Изработка на мишени за ФТ

st_beer

Редовен Потребител
@mdinkov
:bravo: :bravo: :bravo: станала е идеално много ми харесва идеята и направената от теб мишена.

Това е мишената за която akraba1 има предвид и която колегата hlapeto подари на Русенската група.
http://gallery.airguns.bg/displayimage. ... fullsize=1
http://gallery.airguns.bg/displayimage. ... 10&pos=626
http://gallery.airguns.bg/displayimage. ... 10&pos=627
Стреляхме доста по нея може да се каже че си работи добре. Наистина понякога не може да се зареди с по слаба пушка. Стрелбата от двама души по нея е страшно забавно обаче. На срещата в Русе бях свидел как ivodoc зареждаше petkof разреждаше.
Трябва да има разнообразие на мишени все пак :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
 

luft9waffe

Редовен Потребител
наистина много забавна и хитро направена мишенка,от срещата насам е абсолютен хит на стрелбите в русенската група.mr.propar подсили долната убойна зона с още един метален пул отзад ,а също и шийката пак там,че я бяхме поизкривили.сега за зареждане наистина са необходими 20 +j от 30-40м,но това не е проблем.
 

mdinkov

Редовен Потребител
знам е на hlapeto мишената ,стрелял съм по нея много хитроумно е направена може да се копира (предвид цената и няма смисъл) аз исках да направа такава да си почеша хобито , интересно ми е за сега как ще се държи на пцп .
 

st_beer

Редовен Потребител
Това са самоделки(правени) мишени подобни на тези които правим и ние самите и не се одобряват за състезанията. Лично на мен ми харесват и когато си работят не виждам лошо да се пуснат в действие на състезанията. Нали и самите заводски на гамо са правени на същия принцип. Иначе не е проблем да се направят такива мишени. Ако всеки от форума изработи по една две такива и ги подари на Асоциацията и ето набора от мишени ще е в наличност Аз съм готов да подаря две мишени от моите на Асоциацията.
 

st_beer

Редовен Потребител
@akraba1
Тебе те имам за един от най четящите хора в този форум. Точно от теб не очаквах да ми зададеш този въпрос. Който не одобрява правените мишени за състезания веднага да си признае да не го издавам ;) ;) ;) ;) ;).
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Имам предложение ако сте съгласни на следващата среща да се направи нещо като каса за благотворителност и всеки да даде кой колкото може от сърце, без да се набляга ако може на това,че един дал 2 друг 10 лева всеки според възможностите си и с тези пари да се вземат мишени или да се дадат парите на някой който има материалната (инструменталната) база да направи мишенки ако излизат по евтино, че не всеки има инструментариум , защото не само желанието е нужно. Надявам се с този пост да не предезвикам негативни отношения, просто си казвам мнението и ще бъде изтрито от мен, ако не се понрави на повечето. И ако ще се дава на някой да ги прави може да направим нещо като конкурс за мишени в смисъл да се покажат различни видове конструктивни решения относно надежността и дебелината на ламаринта на мишената с оглед на това че в България стреляме и с по-мощни пушки и видях на Узана какво се случва с мишените. Поздрави :cheers:
 

братушка

Редовен Потребител
Ами щом е така мисля, че спора се разгоря покрай правените /Дървени/ мишени.
Дървени мишени нито веднъж така и не бяха използвани по време на нито едно от състезанията. Всичките ХоумМейд мишени бяха изцяло метални, подобни на тези от снимките.

Имам предложение ако сте съгласни на следващата среща да се направи нещо като каса за благотворителност и всеки да даде кой колкото може от сърце, без да се набляга ако може на това,че един дал 2 друг 10 лева всеки според възможностите си и с тези пари да се вземат мишени или да се дадат парите на някой който има материалната (инструменталната) база да направи мишенки ако излизат по евтино, че не всеки има инструментариум , защото не само желанието е нужно....
От ръководството на Асоциацията вече се резлизира проект по изработване на партида подобни мишени. Желаещи достатъчно е да подадат молбата за членство и с членския си внос да подпомогнат и/или да разширят проекта.
 

st_beer

Редовен Потребител
@soundmax
Идеята е много добра. Мишените да се поръчат на някой не излизат много по евтини от магазинските. може да се мине и без дарения и спонсорство. Просто на следващата среща всички които са (сме) там да се пуснат по трасето ФТ или там другите дисциплини. Да си плати вноската за участие която е в рамките на 10 лв примерно. В В този случай ако на срещата присъстват 50 души и всички те се пуснат в някоя дисциплина за да подпомогнат Асоциацията ето ти в наличност 500 лв. Част от които ще са и за други разходи разбира се така мисля че ще се събере по лесно и бързо инвентара. Макар че състезанията не са ми присърце с удоволствие бих минал по трасето и бих се състезавал за да просъществуваме и не се разделяме на едикакви си и не знам си още какво. Мисля че всички тук сме с едно влечение и то е въздушното оръжие независимо на кой колко е силна или скъпа пушката. :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
ПП
@братушка
Аз не искам да бъда член на Асоциацията. Подкрепям Ви симпатизирам Ви и не мисля нищо лошо за това което правите. Не обичам да се състезавам или някакви други дейности свързани със задължения и т.н. Просто при мен стрелбата и всичко което правя си е хоби и нищо повече.Поради тази причина и не виждам смисъл да членувам в Асоциацията. Това си е моето мнение и не ангажирам никой с него нито целя то да става предпоставка за спорове и др от този род.
 

братушка

Редовен Потребител
@st_beer
Дали да членува човек в Асоциацията или не е решение на всеки един за него си. И лично аз уважавам това решение. Никого не принуждавам за членство, само подканвам :)

Когато се завърта проект не за 1-2, а за много (20-30бр), цената на 1 мишена излиза МНОГО по-малко от купешките Гамо.
Дори да се съберат така парите от състезанието все някой трябва да задвижи процеса: да събере самите пари, да организира закупуването/изработването и да се отчете накрая. Вече имаме действаща организация за такава дейност. И благодарение на нея известна обща материална база (не само самите мишени) ще има не някога СЛЕД следваща среща, а вече НА следваща Национална.
Следващи година-две ще бъдат най-тежки в финансово отношение защото тепърва започваме да натрупваме тази материална база, затова ще сме признателни на всеки един решил да се влючи и да подпомогне общото дело (включително и финансово с членската си вноска) точно сега.
 

братушка

Редовен Потребител
Никоя търговска отстъпка няма да свали цената чак толкова.
А дали си заслужава и ще има ли спорове членовете на Асоциация с гласовете си вече решиха този въпрос на Събранието и се разпоредиха какво да се прави с парите на Асоциация. Останалите остават с право на мнение, но не и с право на глас.
 

братушка

Редовен Потребител
предложих съдействие....
Би ли го формулирал, моля.
Препрочетох постовете назад и не го открих - предложение за съдействие.
Говоря сериозно, без заяждане. Всички сме заинтересувани в съдействие, и сме готови да го обсъдим, ако не за в момента, то за в бъдъще.
 

andi

Редовен Потребител
що не говорите в цифри - явно ве4е е сметнато правенето на 30 мишени колко ще излезе + разправията ( за кои ) , на фабр. гамо предполагаема отст -около 30 % примерно = ?
правените ще имат ли предимството да работят и на 16 , и на 80+ дж ???
 

luft9waffe

Редовен Потребител
работи се по въпроса за поръчка за изработване на партида мишени(25-30броя)
вариантите са
-правоъгълен щит от 3мм ламарина.ще държи без деформации 60+J
-с форма на добитък-тук вече ще трябва 4мм ламарина,заради изтънените контури
борко работи по въпроса и при всички случаи механизмите ще се копират като форма и размери от гамовските.
както и задължително първо ще се направи прототип за изпитания.
по първоначални боркови изчисления материалите за една бройка са доста под 10лв.
 

djboby

Потребител
Както казах и обещах на узана до средатата на октомври ще има мишени. До оформя се крайнацата цена която е ще е смешна, сравнение с качеството което ще е на ниво. И най важното ще падат и на 16 и на 60+дж
 
A

Anonymous

Гост
Ето с какви мишени се оборудвах аз. Пристигнаха тези дни и при първа възможност ще ходя да ги изпробвам. Изработени са от 3мм стомана. Зоната за стрелба се регулира на диаметър 4 см, 2.5 см или 1.5 см.
 

Attachments

  • SNC00557.jpg
    SNC00557.jpg
    712.6 KB · Прегледи: 263
  • SNC00560.jpg
    SNC00560.jpg
    636.7 KB · Прегледи: 232

cdman

Администратор
На първият пост съм сложил линкове към най-известните сайтове за такива мишени

Ето и директен линк към страница с механизми - има даже и слайд-шоу на самата работа.

http://www.nockover-targets.co.uk/technical.html

Много интересни ми се видяха и тези тук:

http://fieldtargets.com/id23.htm

Имат много по добър механизъм но изглеждат трудни за правене.
 
A

Anonymous

Гост
bvza320 написа:
Ето с какви мишени се оборудвах аз. Пристигнаха тези дни и при първа възможност ще ходя да ги изпробвам. Изработени са от 3мм стомана. Зоната за стрелба се регулира на диаметър 4 см, 2.5 см или 1.5 см.

Тези мишени няма да са подходящи за състезания по ФТ, поради начина на зареждане. Стават за тренировка. Ограничителите би трябвало да са от външната страна, освен ако не се стреля само в 16 дж., иначе няма да издържат дълго.
 

st_beer

Редовен Потребител
jost70 написа:
Ако не си против ,дай и други снимки от различен ъгъл , не крия , интересува ме механизма !
Бих се пробвал да правя :-[!Не с комерсиална цел! :cheers:
Колега ето това е механизма като цяло:
scan0001.jpg

На тази картинка е даден толкова ясно че няма по хубаво от това. Само на колегата бронята е вид на птичка. На картинката няма броня направо си е падащата част която на картинката си е самата птичка. Ако направиш бронята на птичка и я сложиш пред птичката на рисунката се получава самата мишена. Дано съм успял да го обясня разбираемо.
Ако питаш мен аз също не ти препоръчвам такъв вид мишена. Трябва непременно да се забива под наклон напред за да се получава самото зареждане. Като се подпука с по мощна пушка има опасност да си пада и сама по някога от силата на самия изстрел. Другия модел от типа на гамо са си по добри според мен и ако си правиш ти препоръчвам такива с въженцето. По назад в темата мисля че съм пуснал снимка на частите. Желая ти успех.
 

jost70

Потребител
ФТКС
Благодаря за инфото !
Вече се пробвах да я направя и не ми се получи :wall:
Щом с "Хасанчо 125" я свалям ,без да съм я уцелил в убойната зона , явно не съм на прав път !!!!
Надявах се да ми "светнете крушката "като прочета мненията Ви !
Благодаря все пак!!!!! :cheers:
 

mdinkov

Редовен Потребител
цаката на гамовсия тип мишени е в крачето малко експеримент и намираш верния ъгъл , линията която свързва болто на падащата част със средния болт на крачето трябва да минава пред долния болт на крачето , пружината също върши работа при удър в челото да няма резонанс и да не пада , мойте така съм ги нагласил ,че при истрел с хайнел падат и п ри пропуск със хасан 125 остават , ако някой иска още съвети или чертежи да се обади , от асоциациата ако искат мишени имам 2-ва броя четвъртита и катерица от 4мм ще ги изпратя да кажат (не е тук мястото за това ама вече наех да пиша )
 
Нагоре