Избор на PCP

Ичи Геки

Потребител
Здравейте, след поредната пушка, по която похабих нерви, време и пари върху грандомански тунинг проекти, реших да взема висок клас PCP. Най вероятно правя грешка, понеже съм педантичен и изискванията са ми много.
Засега съм се спрял на 2 конкретни модела - FX Impact m3 standart 6.35 или Daystate Deltawolf 6.35.
Избора ми между тези е заради визията на пушката - държа да е тип патерица и да няма дърво по нея. Попринцип най красивия дизайн за мен беше Reximex Throne, но там отидох в мн дълбоки води по преработки на цялата механика и неможах да дочакам крайния резултат. Искам да взема нещо и да стрелям от кутията или с минимални настройки. (без доработки)
Пушката трябва да стреля слъгове около 2-2.4 грама със скорости не по малки от 290мс и да мога сравнително лесно да уцелвам мишени от около 15-20 см на 150-200м, а на 50м да групира мн добре на тази скорост. Изгледал съм мн клипове на FX Impact но най вече на пест контрол с 5.5, а за DeltaWolf няма чак такава информация. За фх ми правеше впечатление че дори и нацепена с всякакъв тунинг за хиляди левове пак след 120 метра не им беше лесно да уцелят мишена около 20см. А такива постижения правих с крал армс джъмбо 6.35 на 90дж.
Въпроса ми е дали високата цена ще ми оправдае очакванията да средни дистанций и скорост ?

njatanasow

Редовен Потребител
Здравейте, след поредната пушка, по която похабих нерви, време и пари върху грандомански тунинг проекти, реших да взема висок клас PCP. Най вероятно правя грешка, понеже съм педантичен и изискванията са ми много.
Засега съм се спрял на 2 конкретни модела - FX Impact m3 standart 6.35 или Daystate Deltawolf 6.35.
Избора ми между тези е заради визията на пушката - държа да е тип патерица и да няма дърво по нея. Попринцип най красивия дизайн за мен беше Reximex Throne, но там отидох в мн дълбоки води по преработки на цялата механика и неможах да дочакам крайния резултат. Искам да взема нещо и да стрелям от кутията или с минимални настройки. (без доработки)
Пушката трябва да стреля слъгове около 2-2.4 грама със скорости не по малки от 290мс и да мога сравнително лесно да уцелвам мишени от около 15-20 см на 150-200м, а на 50м да групира мн добре на тази скорост. Изгледал съм мн клипове на FX Impact но най вече на пест контрол с 5.5, а за DeltaWolf няма чак такава информация. За фх ми правеше впечатление че дори и нацепена с всякакъв тунинг за хиляди левове пак след 120 метра не им беше лесно да уцелят мишена около 20см. А такива постижения правих с крал армс джъмбо 6.35 на 90дж.
Въпроса ми е дали високата цена ще ми оправдае очакванията да средни дистанций и скорост ?
Колега,пушките които си изброил са си добри....но добрите мишени не зависят само от пушката! ;):cheers:

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Колега, наистина звучи странно за ФХ да не може да се справи със 20 см на 120 метра, звучи стряскащо. Кажи моля те къде го гледа това, интересно е каква е причината за този неуспех.

Kameno Karp

Редовен Потребител
Наистина интересна констатация за ФХ. С моя ФХ 5,5 (от кутията) на 100 метра си целех фасове. Куцаха му дистанциите от 150 метра на горе. След карбонизацията безпроблемно си целя балони с размера на портокал на 200 метра.

Ичи Геки

Потребител
Не получих конкретен и нормален отговор от някой, който е запознат с 2те пушки, вече е поръчана fx impact m3 sniper 700mm в 6.35 с 2 лайнера, тунинг кит и някой карбонови части. Ще я видим февруари като дойде дали става за стреляне или ще ходи в олх

emci74

Редовен Потребител
Колега, а ти всъщност какво пита, че да очакваш "нормален" отговор?
Не си сбъркал в избора, желая ти много десетки с новата придобивка!

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Не са много хората,които са притежавали и двете марки а и тези,които са ги имали/имат то те са били от различни поколения ВО и трудно съпоставими.Едната има находчивостта на варварина а другата високомерието на римски нотабил...а и електронните Дейстейти май рано или късно докарват бели косми на собствениците си,писано е тук,трябва да се чете!
Честито в аванс,като дойде пиши как е от кутията...точност и т.н!

Ичи Геки

Потребител
Не са много хората,които са притежавали и двете марки а и тези,които са ги имали/имат то те са били от различни поколения ВО и трудно съпоставими.Едната има находчивостта на варварина а другата високомерието на римски нотабил...а и електронните Дейстейти май рано или късно докарват бели косми на собствениците си,писано е тук,трябва да се чете!
Честито в аванс,като дойде пиши как е от кутията...точност и т.н!
От кутията няма как да знам как ще е, понеже веднага ще и бъде монтирано почти всичко, което се предлага за нея като карантия.

The PuNiShEr

Редовен Потребител
От кутията няма как да знам как ще е, понеже веднага ще и бъде монтирано почти всичко, което се предлага за нея като карантия.
Колега, трудно се разбира какво искаш, без лоши чувства. Преди седмица казваш че искаш пушката да стреля от кашона, без доработки, а сега казваш че е поръчана цялата карантия и се почва с ъпгрейд без да я видиш как е в стоков вариант. Неразбираемо е не само за мен навярно!!!
Няма пцп което да не стреля добре, въпрос на представа и критерии за точност. Изработил съм хиляди слъгове в 25 калибър, една част от тях минавани през калибратор за достигане на размер 6.345 мм, тествани са в тегло 2.2 - 3.2 грама, през 2 десети от грама, тествани са от 3 различни модели цеви, тествани на различни дистанции, различни скорости 260-330 м/сек, тествани от - 5 до + 40 градуса по Целзий, от пълно безветрие до вятър с пориви. И двете пушки които си набелязал са добри марки с добри презентации в интернет от лицата на които им се плаща за това, неизбежно е. Импакта е сложна пушка, Дейстейт не мога да коментирам. Бъди разумен и не прави прибързани неща, да не се повтаря ситуацията със Трона ;)

emci74

Редовен Потребител
Фхикса от кашона си стреля перфектно. Просто има много настройки и трябва да ги "нацелиш" за конкретните проектили. Пробвах с готови настройки от тубата, както и дадените в упътването на пушката, но май си е индивидуално за всяка пушка. Поне при моята не даде същите скорости. Иска се стрелба, както писа колегата,докато намериш оптималните за твоята пушка.

Ичи Геки

Потребител
Колега, трудно се разбира какво искаш, без лоши чувства. Преди седмица казваш че искаш пушката да стреля от кашона, без доработки, а сега казваш че е поръчана цялата карантия и се почва с ъпгрейд без да я видиш как е в стоков вариант. Неразбираемо е не само за мен навярно!!!
Няма пцп което да не стреля добре, въпрос на представа и критерии за точност. Изработил съм хиляди слъгове в 25 калибър, една част от тях минавани през калибратор за достигане на размер 6.345 мм, тествани са в тегло 2.2 - 3.2 грама, през 2 десети от грама, тествани са от 3 различни модели цеви, тествани на различни дистанции, различни скорости 260-330 м/сек, тествани от - 5 до + 40 градуса по Целзий, от пълно безветрие до вятър с пориви. И двете пушки които си набелязал са добри марки с добри презентации в интернет от лицата на които им се плаща за това, неизбежно е. Импакта е сложна пушка, Дейстейт не мога да коментирам. Бъди разумен и не прави прибързани неща, да не се повтаря ситуацията със Трона ;)
Като цяло съм написал какво искам - Плюсове и минуси на едната спрямо другата, но от толкова философи тука, които са компетентни по всяка една тема, но не и по тази която си писал, адекватен отговор не получих. Трона стана брутална пушка, но след година и нещо бягане по нея и изработване на всеки един детайл наново+хиляди настройки и пари колкото един нов FX. На мен това не ми е хоби и загубеното време по една пушка не ми дава удоволствие, затова исках нещо което горе долу да стреля от кутията, но да е добра база за подобрения, без преправяне и изработване на нови детайли, а просто да се купи нещо и да се замени със старото за да стреля по добре. Както и да е вече съм направил избора и ако не я усетя моята пушка отива на пазара :)

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Дано си направил правилния избор, стискам палци бързо и лесно да направиш настройките , въпреки че доколкото познавам устройството на Импакта и неговите възможности за настройка, очакват те весели моменти ( нищо лошо). За ФХ би било по-добре да се избере Маверика версия снайпер от гледна точка на настройка /поддръжка и функционалност, но това е мое виждане и не ангажирам никого. Няма как да получиш мнение за двете набелязани пушки от един човек, явно е трудно и от различни колеги тук, и бъди сигурен в едно, тук има много умни, начетени, кадърни и добронамерени колеги, в конкретност няма да изпадам, ненужно е. Верно има и философи тук там, но те все още не са се включили в поста ти ;) Хайде със здраве, не влагам негативно настроение в поста ти, можеш да си сигурен.

Kd5332

Потребител
Следя темата...колегата бе задал смислен въпрос..взел е и решение..
Ако мога малко да перефразирам въпроса/защото просто не мога да си позволя 4500лв ,за ФХ,...
Има ли пцп,което да се доближава,по мощност,прецизност,здравина,без преработки да стреля като въпросният ФХ,...
Да уточним пак,калибър 6,35 и дистанций над 100м,...здравина,прецизност,надежност!!!

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Вече шеста година Вулкан с 45 см цев, само 62-3 дж от кашона, не баран, не надуван, не тунингован, не ъпгрейдван, не отварян, абе не пипан(както е въпроса), смененяни само о-пръстени на цевта и на щуцера. Минали са минимум 4 кашона JSB 1,645 през пълнителите му, другите не са били много, само за тестове.
Гонг на 150м всеки път от маса, от ръка според стрелящия. Групи на 60 м - 10 ст-ки. Кой го е хванал, се е уцелил. За 5 г. докато "беше" мой, поне 50 човека са го тествали и могат да потвърдят.
10 годишно дете на 86 м буташе капачки от безалкохолно всеки път.....
Има и няколко Крикета, може и по-дърти да са, в 6,35, с 60 см цеви, към 80 Дж, пак не барани от кашона, дето хората само си пуцат с тях.
Не като ФХ-те, па сега туй на колко да врътна, онуй накъде, третото налево, четвъртото надесно...... 2 дена и 2 кутии чашки за настройки, и пак не е сигурно дал ша ти е уред....

Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Бих казал Вулкан 3, може би е най-лесна и пригодена за стрелба веднага. Но и там се иска леко донастройване. По принцип си стреля и от кутията. Зависи какво точно се иска от пушката. ФХ са много хубави пушки. Вулканите също. За съжаление се случва, макар и рядко, дори и те, да дадат дефект. ФХ например поддържат цялата си гама от резервни части, до последното болтче. За съжаление са и най-сложни и трудни за пипане, което понякога е и за добро де. Ако трябваше да избирам от моделите на ФХ, аз лично бих избрал Маверик - Снайпер, поради възможностите му и по-опростената механика, пред Импакт М3.

Последна промяна:
Нагоре