако има желание може да го редактира.

Група Калашников пусна на пазара нова въздушна пушка Baikal MP-555K и въздушен пистолет MR-657RSR за продажба на дребно. Оръжието е предназначено за тренировка и спортна стрелба с куршуми. Продуктите могат да бъдат закупени чрез онлайн поръчка на официалния сайт на концерна или чрез търговската мрежа на маркови зони.
Въздушната пушка MP-555K с предварително напомпван въздушен цилиндър за високо налягане (PCP) е базирана на пушката MP-553K и се различава от него по своя принцип на работа и подобрена ергономичност. Цената на дребно на пушка е 14,990 рубли. Схемата на работа на РСР (принципът на потребление на въздух в резервоара на пистолет или пушка под високо налягане) осигурява стабилни скорости на изпичане и е по-малко зависима от колебанията в температурата на околната среда. Пушката е снабдена с подвижен диоптърен поглед и регулируем пръстен за най-точна стрелба. Актуализираният дизайн на магазина елиминира загубата на куршуми. MP-555K има издръжлив стоманен цев, изработен от ротационно коване. Cocking дръжка с кратък удар и ниско усилие ви позволява незабавно да презаредите пушката. Резервоарът с високо налягане, който може да се презарежда, ви позволява бързо да я смените с нова, без да губите време за презареждане. Picatinny релсата на предната част на предмишницата позволява монтирането на дръжка или двунога.
Пневматичният пистолет MP-657 PCP е разработката на добре доказалия се пистолет за газ-цилиндър MP-657. От гледна точка на структурни и габаритни характеристики, тя отговаря на изискванията на правилата на конкуренцията за стрелба с куршуми в клас Air Standard Pistol. Цена на дребно на пистолет - 13 990 рубли. Работната схема на PCP осигурява качествени характеристики на снимане и е по-малко зависима от колебанията в температурата на околната среда. Пистолетът е оборудван с регулируем спусък и механичен поглед с регулируема изцяло. Ортопедичната дръжка осигурява най-удобния захват и положение в ръката. Лекота и надеждност на пистолета дават случая на трайна пластмаса и алуминий и цевта на оръдието стомана с муцуна конус.
 
Последна промяна:

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
продуктите на тази фирма в сферата на въздушните оръжия не са разпространени у нас. Предлагам тук да пишем за всякакви впечатления от ВО Калашников.

А какво ще пишем в ТАЗИ тема? И откъде впечатления?
Ако е да четем материали от мрежата, има Гугъл и който се интересува ще намери какво да чете.
Ако някой има такива "оръжия" и има мераклии да купуват такива, тогава може би темата можеше да има смисъл, но в този вариант, едва ли.
Форумът се напълни с излишни теми.
Има такива, които остават с по няколко поста в тях и отиват в небитието ... ама тема има. Защо е, никой не може да каже, нищо съществено не пише в нея, някой решил да покаже клип, който го е впечатлил и толкова. Дотам, ама тема има.
 

kosmev

Редовен Потребител
И откъде впечатления?
Как откъде? От руските форуми :D
Иначе сериозно, неслучайно тия продукти не са популярни - самите руснаци ги "осмиват" и предпочитат да си тунинговат "империалистически" crosman-и.
От всичките им модели интересен ми е само този:


p01.jpg ext01.jpg ext03.jpg
Ако Путя занесе на Ердо един, може от Zoraki да му копират корпуса и да прехвърлят карантиите от HP-01 в него.
Ще стане оригинален, автономен, мощен, компактен multipump булпап. 420мм цев, лесно зареждане, на 4 помпи ще гони 30 джаула.
И ще имат готов отговор на "вечния" въпрос - Търся мощна и точна въздушна пушка
Иначе руската версия е обикновена слаба пластмасова пружинка с калпава цев...
 

sts1969

Редовен Потребител
И ще имат готов отговор на "вечния" въпрос - Търся мощна и точна въздушна пушка
  • Е, да...ама тенденциите вече са под "мощна и точна" да се има в предвид поне 100J на 200 метра. Какви са тези 16J с който се излагаме тук. ??? :p
 

Altium

Новодошъл
В България обаче MP-555K все още не се продава в нито един магазин...?

Искате ли да дрънкаме магазини вносители да я доставят, аз питах Алексис Оптикс от Търново но се чудят и маят все едно трябва да доставят самолет.
 

lynx

Редовен Потребител
Засега само в Русия се продава този модел.
А вноса от там е свързан с доста проблеми и на никой не му се занимава с ""Разкази с неочакван край.
Всички вносители предпочитат нещо по-лесничко, примерно да внесат от Европа или Турция няколко пушчици и като ги продадат, поръчват нова мини партида.
 

llcoolj

Редовен Потребител
Засега само в Русия се продава този модел.
А вноса от там е свързан с доста проблеми и на никой не му се занимава с ""Разкази с неочакван край.
Всички вносители предпочитат нещо по-лесничко, примерно да внесат от Европа или Турция няколко пушчици и като ги продадат, поръчват нова мини партида.
С наложените санкции на Русия скоро няма да видим Baikal MP-555K сред търговците в Европа. Интересно, защо не се предлага в Турция, при положние, че от известно време Baikal MP-555K се предлагат в ЮАР
 
Нагоре