Изработка на мишени за ФТ

A

Anonymous

Гост
Снимка на мишената отзад. Не съм в БГ за това се забавих.
 

Attachments

  • SNC00559.jpg
    SNC00559.jpg
    518.9 KB · Прегледи: 209

djboby

Потребител
Вчера тествахме новия модел падащи мишени. Корпуса и лъжицата са от 4мм ламарина. Теста беше с пистолет иж-53М 5дж и суматра 6.35 120дж. Теста се състоеше от удари по корпуса и бойната зона. Първи тест: състоеше се стрелба с пистолета от дистанция 6-7 метра стрелба в бойната зона и в корпуса. Резултата при удар в бойната зона пада удар в корпуса седи. Вторитест: състоеше се от изтрели от суматра в корпуса и бойната зона, дистанция 10-12 метра. Резултат, при удар в бойната зона пада, при удар в корпуса не пада. Трети тест: масов разтрел в слабите места на корпуса със суматрите. Резултат никакви наранявания, деформации или признаци за счупване.

Извуд: Това което всички искат вече го постигнах, така направенаа мишена няма да има проблем с джаулите и ще може всички да се състезават. Предполагам, че тука ще приключи джаулата дискриминация и безпокойствието за мишените. На снимките е това което съм изработил, се пак е само мостра и затова изглежда не изпипано като дизан, но това е най малкия проблем.

БЛАГОДАРЯ на сдман и на ст_беер за оказанато частично съдействие!!!!
 

Attachments

  • 100_5926.JPG
    100_5926.JPG
    156.3 KB · Прегледи: 210
  • 100_5927.JPG
    100_5927.JPG
    162.6 KB · Прегледи: 184
A

Anonymous

Гост
Имам едно предложение. Мощните пушки лесно премахват боята на лъжицата, както се вижда от снимката. Така че може да я облепите с непрозрачно(или най добре бяло) тиксо, за да се разграничава убойната зона по добре от корпуса.
 

mitaka101

Потребител
Може би на "лъжицата" трябва да се монтира пластина от друг цвят метал (или цялата лъжица да е направена от такъв метал), очевадно различен от цвета на "щита" на мишената.
При това достатъчно здрав за да издържи.
Примерно неръждавейка. На прима виста за нея се сещам - сигурно има и други достъпни материали с необходимите качества.
Тогава дори да падне боята от щита и лъжицата - пак ще се различават поради контрасността на цвета на обикновената стомана и неръждавейката.
 

djboby

Потребител
И това е вариант и ще помисля върху него. Ще трябва да видя дали ще може да се завари здраво понеже не я усукваме а я заваряме. Усукването се оказа невъзможно при 4мм.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
mitaka101 написа:
Може би на "лъжицата" трябва да се монтира пластина от друг цвят метал (или цялата лъжица да е направена от такъв метал), очевадно различен от цвета на "щита" на мишената.
При това достатъчно здрав за да издържи.
Примерно неръждавейка. На прима виста за нея се сещам - сигурно има и други достъпни материали с необходимите качества.
Тогава дори да падне боята от щита и лъжицата - пак ще се различават поради контрасността на цвета на обикновената стомана и неръждавейката.
това ми изглежда най-доброто решение ,но и най-скъпото като първоначална инвестиция.не че спрейовете не са консуматив.
май засега ще процедираме като божидар-по-често спрейване на предния панел,а лъжицата при натрупване на олово ,общо взето остава контрастна(светла).
боре,прототипът се нуждае от малко по-голяма лъжица(планка) и други крепежни елементи.
 
A

Anonymous

Гост
Пробвал съм с лъжица от полирана неръждавейка, нестава. Оловото се замазва по нея и става сиво и матово петно, точно такто на снимките горе. Що за материал би бил толкова здрав, че да издържи 120j от упор и същевременно не би позволявал оловото да се зацапва по него?
Има и друго решение... ама е малко нетрадиционно и едва ли ще ви допадне. Предлагам мишенка, при която убойната зона се осветява от малка лампичка. Така независимо от цвета на убойната зона винаги ще се различава от корпуса. Тя не е от падащите мишенки, пада само лъжицата. Това е схеметично замисъла на мишенката, поглед отзад.
http://toshibal300.snimka.bg/astronomy/blabla.431092
 
A

Anonymous

Гост
В продължение на мисълта на Митака.
Полиране и смазване на лъжицата. Хем няма да е нераждавейка, която е по-скъпа и по-кофти се заварява, хем ще бъде контрастно.
Лицевият панел може да се остави необработен. Материала поначало е тъмен, отлаганията от олово бързо се окисляват и потъмняват и (колкото и неизпипано да изглежда) ръждата също е тъмна.
 

djboby

Потребител
Според мен със спрея пак си е задоволително, не казвам че не трябва да се измисля някъв по добър вариян. Но сяка друга модификация или екстра оскапява модела, а идеята е да намаляме цената а не да я овиличаваме.
 
A

Anonymous

Гост
А някой пробвал ли е да направи лъжица от блокче дуралуминий?
 

djboby

Потребител
То хубавода я направи ама според тебе практично ли е?

Също искам да поясня че тезимишени ще имат планки за допълнително монтиране за намаляне на бойната зона 18 и 25мм
 
A

Anonymous

Гост
Аааа,да ! Това за планките е много важно,че някои път се стреля на близки растояния.
 

s73r01d

Потребител
Боби прави ги както ги правиш, да дойдат на бюджетна цена.

По късно можем да изрежем само кръгчета за лъжицата от бронз или някакъв друг материал и да се капнат с електрожена, или с малки самонарезни винтчета. Дори може да се тестват кръгчета от различни материали да се види къде не лепи олово (нещо с тефлоново покритие :crazy:).

Та идеята ми е на 1во време стандартна черна 4мм ламарина и със спрейчето, а по-късно като се опаричим да ъпгрейднем мишенките.

Може и лампички да им сложим, 1 LED-че, вече не са скъпи има всякакви цветове и са корави, не им трябва защита от осколки. С батерийка ще свети няколко часа.
 

prinz Eugen

Потребител
На моята мишена съм решил въпросът със червено светлоотазително фолио(самозалепващо-продва се на доста места,а и е китайско-за китайки пушки е супер :D ),нося и предварително изрязани кръгчета от него,и при нужда лепя върху вече отстреляното :rambo:.Когато се понатрупат,просто "отлюспвам" и продължавам напред :lol: .А ако след време се направи някакво "осветление" на мишените(светодиоди,защитени с някоя планка пред тях,ще става и за нощни изпълнения.Наслука ^-^ !
 

djboby

Потребител
Ами както я гледам цената за сега сравнение с гамовските е много ниска. като слагам в това число и цена-качество. Се пак тука има постабилен корпус малко по дълга основа по дебели и дълги шишове за по добро задържане в земята, планки запромяна на бойната зона и това нещо е под 28лв. А до колкото знам една гамо мишена струва 31-2лв. Има и друго гамо мишената става само за по слабите пушки, Атова чудо става за всички пушки. Мислехме да правим клип като презентация но неостана време. Петко не е важно колко по евтино ще излезе важното да стане като хората може да е с 5лв по евтино но да бъде по добро от оригиналното(давам го като пример цените не са релани освен на гамо мишената) :cheers:
 

poacher

Потребител
Това, което тествахме в събота по никой начин не отстъпва на гамовските, дори напротив - превъзхожда ги.
Здрава и неогъваема, пада от всякакви мощности при точно попадение, но стои дори при мощен удар в корпуса.
С тези шишове и такова въже си е идеално. За мен това си беше завършена мишена, а цената доколкото разбрах ще е в пъти по-малко от на Гамо.
Единствената критика, която се сещам е да направиш лъжицата малко по голяма (Стефан вече ти обърна внимание за това).
Оттук насетне остава да ги пуснеш в продажба (като аз лично бих те оправдал ако си сложиш някой лев надценка за положения труд).
Цената въпреки всичко ще е бюджетна. Като оборудваш регионалните групи с по 30-40 мишенки и гледай кво става после :)
Всеки месец ще си ходим на гости по състезания :)
 

djboby

Потребител
Едва ли ще вкарат скоро. Аз когато говорих с тях за 20бр те ми казаха че с такива дребни поръчки не работят. И затова се нагърбих да ги изработвам.
 

djboby

Потребител
Крайната цена която получих за мишената е 25лв. В тази цена са включени мишената с колчетата, въженца, планки за намаляне на бойната зона, 18 и 25мм и шина за монтиране на дърво. Всичко е рязано на лазер. А само мишена(имам предвид както пристига гамовска) 21лв. За сега цената е тази. До 10 дена ще пусна снимки на различни комплектовки. Всичко е от 4мм ламарина. Сега е момента да кажите дали цената е добра. Снимки ще пусна като зглобя първите бройки за асоциацията.
 
Нагоре